Kaspersky Free безплатна антивирусна програма

Всеки се нуждае от защита на компютъра със стабилна и сигурна антивирусна програма.

Не е справедливо тези, които не могат да си го позволят да се откажат от подобен тип защита. Юджийн Касперски, едноименният основател на Kaspersky Lab, мисли по същия начин.

Kaspersky Free безплатна антивирусна програма

Според него новият Kaspersky Free антивирус предлага пълната мощ на технологията за борба със зловреден софтуер на компанията, без някои излишни и бонус функции.

Софтуера е напълно безплатен, а независимите лаборатории за изпитание дават добри оценки на защитата, която ни предлага.

Програмата е безплатна само за некомерсиална употреба

Подобно на повечето безплатни антивирусни програми, Kaspersky Free е безплатна само за некомерсиална употреба. По време на инсталирането трябва да създадете или да влезете в профила си в My Kaspersky за пълно активиране.

Продуктът също така инсталира лента с инструменти за Chrome, Firefox и Internet Explorer. Kaspersky Free автоматично актуализира своите дефиниции на антивирусната база данни във фонов режим.

Основният прозорец изглежда, като този на Kaspersky Internet Security

Въпреки че това е лесен за използване с изчистен интерфейс продукт, все пак е важно потребителите да разберат всички негови функции. За тази цел инсталацията приключва с бърза обиколка на по-важните аспекти от функционалността на софтуера.

Основният прозорец изглежда точно като този на Kaspersky Internet Security, с една съществена разлика. Показва същите шест икони: „Сканиране“, „Актуализация на базата данни“, „Безопасни пари“, „Защита на поверителността“, „Родителски контрол“ и „Защита за всички устройства“.

В Kaspersky Free обаче са активирани само „Сканиранеи „Актуализация на базата данни. Другите икони са бледи и със знак корона върху тях, което означава, че достъпът до тези функции изисква допълнително платено активиране.


Kaspersky Free сканира файловете в реално време

Файловият антивирусен компонент на Kaspersky сканира файловете в реално време, като всеки процес има достъп до тях.

Уеб антивирусът наблюдава опасните сайтове и изтегляния, а антивирусните компоненти за незабавни съобщения и електронната поща проверяват за опасни прикачени файлове и фишинг съобщения.

В раздела Защита, на страницата с "Настройки" можете да ги включите и изключите, но по-добре е да ги оставите включени. Други 10 компонента се показват като недостъпни, което означава, че трябва да надстроите програмата, ако искате да ги използвате.

Ако сте потребител с ограничен бюджет, ще ви хареса фактът, че Kaspersky Free ви дава всички основи на антивирусната защита напълно безплатно.

Софтуера ни предлага технология за борба със злонамерените програми, която получава много добри резултати от независимите лаборатории. Този продукт е напълно безплатен и можете да го инсталирате и тествате без да харчите и стотинка.

Изтеглете безплатната антивирусна програма на Kaspersky

Публикуване на коментар

0 Коментари