Безплатна програма за преобразуване на снимки в маслена картина, акварел или скица

FotoSketcher е 100% безплатна програма за Windows, която преобразува вашите цифрови снимки в маслена картина, акварел или скица автоматично, само с няколко щраквания на мишката. Над 20 различни стила са на разположение от скици до акварели, маслени картини, или карикатури. С няколко щраквания на мишката, можете да превърнете снимка в нещо наистина специално. Няма значение, дали се чувствате комфортно, когато използвате мощен софтуер за редактиране на снимки - програмата се грижи за цялата сложна обработка, позволявайки ви да създадете нещо много впечатляващо.


Лесната употреба на FotoSketcher и гамата от филтри са наистина впечатляващи, но това не е всичко, което може да ви предложи програмата. Освен реалистична симулация на най-популярните художествени техники, тя може да се използва и като основен фото редактор. Всички базови инструменти, които бихте очаквали, могат да бъдат намерени тук: завъртане, изрязване, настройка на контраста, автоматична промяна на нивото на наситеност на цветовете и т.н.


Програмата е страхотна и очевидно няма много причини да се оплаквате, но някои потребители могат да бъдат разочаровани от ограничения брой формати, в които могат да бъдат запазени изображенията, само в JPEG, PNG или BMP. Но според мен тези формати са напълно достатъчни, средния потребител едва ли е чувал за други.


Основният прозорец на FotoSketcher е разделен на две, като в лявата му страна е показано изображението на източника, а вдясно - преглед на резултатите въз основа на избраните от вас филтри и ефекти. Когато сте готови да творите, кликнете върху бутона с форма на палитра на художник и направете своя избор от огромния списък от стилове за рисуване, за да предадете уникален вид на изображението. Можете да изберете размера на щрихите на четките, прецизността на маслените пастели, дължината на линиите на молива и др. Използваните ефектите са учудващо убедителни и дори напълно начинаещи ще могат за кратко време да създадат нещо наистина впечатляващо.


Видео уроци


С FotoSketcher се работи много лесно но ето един бърз видео урок за да придобиете представа за функционалността на програмата:


И още един втори по-подробен видео урок, показващ как да използвате множеството ефекти във FotoSketcher:


  • Ето пълен урок (направен с FotoSketcher 2.50), който ще ви помогне да започнете: FotoSketcher урок 1;
  • И тук е по-скорошен урок (направен с FotoSketcher 3.30): FotoSketcher урок 2;
  • Ако търсите съвети и трикове за напреднали, прегледайте и тази публикация в блога "FotoSketcher News": Тайните на FotoSketcher.

FotoSketcher е напълно безплатен (дори и за търговска употреба, ако искате да продавате обработените снимки) и не съдържа никакъв рекламен, шпионски софтуер или вирус. Програмата работи с Microsoft Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 и най-новия Windows 10 (има и експериментална версия за Mac).


Коментари

ПОПУЛЯРНИ

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google