Samsung Galaxy A34 5G бюджетния флагман

Водещите телефони са скъпи, дори и на договор, но добрата новина е, че има по-евтини опции, които са напълно добри.

Galaxy A34 на Samsung е чудесен пример за това. Изглежда много като флагмана S23, особено в цвят Awesome Lime, но струва три пъти по-малко от половината на неговата цена.

Samsung Galaxy A34 5G бюджетния флагман
Снимки: The Hindu

За много хора A34 е всичко, от което се нуждаят: има страхотен екран, дълъг живот на батерията, добра производителност и прави страхотни снимки.

И тъй като е Samsung, телефонът ще бъде добре поддържан със софтуерни и актуализации за сигурност години напред.

Проектиране и изграждане

A34 е голям телефон, нещо, което сега изглежда е модерно за повечето телефони от среден клас. Той е малко по-голям от Galaxy A54 с размери 161,3 x 78,1 x 8,2 mm, но тежи няколко грама по-малко, под 200 g.

Усеща се страхотно в ръката въпреки цялата пластмаса и изглежда много по-скъп, отколкото е в действителност.

Samsung Galaxy A34 5G проектиране и изграждане

Голяма част от привлекателността идва от приликата му със S23 и с бегъл поглед повечето хора ще приемат, че имате най-новия и най-добър модел на Samsung. Което е добре, ако това разбира се ви харесва.

Приятно е, че черната рамка около екрана е (почти) с еднаква дебелина от всички страни, а селфи камерата е разположена симетрично в центъра.

Samsung Galaxy A34 5G видео ревю

Въпреки че рамката има извит профил, ръбовете й се усещат малко остри. Основната критика обаче е, че задният панел леко поддава при натиск и се чувства по-скоро крехък, отколкото солиден.

Също така е жалко, че за разлика от повечето конкурентни телефони от среден клас, вие не получавате прозрачен калъф в кутията. Всъщност не получавате почти нищо: само USB-C към USB-C кабел и инструмент за премахване на поставката за SIM картата.

Може би калъфът е нещото, което трябва да поръчате едновременно с телефона.

Спецификации и производителност

Необичайно, Samsung е избрал процесор MediTek, а не един от собствените си чипсети Exynos за Galaxy A34.

Това обаче не е лошо, тъй като Dimensity 1080 има много мощност и кара A34 да се чувства бърз и отзивчив при обща употреба.

Samsung Galaxy A34 5G  спецификации и производителност

Няма насичане, докато плъзгате между началните екрани или навигирате в менютата.

Това не е мощност за игри, но има достатъчно енергия за повечето, дори ако трябва да намалите малко нивата на детайлност, за да получите плавна честота на кадрите.

Камери

Може да изглеждат, като камерите на Galaxy S23, но тройните лещи на A34 покриват по-посредствен избор от сензори от флагмана на Samsung.

Това обаче не означава, че този телефон не може да прави добри снимки, напротив той абсолютно си го може. И както собствениците на Samsung вече са свикнали, настройките по подразбиране създават силно наситени, добре изглеждащи снимки, които са готови за споделяне.

Samsung Galaxy A34 5G камери

Основната камера прави, не е изненадващо, най-добрите снимки. На открито при ярка светлина снимките са детайлни и ясни. На закрито тази острота изчезва и обектите, да речем деца и домашни любимци трябва да стоят неподвижни, ако не искате да са размазани.

През нощта или когато има слабо осветление, камерите на A34 се борят в сравнение с най-добрите телефони на пазара и не трябва да очаквате страхотни резултати, освен ако не поставите телефона на нещо твърдо и отново в сцената всичко да е неподвижно.

Galaxy A34 е много добър телефон от среден клас, особено ако конкретно искате Samsung на по-достъпна цена.

В крайна сметка Galaxy A34 е на добра цена и отговаря на повечето изисквания, освен ако не търсите малко по-добри камери и производителност.



СПОМЕН: Samsung Galaxy A22 5G или Samsung Galaxy A32 5G, кой да изберем (2022 г.)

Galaxy A22 беше обявен в два варианта, LTE и 5G . Подобно на серията Galaxy A32 , която беше пусната по-рано миналата година, моделът Galaxy A22 5G не е непременно по-добър от LTE.

Той има по-мощен чипсет и по-бърза работа в мрежа, но изостава в други области.

Samsung Galaxy A22 5G или Samsung Galaxy A32 5G, кой да изберем?
Що се отнася до сравнението му с Galaxy A32, разгледахме 4G вариантите на Galaxy A22 и Galaxy A32 един до друг и стигнахме до заключението, че началната цена е основната разлика. Сега е време да разгледаме по-отблизо 5G вариантите на тези модели и как те взаимно се различават или допълват.

Galaxy A22 5G срещу Galaxy A32 5G: Дисплей

За разлика от 4G вариантите на тези бюджетни телефони, нито Galaxy A22 5G, нито Galaxy A32 5G имат дисплей с висока честота на опресняване. И двата имат TFT технология на дисплея и Infinity-V прорез за селфи камерата.

Актуализация: Samsung по-късно потвърди, че въпреки противоречивите предварителни подробности, Galaxy A22 5G има дисплей с висока честота на опресняване от 90 Hz. Това му дава предимство пред Galaxy A32 5G, чийто екран е ограничен до 60Hz.



Galaxy A22 5G има 6,6-инчов диагонал на дисплея и FHD+ резолюция, докато Galaxy A32 5G има 6,5-инчов панел и по-нисък брой пиксели от 1600 на 720.

Galaxy A22 5G срещу Galaxy A32 5G: Камери

Galaxy A22 5G има три основни камери и LED светкавица, подредени в квадрат. Galaxy A32 5G има четири камери, три от които са вертикално подравнени.

И двата модела имат 48MP основна камера с f/1.8 бленда. Комбинацията от камери на Galaxy A22 5G обаче е по-ограничено. Състои се от 5MP ултраширок сензор и 2MP шутър за дълбочина, както и 8MP селфи камера.

Galaxy A22 5G е с по-мощен чипсет

Междувременно Galaxy A32 5G има 8MP ултра-широк, 2MP шутър за дълбочина и допълнителен 5MP макро сензор. Селфи камерата е с резолюция 13MP.

Galaxy A22 5G срещу Galaxy A32 5G: Хардуер и софтуер

И двата бюджетни телефона се захранват с чипсети от MediaTek. Galaxy A22 5G има SoC Dimensity 700, докато Galaxy A32 5G се захранва от решението Dimensity 720.

Въпреки имената, Dimensity 700 SoC се представя незначително по-добре в повечето бенчмаркове, благодарение на по-високите тактови честоти на CPU и GPU.

Dimensity 700 има две високопроизводителни Cortex-A76 ядра с тактова честота 2.2GHz и шест Cortex-A55 ядра, работещи на 2.0GHz. За разлика от тях, високопроизводителните ядра Dimensity 720 достигат най-висока честота от 2,0 GHz.

И двата бюджетни телефона се захранват с чипсети от MediaTek

Двата телефона имат идентични конфигурации на паметта с 64GB или 128GB памет и 4GB, 6GB или 8GB RAM. По същия начин те се захранват от 5000 mAh батерии с 15W зареждане, имат USB-C портове, както и 3,5 мм портове за слушалки.

И двата телефона са със странично монтиран скенер за пръстови отпечатъци и се доставят с Android 11. Очакват се поне две големи актуализации на ОС и за двата.

Galaxy A22 5G срещу Galaxy A32 5G: Заключение

Що се отнася до сравняването им по отношение на спецификациите, те са доста сходни и конфигурацията на камерата изглежда е основният разграничител.

По отношение на спецификациите, те са доста сходни

Странното е, че Galaxy A22 5G всъщност е по-добър в няколко области. Той има SoC, който е поне равен, ако не и по-добър, и има по-висока разделителна способност на дисплея. Galaxy A32 5G има предимството на по-добра настройка на камерата и може би по-модерен дизайн, но това е всичко.

В заключение, можем да кажем, че Galaxy A32 5G се оказва е модел без смисъл. Става дума за това, че Galaxy A22 5G е невероятен бюджетен телефон и сравнявайки го с Galaxy A32 5G,  той по нищо не му отстъпва и продажбата на втория вероятно ще стане още по-трудна, отколкото вече е.

Публикуване на коментар

0 Коментари