Уеб версията на Skype през вашия браузър

Skype е една от най-добрите безплатни програми, с която можете да осъществите гласова и видео връзка с компютър, смартфон, таблет, смарт телевизор или стационарен телефон. Програмата Skype е безплатен софтуер за чат, VOIP телефония и видеовръзка. Софтуера е създаден от мултинационален екип между собствениците на компанията швед и датчанин и естонски програмисти. Следва успешно развитие и популярност през годините и в момента Skype е собственост на гиганта Microsoft, който плати 8,5 милиарда долара през 2011 г. Skype е софтуер за десктоп компютри, но ако по една или друга причина вие не можете или нямате разрешение да го инсталирате ние ще ви покажем как да го използвате през вашия браузър. Това е напълно възможно и безплатно, не е нужно да инсталирате каквото и да е на вашия компютър просто следвайте инструкциите в тази статия.


Използвайте Skype през вашия браузър


Изтеглянето и инсталирането на Skype е проблем в определени ситуации. Например, може да сте на компютър, който не е ваш и програмата да не е инсталирана в момент, когато имате огромна нужда от нея. Или да сте начинаещ потребител и да не знаете как да я инсталирате. Уеб версията работи директно през вашия браузър, без да се налага да инсталирате нищо. За да използвате Skype дори не е нужно да имате регистрация и можете да се оторизирате, като гост (Натиснете "Започнете разговор"). Но все пак е по-добре ако сте направили регистрация преди време да използвате вашето потребителско име и парола, когато се оторизирате за да виждате вашите абонати.


Поддръжка


По отношение на платформите се поддържат само Windows и Mac OS. Програмата също така работи на продукти на Microsoft като Outlook, Slack и Office 365. Linux и други операционни системи, включително Android и iOS, все още не се поддържат. Това означава, че не може да работи в браузъра на устройството ви с Android, което би било доста полезно, тъй като приложението на Skype заема значително място за съхранение на телефона.


Функционалност


Skype е популярен със своя богат набор от функции, но браузър версията има разбира се по-ограничена функционалност. Повече от липсващите функции вероятно ще бъдат добавени, защото уеб версията се развива постоянно за да се получи нещо по-стабилно и в крайна сметка по-популярно. Както вече споменахме, влизането в конзолата с обикновен браузър ви позволява да управлявате контактите си и да използвате функциите за незабавни съобщения. Можете да чатите, да създавате и управлявате групови разговори. Гласовите обаждания могат да бъдат конферентни разговори с до 25 участника. Груповият текстов чат може да има до 300 участника.


Уеб версията на Skype си струва да се опита не само защото е безплатна и лесна за използване. На всеки компютър можете да отворете браузъра, да влезте в профила си в Skype и сте в състояние да комуникирате. Уеб версията е изключително удобна, когато използвате компютър, който няма инсталиран Skype.


Публикуване на коментар

0 Коментари