Как да използваме Microsoft Safety Scanner и да проверим за малуер

Най-лошото нещо, което може да се случи с компютъра, е да се зарази с компютърен вирус, шпионски или злонамерен софтуер.

Малуер краткото название на злонамерения софтуер е вид вирус, който е създаден да повреди или да открадне информация и да наруши като цяло работата на вашия компютър.

Microsoft Safety Scanner проверява компютърът за малуер

Малуерът може да бъде всякаква форма на злонамерен опит за достъп до вашата система. Персоналните компютри винаги са били уязвими от различен тип заплахи и единственият начин и ключ към запазване на важната за вас информация е осигуряването на подходяща допълнителна защита.

Microsoft Safety Scanner

Ако смятате, че имате нужда от допълнителна защита за вашия компютър, Microsoft Safety Scanner може да е вашият отговор.

Това е безплатен инструмент, който можете да изтеглите от уеб сайта на Microsoft.

Microsoft Safety Scanner

Програмата е предназначена да помогне на вече инсталиран антивирусен софтуер на вашия компютър, като Windows Defender и Microsoft Security Essentials, и който работи заедно с други програми на Microsoft, като например Internet Explorer и Windows Live, за да създадете пакетна защита.

Основни функции

Microsoft Safety Scanner е софтуер за сканиране при поискване. Това означава, че ръчно трябва да включите неговите възможностите за сканиране.

При сканиране софтуерът открива вируси, шпионски и друг злонамерен софтуер, които могат да причинят проблеми на вашия компютър.

Microsoft Safety Scanner работи само 10 дни след първоначалното му изтегляне, ако искате да продължите да го използвате, трябва да го свалите отново от уеб сайта на Microsoft. Това се налага за да се обновява програмата, защото тя няма система за автоматични ъпдейти, а те са основата в борбата с вирусите и злонамерения софтуер.

Microsoft Safety Scanner работи само 10 дни след инсталирането

Програмата не изисква инсталиране, когато я свалите от уеб сайта на Microsoft просто кликнете върху EXE файла и я отворете.

В началния прозорец ще бъдете информирани, че Microsoft Safety Scanner не замества средствата срещу злонамерен софтуер в реално време. Щракнете върху бутон „Напред“, за да сканирате и премахнете вируси, шпионски и друг вид потенциално нежелан софтуер от своя компютър.

Тук избирате начин на сканиране

В следващия прозорец ще имате възможност за избор на три вида сканиране.

Бързо сканиране на зони от системата, в които е най-вероятно да се съдържат вируси, шпионски и друг вид потенциално нежелан софтуер. Пълно сканиране, което сканира цялата система. Имайте предвид, че това сканиране може да отнеме до няколко часа при някои компютри.

Третия тип сканиране е по избор. В допълнение към бързото сканиране, програмата ще сканира и съдържанието на посочените от вас папки. Изберете тип сканиране и натиснете „Напред“.

Стартира проверка на компютърът с Microsoft Safety Scanner

Ще започне сканиране на вашия компютър за вируси и злонамерен софтуер. След като тази операция бъде завършена програмата ще при предостави отчет за софтуера, който е открит.

В този прозорец ще виждате секторите, където сканира програмата, броят сканирани и заразени файлове, както и часът на стартиране и изминалото време.

Ако откриете нежелан софтуер можете да го премахнете

След края на сканирането ще бъдете информирани ако е открит потенциално нежелан софтуер. Ако е открит такъв софтуер ще имате възможност да сложите отметка на „Премахни потенциално нежелания софтуер“ и да го изтриете.

Моят съвет е да кликнете върху линка „Преглед на потенциално нежелания софтуер“ за допълнителна информация. Ще се отвори нов прозорец с информация за разположението и името на файла.

Microsoft Safety Scanner не е отговорът на всички ваши нужди, свързани с безопасността на на вашия компютър.

Това е едно добро допълнение към антивирусния софтуер, който вече сте инсталирали на компютъра си, както и ако имате нужда от бързо третиране на зловредна инфекция, от която не можете да се отървете.

Изтеглете Microsoft Safety Scanner и го инсталирайте

Публикуване на коментар

0 Коментари