Xiaomi представиха телефон със 108-мегапикселова камера (СНИМКИ+ВИДЕО)

Xiaomi представиха телефон със 108-мегапикселова камера

Xiaomi представи модела CC9 Pro - официално смартфонът с най-много пиксели в сензора на камерата, който можете да купите, поне засега.

Смартфонът има система от 5 камери, освен 108-мегапикселовата широкоъгълна камера, има още четири: 5-мегапикселова телефото камера с 5х увеличение, 12-мегапикселова втора телефото камера с 2х увеличение, 20-мегапикселова ултраширокоъгълна камера и 2-мегапикселова макро камера с големина на пикселите 1,75um.108-мегапикселовият сензор е ISOCELL Bright HMX, разработен от Samsung съвместно с Xiaomi. Той е доста масивен, особено за смартфон сензор - съизмерим с оригиналният сензор в Nokia PureView 808 и 3/4 от 1-инчовият сензор в Sony RX100 VII. 5-мегапикселовата телефото камера поддържа хибридни нива на увеличение от 10х до 50х.

Xiaomi дава и друга възможност за зуум - можете просто да снимате със 108-мегапикселовата камера и да изрежете част от изображението.


Тази огромна резолюция на сензора обаче прави компромис с големината на пикселите - те са само 0.8, което означава лоша производителност при ниска осветеност. По подразбиране този сензор работи в 27-мегапикселов режим с технологията Tetracell на Samsung, която прави един виртуален пиксел от всеки четири, за да подобри именно производителността при по-слаба осветеност.

Ако обаче имате достатъчно светлина под ръка, можете да снимате в пълните 108 мегапиксела, което е достатъчно за отпечатване на билборд изображения с височина 4,24 метра, поне според Xiaomi.


Ултраширокоъгълната камера има 117-градуса зрително поле, а освен всичко това CC9 Pro има и 32-мегапикселова селфи камера. Телефонът разполага с оптична стабилизация по 4 оси, както и с ShooSteady софтуерните алгоритми, които имат за цел допълнително да подобрят стабилността и резултатното изображение.

Не на последно място идва и подобреният нощен режим Night Mode 2.0, който комбинира няколко кадъра, за да намали шума и да увеличи детайлите - по подобие на техниката, която ползват Huawei още от P20 Pro.

Телефонът на Xiaomi разполага с оптична стабилизация по 4 оси

Що се отнася до останалите характеристики на телефона - той има гигантска батерия с капацитет 5 260 mAh, 6.47-инчов извит AMOLED дисплей с резолюция FHD+ и платформа Snapdragon 730G.

Xiaomi CC9 Pro вече е в продажба в Китай за 2 799 юана (около 400 долара) за 6GB/128GB версия, а Premium Edition вариантът с 8GB RAM и 256GB вградена памет излиза 500$. Тази версия има и 8P система лещи пред 108-мегапикселовия сензор, за разлика от 7P системата в стандартния модел, което би трябвало да подобри още качеството на снимките.

Xiaomi също намекна за глобална премиера на телефона, така че - скоро може би ще имаме още един играч на сцената на мобилната фотография. / PC WORLD

Xiaomi поредният играч на сцената на мобилната фотография
Xiaomi CC9 Pro има гигантска батерия с капацитет 5 260 mAh
Екранът на смартфона е 6.47-инчов извит AMOLED дисплей с резолюция FHD+

Xiaomi CC9 Pro камера тест

Сайта Dromark е направил подробно ревю, тест и анализ на камерата на Xiaomi CC9 Pro, посетете линка и разгледайте снимките заснети с този модел. КАМЕРА ТЕСТ >>Публикуване на коментар

0 Коментари