Oppo Find X5 Pro, красивият и мощен флагман на компанията

Когато Oppo представи Find X3 Pro, неговият дизайн беше… меко казано малко шокиращ. Единственият панел от огледално стъкло отзад, който се извиваше нагоре, около и над модула на камерата, не приличаше на нищо.

Oppo Find X5 Pro, красивият и мощен флагман на компанията
Снимки: Expertreviews.co.uk

Този път нямаше такъв шок, тъй като Oppo Find X5 Pro е по-скоро в посока на усъвършенстване, отколкото на преоткриване. И не само в дизайна, повечето от спецификациите на телефона са доста напред от флагмана на Oppo за 2021 г., те са променени и надградени достатъчно, за да оправдаят актуализацията.

И да, никога не е имало серия Find X4. Oppo казва, че това се дължи на факта, че миналогодишният Find N Foldable е четвъртото поколение на серията, което прави това пето, но може би компанията просто не иска да признае, че е малко суеверна, тъй като четири се смята за нещастно число в голяма част от Азия.

Проектиране и изграждане


Oppo не се е променил твърде много по отношение на широкия дизайн на Find X5 Pro, който все още се харесва или мрази, но има някои нови интелигентни надстройки.

Oppo Find X5 Pro проектиране и изграждане

Най-очевидният е новият наклонен модул на камерата. Това обаче е нещо повече от промяна в името на самата промяна – идеята е, че ъгълът е по-подходящ за мястото, където е вероятно потребителите да опират показалеца си на гърба на телефона. Той ви дава не само удобно място за поставяне на пръста, но също толкова важно го предпазва от блокиране и размазване на лещите на вашия фотоапарат.

Повечето не си признават и са скептици, но са почитатели на промяната. Всъщност Oppo би могъл да отиде малко по-далеч, с по-остър ъгъл, макар че това може да е донякъде странно.

Спецификации и производителност


Oppo Find X5 Pro се захранва предимно от чипсет Snapdragon 8 Gen 1, най-новият флагман на Qualcomm. Всъщност има и вариант, използващ Dimensity 9000, на конкурента MediaTek, но поне засега този модел остава ексклузивен за Китай.

Oppo Find X5 Pro спецификации и производителност

8 Gen 1 стартира едва през декември и затова ще отнеме известно време, за да разберем на какво точно е способен и как различните производители на телефони го използват. Някои ранни телефони от 8 Gen 1 изглежда се борят с термичното управление, но Oppo се справи с това със 75% по-голяма парна камера и според Tech Advisor, Find X5 Pro не се нагрява повече, отколкото бихме очаквали.

Както при повечето флагмани тук, производителността наистина попада в два различни лагера. Ако сте нещо като типичен потребител на телефон и най-вече се тревожите за социални медии, слушате музика, може би леки игри, тогава ще имате повече от достатъчно мощ. 8 Gen 1 може да се справи с почти всичко, което му хвърлите, а телефонът върви гладко и плавно при използване.

Камери

Oppo направи интересен избор със системата на камерата на Find X5 Pro. Ето какво получавате: чифт 50Mp основен и ултраширок обективи, 13Mp телефото обектив с 2x увеличение и 32Mp селфи камера.

Oppo Find X5 Pro камери

Приложението за камера вече има оранжевите акценти на софтуера Hasselblad и отличителния звук на затвора, заедно с няколко нови цветни филтъра и режим XPan, който снима в необичайното съотношение 65:24. Това обаче е всичко, не се взирайте твърде много в посока на бранда Hasselblad.

Производителността на камерата наистина е много добра. Изображенията са резки и детайлни в трите лещи, с топли цветове, които изглеждат реалистични и с впечатляваща цветова консистенция между тях.

Видео ревю на Oppo Find X5 Pro

В сравнение с други скорошни флагмани, Oppo Find X5 Pro се усеща като универсален: получавате отличен дисплей, силна производителност, прилична батерия и зареждане, мощна камера, всичко това обвито в доста интересен дизайн.

Извън тази естетика може би има една област, в която Find X5 Pro не е най-добрият от всички телефони на пазара, така че ако имате конкретни приоритети, може да откриете, че някои конкуренти ви дават повече от това, което търсите. Но малцина разбират почти всеки аспект на телефона по начина, по който Oppo ни го представя, което може да даде на Find X5 Pro по-широкообхватна привлекателност.



СПОМЕН: OPPO Find X прекрасен китайски смартфон (2018 г.)


Oppo Find X е може би най-добре изглеждащият смартфон, на който някога сме попадали, който успява да съчетае напреднали технологии и впечатляващ елегантен дизайн. Но за съжаление идва от производител, сравнително неизвестен извън Китай и няколко други Азиатски пазари.

Зашеметяващият дизайн е достатъчен, да ни махне главите, а интегрираната технология наистина впечатляваща. Но дали това е телефон, който си заслужава да купим или трябва да се придържате към относителната безопасност, предлагана от марки, като Samsung, Apple, Motorola, Xiaomi и други налични в магазина близо до нас? Прочетете докрай и преценете сами.

OPPO Find X прекрасен китайски смартфон

Дизайн

Най-впечатляващото в дизайна на устройството освен изваяната форма, са скритите обективи на камерите, които се появяват при активиране с подвижен механизъм.

Също хитро измислени са извитите ръбове на смартфона, които успешно прикриват неговата дебелина от 9,4 мм и 186 гр. тегло. Gorilla Glass 5 покритие е използвано отпред и отзад и е захванато от алуминиева рамка.

Ако стилът е най-важен Oppo Find X ще бъде номер едно, две и три в списъка с препоръчани телефони, които трябва да купите.

Разбира се трябва да разсъждаваме трезво, когато купуваме устройства от такъв клас и цена и да се интересуваме не само от дизайна, но и от здравината на конструкцията. Има известни опасения по отношение на този авангарден дизайн, най-вече отнасящи си до издръжливостта на усукване.

Oppo камери

Камера

Oppo Find X е вторият телефон, на който попаднахме през 2018 г. с моторизиран камерен модул, след Vivo Nex S, което е и най-впечатляващата му характеристика, както и допълнителна причина за безпокойство относно здравината.

Модулът издига горната част на телефона и съдържа задната камера с двоен обектив, предната камера, както и инфрачервен сензор за разпознаване на лица.

Задната камера има две лещи: 16-мегапикселов обектив f / 2.0 и вторичен обектив с 20 мегапиксела f / 2.0. Основният обектив има оптична стабилизация на изображението, автофокус за фазово откриване и размер на пиксела 1,22 нм. Предната селфи камера е 25-мегапикселова с автоматичен HDR, както и режим красота с изкуствен интелект.


Спецификации

  • Екран: 6.42 inch, 1080x2340 px, Gorilla Glass;
  • Процесор: Snapdragon 845 - 2.5GHz octa-core (4x2.8GHz + 4x1.7GHz);
  • RAM 8 GB / ROM256 GB;
  • Основна камера: 16-megapixel (f/2.0, 1.22-micron) + 20-megapixel (f/2.0, 1.0-micron);
  • Предна камера: 25-megapixel (f/2.0);
  • Операционна система: Android 8.1;
  • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac;
  • GPS
  • Bluetooth: v 5.00;
  • USB Type-C
  • Headphones: НЕ;
  • Сензори: Face unlock; Compass/ Magnetometer; Proximity sensor; Accelerometer; Gyroscope.


Oppo плюсове

Плюсове

  • Зашеметяващ дизайн;
  • Отлично представяне на камерата;
  • Водещ процесор и спецификации;
  • Супер бързо зареждане.

Минуси

  • Устойчивост на конструкцията;
  • Много скъп;
  • Няма безжично зареждане.

Oppo Find X е екипиран със Snapdragon 845 процесор, 8GB RAM и 256GB пространство за съхранение на вашите файлове.

Това е смартфон от най-висок клас с много възможности. Със своята изключително очарователна форма и функции, Oppo Find X има почти всичко, което искаме от един смартфон.

Ако парите на са ви проблем и искате да сте различни то уникалния дизайн на Oppo Find X е точно за вас.

Публикуване на коментар

0 Коментари