Как да направим Embed кода на YouTube или Vimeo отзивчив

Вграждането на видео и мултимедийно съдържание от източници, като YouTube, Vimeo, Google Карти, Instagram, Twitter, Facebook и др. може да се окаже предизвикателство, когато става въпрос да се гарантира, че съдържанието трябва да преоразмерява, за да се побере във всички видове устройства.

Как да направим Embed кода на YouTube или Vimeo отзивчив или responsive

Най-накрая сте решили да обновите сайта си и да го направите отзивчив за всички устройства от десктоп, до таблет и смартфон. Всичко изглежда идеално на телефона ви с HTML5, CSS3 и responsive оформление, докато не вградите видео клип от YouTube.

Изведнъж забелязвате, че кода който сте вградили не е респонсив. Вариантите са два, ще отделите часове от времето си да хаквате кода за вграждане или ще го оставите да развали оформлението на сайта ви .

Как се взема Embed за вграждане на видео от YouTube

За целта разбира се трябва да посетите YouTube и да намерите видеоклипа, който ви е харесал и искате да го добавите към съдържанието на вашия уеб сайт.

Докато видеоклипът работи щракнете с десен бутон върху прозореца на плейъра. Ще ви се появи допълнително меню с опции, от което трябва да изберете Copy embed code“, както е показано с червената стрелка на снимката.

Как се взема Embed за вграждане на видео от YouTube

Кода за вграждане е копиран, за да го видите трябва да го „Поставите“ с десен бутон в някой текстов редактор, като Notepad или Word.

Официалния код за вграждане предоставен от YouTube трябва да изглежда така:

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/4Aa9GwWaRv0?list=PLAR_flwfx1QLU0bcWW4m7-dC1Hx8HoxYd" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Как да направим Embed кода на YouTube или Vimeo отзивчив

Embed кода предоставен от YouTube е стандартен и може само ръчно да се променят съотношението на страните на плейъра. Това става като променяте цифровата равностойност на „widthи „height”.

Как да направим Embed кода на YouTube или Vimeo отзивчив


Но ако искате плейърът на YouTube да е „Responsive“ и автоматично да променя размера си според екрана на мобилното устройство трябва да използвате кода по-долу, като само промените URL адреса отбелязан в червено:

<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; height: auto; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class='embed-container'><iframe src='https://www.youtube.com/embed/4Aa9GwWaRv0?list=PLAR_flwfx1QLU0bcWW4m7-dC1Hx8HoxYd' frameborder='0' webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe></div>

Това е всичко, което трябва да направите за да бъдат видеоклиповете, които добавяте към сайта си с променящ се размер, според екрана на мобилното устройство.

Публикуване на коментар

0 Коментари