Xiaomi 12s Ultra, телефонът с една от най-добрите камери

Xiaomi 12s Ultra е телефонът с една от най-добрите камери, който някога сме използвали.

Със своя невероятен 1-инчов сензор Sony IMX 989 и Leica color science, той заснема богати на цветове снимки, заредени с дълбочина и детайли.

Xiaomi 12s Ultra, телефонът с една от най-добрите камери
Снимка: Basil Kronfli / Digital Camera World

Мощните телефото и ултрашироки камери също му помагат да блесне, а в допълнение на първокласния си дизайн, качествен екран и впечатляващ живот на батерията няма много недостатъци, освен факта, че не е пуснат за продажба извън Китай.

12s Ultra представлява огромен ангажимент във фотографията от Xiaomi. Започвайки партньорството си с легендарния производител на фотоапарати, Leica, до инвестицията си в подразделенията на Sony.

Марката частично финансира разработването на огромния 1-инчов сензор IMX 989 в 12S Ultra на Xiaomi. Дори и с целия този ангажимент, обаче, не очаквахме 12S Ultra да бъде толкова добър, колкото е, особено след като Xiaomi Mi 11 Ultra не постигна целите си.


12s Ultra надгради размера на сензора на основната си камера до 1-инчов, съответстващ на RX100, и включващ Leica color science, за да помогне на изображенията да придадат малко от магията на емблематичния производител на фотоапарати. Xiaomi също така връща качествените 48MP вторични камери от своя Mi 11 Ultra, петкратно перископно увеличение и ултраширока камера, която включва автофокус за макро фотография.

Но не само камерите са Топ. Със своя първокласен дизайн, остър, висококачествен дисплей, мощност от най-високо ниво и високи скорости на зареждане, няма много неща в Xiaomi 12s Ultra, които да не ни оставят безразлични.

Въпросът е дали Xiaomi 12s Ultra е толкова добър, че фотографските ентусиасти да обмислят внос на такъв или е просто мираж дразнещ западняците?

Дизайн

Със своя подобен на кожа гръб, смела кръгла рамка на камерата и безапелационна дебелина, Xiaomi 12s Ultra ни изпраща красноречиви вибрации, особено в неговия черен вариант.

Този невероятно здрав на усещане телефон се предлага, както в черно, така и в сиво, въпреки че Xiaomi нарича сивата версия зелена.

Xiaomi 12s Ultra дизайн

Това е един от най-дебелите смартфони на пазара с около 1,3 см (като вземете предвид голямата му камера), но теглото на камерата изненадва също приятно. Един поглед към него и знаете, че очаквате мощна камера и точно това получавате.

Страните на Xiaomi 12s Ultra се заоблят елегантно в задната и предната част, като и двете са извити, а основата и горната част на телефона са плоски. Що се отнася до портовете и бутоните, има USB-C порт в долната част заедно с високоговорител и слот за SIM карта. Отгоре има втори високоговорител и IR бластер, а бутоните за сила на звука и захранване са от дясната страна.

Камера

Това е първият телефон, който разполага с новия 1-инчов сензор за камера Sony IMX 989 и първият телефон на Xiaomi, който включва технологията за цветовете на Leica. Камерата на 12s Ultra трябва да разтърси нещата, както по отношение на хардуера, така и софтуер.

Започвайки с хардуера, основната камера се състои от 1-инчов сензор от Sony с професионална оптична леща Leica и бленда f/1,9. Със своята разделителна способност от 50,3MP, той има 1,6 микрона пиксели, а при заснемане на снимки с 12,5MP по подразбиране, комбинираният размер на пикселите се изкачва до 3,2 микрона.

Xiaomi 12s Ultra камера

Камерата също така разполага с OIS и автофокус с откриване на окта фаза, а ISO на сензора варира от 50-12 800.

Вторичните камери на Xiaomi 12s Ultra са 48MP и разполагат със същия сензор Sony IMX 586. Наполовина по-малки от IMX 989, 1/2-инчовите сензори все пак са конкурентни за телефото и ултрашироки камери и се възползват от 1,6-микрона, комбиниране на пиксели четири в едно, заснемайки 12MP изображения по подразбиране.

Свръхшироката камера разполага с широка бленда f/2.2, съчетана с 13 mm, 128º зрително поле. Освен това разполага с автофокус и се удвоява, като суперширока макро камера с минимално фокусно разстояние от около 4 см. Що се отнася до телефото камерата, това е перископна система с фокусно разстояние 120 mm и бленда f/4.1.

Xiaomi 12s Ultra обобщение

Можем да обобщим, че Xiaomi 12s Ultra е забележителен смартфон. Той не само разполага с най-добрата камера, която някога сме използвали на мобилен телефон, но също така го комбинира със завладяващ пакет.

Дизайнът е новаторски и първокласен, екранът на телефона е качествен дисплей, а характеристиките на батерията или производителността му не изпускат топката.

По-убедителен е фактът, че Xiaomi 12s Ultra всъщност подбива повечето западни телефони в своя клас, въпреки че е най-добрият телефон с камера, който някога сме тествали.

Само можем да се надяваме, че неговият 1-инчов сензор Sony IMX 989 ще си проправи път и в други телефони, които се предлагат в световен мащаб, и че приносът на Leica за този суперфон е също толкова значим в предстоящата гама на Xiaomi.



СПОМЕН: Xiaomi представиха телефон със 108MP камера (2019 г.)

Xiaomi представи модела CC9 Pro, официално смартфонът с най-много пиксели в сензора на камерата, който можете да купите, поне засега.

Xiaomi представиха телефон със 108MP камера

Смартфонът има система от 5 камери, освен 108-мегапикселовата широкоъгълна, има още четири: 5-мегапикселова телефото камера с 5х увеличение, 12-мегапикселова втора телефото камера с 2х увеличение, 20-мегапикселова ултраширокоъгълна камера и 2-мегапикселова макро камера с големина на пикселите 1,75um.



108-мегапикселовият сензор е ISOCELL Bright HMX, разработен от Samsung съвместно с Xiaomi. Той е доста масивен, особено за смартфон сензор, съизмерим с оригиналният сензор в Nokia PureView 808 и 3/4 от 1-инчовият сензор в Sony RX100 VII. 5-мегапикселовата телефото камера поддържа хибридни нива на увеличение от 10х до 50х.

Xiaomi дава и друга възможност за зуум или просто да снимате със 108-мегапикселовата камера и да изрежете част от изображението.


Тази огромна резолюция на сензора обаче прави компромис с големината на пикселите, те са само 0.8, което означава лоша производителност при ниска осветеност. По подразбиране този сензор работи в 27-мегапикселов режим с технологията Tetracell на Samsung, която прави един виртуален пиксел от всеки четири, за да подобри именно производителността при по-слаба осветеност.

Ако обаче имате достатъчно светлина под ръка, снимайте в пълните 108 мегапиксела, което е достатъчно за отпечатване на билборд изображения с височина 4,24 метра, поне според Xiaomi.


Ултраширокоъгълната камера има 117-градуса зрително поле, а освен всичко това CC9 Pro има и 32-мегапикселова селфи камера. Телефонът разполага с оптична стабилизация по 4 оси, както и с ShooSteady софтуерните алгоритми, които имат за цел допълнително да подобрят стабилността и резултатното изображение.

Не на последно място идва и подобреният нощен режим Night Mode 2.0, който комбинира няколко кадъра, за да намали шума и да увеличи детайлите, по подобие на техниката, която ползват Huawei още от P20 Pro.

Телефонът на Xiaomi разполага с оптична стабилизация по 4 оси

Що се отнася до останалите характеристики на телефона, той има гигантска батерия с капацитет 5 260 mAh, 6.47-инчов извит AMOLED дисплей с резолюция FHD+ и платформа Snapdragon 730G.

Xiaomi CC9 Pro вече е в продажба в Китай за 2 799 юана (около 400 долара) за 6GB/128GB версия, а Premium Edition вариантът с 8GB RAM и 256GB вградена памет излиза 500$. Тази версия има и 8P система лещи пред 108-мегапикселовия сензор, за разлика от 7P системата в стандартния модел, което би трябвало да подобри още качеството на снимките.

Xiaomi също намекна за глобална премиера на телефона, така че според PC World скоро може би ще имаме още един играч на сцената на мобилната фотография.

Xiaomi поредният играч на сцената на мобилната фотография
Xiaomi CC9 Pro има гигантска батерия с капацитет 5 260 mAh
Екранът на смартфона е 6.47-инчов извит AMOLED дисплей с резолюция FHD+

Xiaomi CC9 Pro камера тест

Сайта Dromark е направил подробно ревю, тест и анализ на камерата на Xiaomi CC9 Pro, посетете линка и разгледайте снимките заснети с този модел. КАМЕРА ТЕСТ >>



Публикуване на коментар

0 Коментари