ТОП 5 добавки за вашия браузър Firefox или Chrome за сваляне на торенти

BitTorrent споделянето на файлове между потребители продължава да е популярно след всичките тези години. Въпреки че торентите се свързват най-вече със свалянето на пиратски файлове, нарушаващи авторските права, все още съществуват много варианти за легитимна употреба, на които разчитат огромен брой потребители. Много разработчици на свободен софтуер предлагат своите продукти за изтегляне през Torrent P2P, като Linux ISO например. В миналото разработчиците на игри също го използваха, за да разпространяват кръпки и актуализации. Можете дори да изтеглите драйвери за помощни програми, използвайки P2P.
Ако нямате възможност да инсталирате програма за сваляне на торенти на вашия компютър, алтернативата е да използвате разширения за браузъра, които са на разположение за Mozilla Firefox или Google Chrome. Въпреки че няма много торент клиент разширения, има поне няколко за Firefox и Chrome, които ще ви свършат работа.

  1. Torrent Tornado – Добавка за Firefox
  2. JSTorrent - Добавка за Chrome
  3. Bitford – Добавка за Chrome
  4. Seedr – Добавка за Chrome
  5. uTorrent – Добавка за Chrome

 1  Torrent Tornado – Добавка за Firefox


Torrent Tornado - Добавка за Firefox е много интелигентно разширение, което има достатъчно функции за повечето потребители. За да стартирате торента в браузъра Torrent Tornado приема файлове .torrent, магнитни връзки, HTTP URL адреси, FTP URL адреси или торент хешове. Просто натиснете бутона „Add new torrent“, за да започнете процеса. След добавяне на източника на торента той ще покаже подробностите за изтеглянето и след което ще предложи избор на файловете, които да се изтеглят. Малкият бутон "Настройки" в горния ляв ъгъл контролира опциите, като запазване на папка, асоцииране на файлове, кеш памет, максимален брой потребители и скорости на изтегляне. След инсталиране на добавката, трябва да рестартирате вашия браузър. Ако използвате Mozilla Firefox и предпочитате да използвате торент клиент, интегриран в браузъра, тогава Torrent Tornado е точно за вас.


 2  JSTorrent – Добавка за Chrome


JSTorrent – Добавка за Chrome има Lite версия с ограничени функции на платеното приложение, така че това е един по-орязан вариант. Най-голямото ограничение е, че имате лимит до 20 изтегляния, преди добавката да спре да работи. Лесен начин да заобиколите това е просто да деинсталирате и преинсталирате разширението, за да си добавите още 20. JSTorrent Lite приема и двата варианта магнитни връзки и локални / отдалечени .torrent файлове. Има и опцията за поточно предаване на видео файлове, докато се изтеглят. Изберете видеофайла, кликнете върху раздела Files и натиснете Stream, за да отворите прозореца на плейъра. Промяната на броя на пиърите или активните торенти може да се управлява чрез прозореца Настройки, но в безплатната версия не можете да зададете ограничения за скоростта. Промяната на тези настройки се препоръчва само за напреднали потребители.


 3  Bitford – Добавка за Chrome


Bitford – Добавка за Chrome е подходяща за вас, ако нуждите ви от сваляне на торенти са съвсем обикновени, но искате да имате контрол на скоростта, което JS Torrent Lite не предлага. Добавката не приема магнитни връзки, а само локални .torrent файлове, така че е по-трудно при посещение на сайтове за сваляне на торенти. Имате възможност да управлявате скоростта на качване и изтегляне чрез двете полета отдолу. Натиснете бутон Save, за да запишете отделни файлове в устройството или Remove, за да отмените изтеглянето. Bitford също ви позволява да възпроизвеждате някои видове файлове директно в самия интерфейс на приложението, което може да ви помогне, когато искате да проверите качеството на извършващото се изтегляне преди запазването му. Тревожното при това разширение, че не е актуализирано от началото на 2014 г., използвайте го на свой собствен риск.


 4  Seedr – Добавка за Chrome


Seedr – Добавка за Chrome ви позволява да изтегляте торенти в облака и да ги изпращате навсякъде. Seedr позволява на потребителите да добавят изтегляне само с две кликвания - кликнете с десния бутон на мишката върху връзката, след което кликнете с левия бутон върху "Add to Seedr". Според създателите на разширението "Цялата система е създадена, за да осигури безпроблемно поточно предаване без прекъсване за преобразуване и бързи скорости на изтегляне до домашни компютри. Всички сървъри са 1000 mbit или по-бързи и са настроени за торент трафик изтегляне на файлове ". Seedr събира анонимни данни за корекции на програмни грешки и според компанията, всички допълнителни статистически данни са анонимни след 60 дни. Когато потребителите поискат профилите им да бъдат изтрити, Seedr изтрива своите статистически данни заедно с отчетите в рамките на 48 часа.


 5  uTorrent – Добавка за Chrome


uTorrent – Добавка за Chrome е още един торент клиент с доста функции, удобен потребителски интерфейс и добри скорости. Това разширение позволява лесно интегриране на uTorrent в браузъра.

Характеристики:
Преглед / управление на списъка с торенти; Преглед / управление на списъка с файлове; Управление на приоритета на файла; Добавяне / премахване на торенти; Добавяне / премахване на етикети; Добавете торент от контекстното меню; Контрол на скоростта на изтегляне / качване.

Коментари

ПОПУЛЯРНИ

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google