ТОП 5 сайтове за решаване на онлайн кръстословици

Кръстословицата е пъзел от думи, обикновено е под формата на квадрат или правоъгълна решетка от бели и черни квадратчета. Целта на играта е да се запълнят белите квадратчета с букви, които да формулират думи или фрази, като решавате въпросите, които водят до отговорите. Думите или фразите обикновено се попълват от ляво на дясно и отгоре надолу. Запълнените квадратчета се използват за разграничаване на думите или фразите. Кръстословиците започват да се появяват в някои списания още през далечната 1873 г., а през 80-те години на миналия век е създаден и софтуер за генериране на кръстословици. Програмата за създаване на кръстословици Dr.Fill е написана през 2000-та година, и използва база данни от въпроси и отговори и цялото съдържание на речника и Wikipedia. В уеб пространството съществуват много сайтове, които използват подобна база данни за да създават кръстословици и по този начин ги правят по-достъпни за хората, които могат да ги решават онлайн с помощта на компютъра. В тази статия ще ви предложим 5 сайта за решаване на онлайн кръстословици за убиване на свободното време и за поддържане на ума ви буден и остър.

  1. Funland.bg кръстословици
  2. Petiofi.narod.ru кръстословици
  3. Rebusi.com кръстословици
  4. Crossworldbg.com кръстословици
  5. Rabotnovreme.net кръстословици

 1  Funland.bg кръстословициFunland.bg е един от най-добрите български сайтове за решаване онлайн кръстословици, судоку, вицове, игри и др. Сайта е създаден от група ентусиасти, любители на игрите за ума. Те споделят, че кръстословиците са тяхно хоби и са направили сайта с цел да споделят това с други любители на кръстословици, математически пъзели и други занимания за забавно-умствена дейност. Сайта Funland.bg е създаден в края на 2013 г., впечатлява с изчистен, минималистичен дизайн, а добавената функционалност цели той да е интересен за феновете на онлайн кръстословици, судоку, пъзели и главоблъсканици. Създателите на сайта обещават да продължават да работят за подобряване на работата му и да ни изненадват с нови и интересни неща.

 2  Petiofi.narod.ru кръстословициPetiofi.narod.ru е също много добър български сайт за решаване на онлайн кръстословици. Сайта впечатлява с огромното количество и разнообразие от кръстословици разпределени в категории Сканди / Класически / Сричкови / Кръглословици / Магически квадрати / Пирамиди / Кръглословици 2 +1 / Близнаци / Диагонали / Анаграми / Розетки / Посетителски / Форумни / Двуезични / Детски / Направи си сканди / Конкурси / Дълго Сканди / Други / Судоку / Бесеница / Пъзели / Морски шах / Тестове / Анкети / Игри / Загадки / Полезно. Сайта не впечатлява с визия, но неговия най-голям плюс е богатото съдържание от интересни и разнообразни авторски кръстословици.

 3  Rebusi.com кръстословициRebusi.com е още един добър български сайт за решаване на онлайн кръстословици, ребуси, судоку. Дизайна е изчистен и подчертава неговото съдържание. По-големите фенове на сайта могат да си направят и регистрация, която не е задължителна но ще им даде възможност за участие в месечните и годишни класирания. Друго предимство на регистрацията е възможността да виждате дали сте попълнили правилно специалната дума и дали сте решили коректно и судокуто от играта. Решаването на кръстословици в сайта е максимално опростено, трябва да изберете варианта за деня или друга кръстословица от менюто в ляво. За да видите въпросите преминете с курсора на мишката над белите квадратчета, а за да въведете текст кликнете с левия бутон върху тях.

 4  Crossworldbg.com кръстословициCrossworldbg.com е поредния български сайт, който ни предоставя възможността да решаваме онлайн кръстословици. Визията на сайта е съвкупност от колоритна периферия и изчистена централна част, където е разположена кръстословицата. Съдържанието на сайта е разпределено в категории Сканди кръстословици / Судоку / Класически кръстословици, които са разположени в горната част. В ляво е разположен архива на сайта от 2009 г. до 2014 г., а по-долу също вляво е класацията ТОП 25 на най-запалените фенове на сайта, където изпъква на първо място Румен с впечатляващите 348 429 т. За да започнете кръстословицата кликнете върху черните квадрати за да се появят въпросите, след което върху самия въпрос за да въведете отговора.

 5  Rabotnovreme.net кръстословициRabotnovreme.net е сайта с най-бедно съдържание от изброените до тук. Самото име на сайта подсказва, че е създаден за потребители, които са решили да уплътнят работното си време. На началната страница можете да забележите само кръстословицата за деня, няма допълнителни менюта или възможност за регистрация. Ако решите да попълните кръстословицата от предния ден трябва да кликнете на линка „Сканди кръстословица от вчера“, който се намира в горната част на страницата. Визията на кръстословицата е класическа с добавени въпроси в самите квадратчета и отговорите в полето под нея. Това е основно предимство на сайта и едно много добро решение на създателите, защото ще е много полезно за начинаещи любители.Публикуване на коментар

0 Коментари