Sophos Home Free добра безплатна антивирусна програма

Sophos не поддържа възможност за няколко типа сканиране. Когато щракнете върху „Сканиране на компютъра“, програмата просто изпълнява пълно сканиране.

Sophos Home Free добра безплатна антивирусна програма

Определено трябва да изпълните сканиране веднага след инсталирането. В бъдеще защитата в реално време трябва да се справи с нови атаки на злонамерен софтуер.

На стандартна чиста система за тестване, сканирането първоначално върви бързо, но се забави на 92 процента, завършвайки за 43 минути. Средната стойност на сканиране е 52 минути, така че това е прилично време.

Средната скорост на сканиране на програмата е 52 минути

Някои антивирусни програми използват първоначалното сканиране, за да маркират известни безопасни файлове, така че да не е нужно да ги сканират отново.

Това може драстично да намали времето за последващи сканирания. Например, първоначалното сканиране на повечето антивирусни програми отнема един час и 50 минути, а повтореното сканиране завършва само за 15 минути.

Sophos не прави опит за подобна оптимизация, повторното сканиране продължи толкова дълго, колкото и първото.

Тест за защита от вируси

Тест за защита от вируси

Според тестове на независими лаборатории Sophos е отстранила около 75 процента от предоставените проби, което е прилично, но за сравнение най-добрите платени антивирусни програми засичат до 96 процента от тестовите проби.

Тест за защита от атакуващи уебсайтове

Тест за защита от атакуващи уебсайтове

Подобно на повечето безплатни антивирусни програми, Sophos Home включва компонент, който предпазва браузъра ви да се свързва с уебсайтове атакуващи със зловреден софтуер.

При тестове програмата е блокирала 92 процента от опасните URL адреси, което e по-добре от повечето подобни програми, но разбира се малко по-зле от най-добрите платени Интернет защити.

Най-голямото предимство на Sophos Home е че има и безплатна версия. Програма показва отличен резултат в тестовете за защита срещу фишинг.

Много добър резултат при тестове за блокиране на зловреден URL адрес. Много добри независими лабораторни резултати. Отдалечено управление за до три компютъра или Mac.

Като недостатък може да се отбележи лошия резултат в практическите тестове на независими лаборатории за защита от злонамерен софтуер.

Изтеглете Sophos Home Free

Публикуване на коментар

0 Коментари