Безплатна програма за преобразуване на снимки в маслена картина, акварел или скица

FotoSketcher е 100% безплатна програма за Windows, която преобразува вашите цифрови снимки в маслена картина, акварел или скица автоматично, само с няколко щраквания на мишката.

Над 20 различни стила са на разположение от скици до акварели, маслени картини, или карикатури.

Безплатна програма за преобразуване на снимки в маслена картина, акварел или скица

С няколко щраквания на мишката, можете да превърнете снимка в нещо наистина специално. Няма значение, дали се чувствате комфортно, когато използвате мощен софтуер за редактиране на снимки.

Програмата се грижи за цялата сложна обработка, позволявайки ви да създадете нещо много впечатляващо.

Програмата разполага с филтри, които са наистина впечатляващи

Лесната употреба на FotoSketcher и гамата от филтри са наистина впечатляващи, но това не е всичко, което може да ви предложи програмата.

Освен реалистична симулация на най-популярните художествени техники, тя може да се използва и като основен фото редактор.

Всички базови инструменти, които бихте очаквали, могат да бъдат намерени тук: завъртане, изрязване, настройка на контраста, автоматична промяна на нивото на наситеност на цветовете и т.н.

Програмата разполага с достатъчно формати в които да запазвате изображенията

Програмата е страхотна и очевидно няма много причини да се оплаквате. Въпреки това някои потребители могат да бъдат разочаровани от ограничения брой формати, в които могат да бъдат запазени изображенията, само в JPEG, PNG или BMP.

Но според мен тези формати са напълно достатъчни, средния потребител едва ли е чувал за други.

Имате възможност да изберете размера на щрихите на четките

Основният прозорец на FotoSketcher е разделен на две, като в лявата му страна е показано изображението на източника, а вдясно - преглед на резултатите въз основа на избраните от вас филтри и ефекти.

Когато сте готови да творите, кликнете върху бутона с форма на палитра на художник и направете своя избор от огромния списък от стилове за рисуване, за да предадете уникален вид на изображението.

Имате възможност да изберете размера на щрихите на четките, прецизността на маслените пастели, дължината на линиите на молива и др. Използваните ефектите са учудващо убедителни и дори напълно начинаещи ще могат за кратко време да създадат нещо наистина впечатляващо.

Видео уроци

С FotoSketcher се работи много лесно, но ето един бърз видео урок за да придобиете представа за функционалността на програмата:


И още един втори по-подробен видео урок, показващ как да използвате множеството ефекти във FotoSketcher:


  • Ето пълен урок (направен с FotoSketcher 2.50), който ще ви помогне да започнете: FotoSketcher урок 1;
  • Това е по-скорошен урок (направен с FotoSketcher 3.30): FotoSketcher урок 2;
  • Ако търсите съвети и трикове за напреднали, прегледайте и тази публикация в блога "FotoSketcher News": Тайните на FotoSketcher.

FotoSketcher е напълно безплатен (дори и за търговска употреба, ако искате да продавате обработените снимки) и не съдържа никакъв рекламен, шпионски софтуер или вирус.

Програмата работи с Microsoft Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10 и най-новия Windows 11 (има и експериментална версия за Mac).

Свалете програмата FotoSketcher

Публикуване на коментар

0 Коментари