Най-добрият онлайн OCR софтуер за конвертиране на изображения в текст

Какво представлява OCR технологията?

Да предположим, че искате да дигитализирате статия в списание, вестник, брошура или отпечатан договор.

Най-добрият онлайн OCR софтуер за конвертиране на изображения в текст

Бихте могли да прекарате няколко часа в повторно написване и след това да коригирате правописните грешки.

Или можете да преобразувате всички необходими материали в цифров формат за няколко минути с помощта на скенер (или цифров фотоапарат) и използвайки OCR софтуер за разпознаване на оптични символи да ги преобразувате в текст за няколко секунди.

Онлайн OCR софтуер за конвертиране на изображения в текст

Истината е, че няма да получите перфектни резултати с OCR софтуер за разпознаване на оптични символи, но той ще ви спести много време и нерви.

Съществуват програми и онлайн инструменти, които извършват основна задача за конвертиране на PDF файлове, изображения и други графични файлове в текст, който може да бъде прегледан, редактиран или копиран.

Онлайн OCR софтуер за конвертиране на изображения в текст

За да подобрите шансовете си за добри резултати, трябва да сте сигурни, че изображенията или PDF файловете, които използвате са ясни и с добро качество.

За постигане на най-добри резултати е необходима резолюция от поне 300 dpi при сканиране. Опитайте се да използвате възможно най-големия размер на шрифта - колкото е по-голям шрифтът, толкова по-лесно е на OCR софтуера да разпознава символите в изображението.

OCR.Space – безплатен онлайн инструмент за конвертиране на изображение в текст

OCR.Space е онлайн OCR инструмент, който преобразува сканирани или заснети изображения в текстови, редактируеми файлове, като използва технологиите за оптично разпознаване на символи (OCR).

Онлайн инструмента използва съвременен OCR софтуер, като качеството на разпознаване е сравнимо с платения OCR софтуер на Abbyy.

Качване на файл в OCR програмата

 1  Качване на файл

Първо разбира се трябва да качите файла, който искате да преобразувате в текст. Кликнете на бутона „Избор на файл“ и намерете файла във вашия компютър.

Бихте могли също да добавите файл за обработка от URL, като добавите адреса в полето „Paste url to source file (.png or .jpg or .pdf)“. Онлайн инструмента OCR.Space поддържа обработка на файлове във формат PDF, JPG или PNG.

Конвертиране на файл

 2  Конвертиране на файл

Преди да натиснете бутон Start OCR!за да конвертирате изображението в текст трябва да изберете една от трите опции:

  • Just extract text and show overlay (fastest option) – Само извличане на текста;
  • Create searchable PDF with visible text layer - Създаване на PDF с възможност за търсене с видим текстов слой;
  • Create searchable PDF with invisible text layer - Създаване на PDF за търсене с невидим текстов слой.

Свалете файла

 3  Сваляне на файла

За да изтеглите файла в .TXT формат просто натиснете бутон Download“. Ако сте избрали някоя от двете опции за създаване на PDF за търсене ще имате допълнителна възможност да кликнете на линка „Download Searchable PDF“ и да отворите файла в допълнителен прозорец на вашия браузър.

Онлайн услугата на OCR.Space е безплатна и без регистрация. Много полезна е опцията PDF OCR с пълна поддръжка за многостранични документи и многоколонни текстове.

Единственото ограничение е изображенията или PDF файловете да не са по-големи от 5MB.

Посетете сайта и тествайте онлайн OCR програмата

Публикуване на коментар

0 Коментари