Android приложение речник за превод на текст, глас и разговори

Всички хора на планетата живеем в отделни държави и използваме различни езици. Много често в нашето ежедневие, сърфирайки в Интернет попадаме на статия написана на език различен от нашия роден.

Android приложение речник за превод на текст, глас и разговори

Веднага се сещаме за часовете по изучаване на чужд език в училище и по-конкретно използването на речници. В този момент си казваме защо нямам речник за да си преведа съдържанието на материала, който ни интересува.

Вече всички ползваме смартфони и не е нужно да ходим с речници в джоба. За тази цел има създадени десетки приложения, които решават този проблем.

В тази статия ще обсъдим едно много добро и полезно Android приложение, което далеч надхвърля възможностите на обикновения речник за превод на текст. Приложението ни предлага допълнителна функционалност, като превод на глас и групови разговори.

Microsoft Translator - Android приложение речник за превод на текст, глас и разговори

Приложението Microsoft Translator е безплатно и поддържа повече от 60 различни езика, като повечето от тях, около 45 могат да се използват и за превод на глас, а не само на текст.

Приложението също разполага с режим „Разделен екран“, който позволява на двама души да водят разговор на различни езици, като отговорите им се превеждат един към друг.

Microsoft Translator - Android приложение речник за превод на текст, глас и разговори

Приложението Microsoft Translator също така улеснява превода на множество разговори от няколко устройства, особено подходяща опция за групови разговори.

Приложението позволява изтеглянето на езикови пакети, за да можете да получавате преводи, дори когато сте офлайн. Също така ни предлага много впечатляващо общо ниво на разпознаване на говор и точност на превода.

Приложението впечатлява с разпознаване на говор и точност на превода

Полезни функции

  • Текстов превод на над 60 езика, за онлайн и офлайн употреба;
  • Превод чрез камерата на текст в снимки;
  • Гласов превод на говор в режим „Разделен екран“ за двама участници;
  • Превод на групови разговори с до 100 човека на различни езици;
  • Търсене на алтернативен превод на дума;
  • Изтегляне на езици за използване офлайн;
  • Запазване на най-честите преводи за по-късно;

Полезни функции на приложението Microsoft Translator

Преводачът поддържа следните езици: Африканс, Арабски, Бангла, Босненски, Български, Каталонски, Китайски (опростен), Китайски (традиционен), Хърватски, Финландски, Френски, Немски, Гръцки, Креолски, Иврит, Хинди, Унгарски, Индонезийски, Италиански, Японски, Румънски, Руски, Сръбски, Словашки, Словенски, Испански, Шведски, Таитянски, Тайландски, Украински, Виетнамски, Уелски и др.

Microsoft Translator се захранва от най-модерните технологии, използвани от Office, Bing, Skype, Internet Explorer, както и от партньори като Twitter, Yelp, eBay, WeChat.

Изтеглете и инсталирайте приложението Microsoft Translator

Публикуване на коментар

0 Коментари