ТОП 5 сайтове за решаване на онлайн кръстословици

Кръстословицата е пъзел от думи, обикновено е под формата на квадрат или правоъгълна решетка от бели и черни квадратчета.

Целта на играта е да се запълнят белите квадратчета с букви, които да формулират думи или фрази, като решавате въпросите, които водят до отговорите.

Кои са най-добрите сайтове за решаване на онлайн кръстословици

Думите или фразите обикновено се попълват от ляво на дясно и отгоре надолу. Запълнените квадратчета се използват за разграничаване на думите или фразите. Кръстословиците започват да се появяват в някои списания още през далечната 1873 г., а през 80-те години на миналия век е създаден и софтуер за генериране на кръстословици.

Програмата за създаване на кръстословици Dr.Fill е написана през 2000-та година, и използва база данни от въпроси и отговори и цялото съдържание на речника и Wikipedia.

В уеб пространството съществуват много сайтове, които използват подобна база данни за да създават кръстословици и по този начин ги правят по-достъпни за хората, които могат да ги решават онлайн с помощта на компютъра.

В тази статия ще ви предложим 5 сайта за решаване на онлайн кръстословици за убиване на свободното време и за поддържане на ума ви буден и остър.

  1. Funland.bg
  2. Petiofi.narod.ru
  3. Rebusi.com
  4. Dumite.com
  5. Rabotnovreme.net

 1  Funland.bg кръстословици

Онлайн кръстословици от Funland.bg

Funland.bg е един от най-добрите български сайтове за решаване онлайн кръстословици, судоку, вицове, игри и др. Сайта е създаден от група ентусиасти, любители на игрите за ума.

Те споделят, че кръстословиците са тяхно хоби и са направили сайта с цел да споделят това с други любители на главоблъсканици, математически пъзели и други занимания за забавно-умствена дейност.

Сайта Funland.bg е създаден в края на 2013 г., впечатлява с изчистен, минималистичен дизайн, а добавената функционалност цели той да е интересен за феновете на онлайн кръстословици, судоку, пъзели и главоблъсканици.

Създателите на сайта обещават да продължават да работят за подобряване на работата му и да ни изненадват с нови и интересни неща.


 2  Petiofi.narod.ru онлайн кръстословици

Решавайте онлайн кръстословици на Petiofi.narod.ru

Petiofi.narod.ru е също много добър български сайт за решаване на онлайн кръстословици.

Сайта впечатлява с огромното количество и разнообразие от кръстословици разпределени в категории Сканди / Класически / Сричкови / Кръглословици / Магически квадрати / Пирамиди / Кръглословици 2 +1 / Близнаци / Диагонали.

Има също Анаграми / Розетки / Посетителски / Форумни / Двуезични / Детски / Направи си сканди / Конкурси / Дълго Сканди / Други / Судоку / Бесеница / Пъзели / Морски шах / Тестове / Анкети / Игри / Загадки / Полезно.

Платформата не впечатлява с визия, но неговия най-голям плюс е богатото съдържание от интересни и разнообразни авторски кръстословици.


 3  Rebusi.com

Пробвайте онлайн кръстословиците на Rebusi.com

Rebusi.com е още един добър български сайт за решаване на онлайн кръстословици, ребуси, судоку. Дизайна е изчистен и подчертава неговото съдържание.

По-големите фенове могат да си направят и регистрация, която не е задължителна, но ще им даде възможност за участие в месечните и годишни класирания.

Друго предимство на регистрацията е възможността да виждате дали сте попълнили правилно специалната дума и дали сте решили коректно и судокуто от играта. Решаването на кръстословици в сайта е максимално опростено, трябва да изберете варианта за деня или друга кръстословица от менюто в ляво.

За да видите въпросите от кръстословицата преминете с курсора на мишката над белите квадратчета, а за да въведете текст кликнете с левия бутон върху тях.


 4  Dumite.com кръстословици

Dumite.com също предлагат онлайн кръстословици

Dumite.com е поредния български сайт, който ни предоставя възможността да решаваме онлайн кръстословици.

Визията на платформата е съвкупност от колоритна периферия и изчистена централна част, където е разположена кръстословицата. Съдържанието на сайта е разпределено в категории Сканди кръстословици / Судоку / Класически кръстословици, които са разположени в горната част.

В ляво е разположен архива на сайта от 2009 г. до 2014 г., а по-долу също вляво е класацията ТОП 25 на най-запалените фенове, където изпъква на първо място Румен с впечатляващите 348 429 т.

За да започнете кръстословицата кликнете върху черните квадрати и ще се появят въпросите, след което върху самия въпрос за да въведете отговора.


 5  Rabotnovreme.net онлайн кръстословици

Решавайте кръстословици за убиване на времето

Rabotnovreme.net е сайта с най-бедно съдържание от изброените до тук. Самото име подсказва, че е създаден за потребители, които са решили да уплътнят работното си време.

На началната страница можете да забележите само кръстословицата за деня, няма допълнителни менюта или възможност за регистрация.

Ако решите да попълните кръстословицата от предния ден трябва да кликнете на линка „Сканди кръстословица от вчера“, който се намира в горната част на страницата.

Визията на кръстословицата е класическа с добавени въпроси в самите квадратчета и отговорите в полето под нея. Това е основно предимство на сайта и едно много добро решение на създателите, защото ще е много полезно за начинаещи любители.

Публикуване на коментар

0 Коментари