Най-добрият онлайн OCR софтуер за конвертиране на изображения в текст

Какво представлява OCR технологията?


Да предположим, че искате да дигитализирате статия в списание, вестник, брошура или отпечатан договор. Бихте могли да прекарате няколко часа в повторно написване и след това да коригирате правописните грешки. Или можете да преобразувате всички необходими материали в цифров формат за няколко минути с помощта на скенер (или цифров фотоапарат) и използвайки OCR софтуер за разпознаване на оптични символи да ги преобразувате в текст за няколко секунди.


Онлайн OCR софтуер за конвертиране на изображения в текст


Истината е, че няма да получите перфектни резултати с OCR софтуер за разпознаване на оптични символи, но той ще ви спести много време и нерви. Съществуват програми и онлайн инструменти, които извършват основна задача за конвертиране на PDF файлове, изображения и други графични файлове в текст, който може да бъде прегледан, редактиран или копиран. За да подобрите шансовете си за добри резултати, трябва да сте сигурни, че изображенията или PDF файловете, които използвате са ясни и с добро качество. За постигане на най-добри резултати е необходима резолюция от поне 300 dpi при сканиране. Опитайте се да използвате възможно най-големия размер на шрифта - колкото е по-голям шрифтът, толкова по-лесно е на OCR софтуера да разпознава символите в изображението.


OCR.Space – безплатен онлайн инструмент за конвертиране на изображение в текст


OCR.Space е онлайн OCR инструмент, който преобразува сканирани или заснети изображения в текстови, редактируеми файлове, като използва технологиите за оптично разпознаване на символи (OCR). Онлайн инструмента използва съвременен OCR софтуер, като качеството на разпознаване е сравнимо с платения OCR софтуер на Abbyy.


 1  Качване на файл

Първо разбира се трябва да качите файла, който искате да преобразувате в текст. Кликнете на бутона „Избор на файл“ и намерете файла във вашия компютър. Можете също да добавите файл за обработка от URL, като добавите адреса в полето „Paste url to source file (.png or .jpg or .pdf)“. Онлайн инструмента OCR.Space поддържа обработка на файлове във формат PDF, JPG или PNG.


 2  Конвертиране на файл

Преди да натиснете бутон „Start OCR!“ за да конвертирате изображението в текст трябва да изберете една от трите опции:

  • Just extract text and show overlay (fastest option) – Само извличане на текста;
  • Create searchable PDF with visible text layer - Създаване на PDF с възможност за търсене с видим текстов слой;
  • Create searchable PDF with invisible text layer - Създаване на PDF за търсене с невидим текстов слой.


 3  Сваляне на файла

За да изтеглите файла в .TXT формат просто натиснете бутон „Download“. Ако сте избрали някоя от двете опции за създаване на PDF за търсене ще имате допълнителна възможност да кликнете на линка „Download Searchable PDF“ и да отворите файла в допълнителен прозорец на вашия браузър.

Онлайн услугата на OCR.Space е безплатна и без регистрация. Много полезна е опцията PDF OCR с пълна поддръжка за многостранични документи и многоколонни текстове. Единственото ограничение е изображенията или PDF файловете да не са по-големи от 5MB.


Коментари

ПОПУЛЯРНИ

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google