Lenovo Legion 5 Pro лаптоп за игри и работа

Lenovo Legion 5 Pro се намира в гамата за игри на производителя, но този суфикс Pro означава, че този ноутбук е предназначен и за работа.

Това не е изненадващо, когато вземете предвид неговата уникална спецификация на дисплея и някои от функциите му, и е напълно логично - защото много хора използват един и същ лаптоп за работа и игра.

Lenovo Legion 5 Pro лаптоп за игри и работа
Снимки: PCWorld

Според Tech Spot компонентите му са добре комбинирани и за двата типа приложения. Ryzen 7 5800H е познат чип, който е доказал своята стойност при задачи и игри, както и за създаване на съдържание, а GeForce RTX 3070 на Nvidia е способен GPU в повечето ситуации.

Лаптопа от ревюто съчетава тези основни компоненти с 16GB DDR4 памет и 512GB SSD.

Компонентите на Lenovo Legion 5 Pro са добре комбинирани

Както обикновено, налични са няколко други конфигурации: по-достъпната версия с RTX 3060 и модел от начално ниво с Ryzen 5 5600H и RTX 3050 графика.

Характеристики и дизайн

Дисплеят на Lenovo е най-ясният индикатор, че този лаптоп е идеален за професионални задачи наред с най-новите игри. Той има съотношение 16:10, което е по-често срещано при професионални преносими компютри, отколкото при устройства за игри, и има много смисъл и в двете ситуации.

Допълнителното вертикално пространство означава, че имате повече място за игри, но също така улеснява навигирането в уеб сайтове, офис приложения и други инструменти в сравнение с панелите 16:9, които могат да изглеждат малко смачкани.

Дисплеят на Lenovo е идеален за професионални задачи и най-новите игри

Дисплеят продължава да впечатлява. Неговата разделителна способност от 2560 x 1600 пиксела осигурява по-ясно изображение от Full HD дисплеите и 1440p панелите, които ще намерите другаде.

16-инчовият диагонал също е хитър ход защото осигурява малко повече потапяне и пространство от средния 15,6-инчов лаптоп, разбира се без огромния размер на 17,3-инчовите машини.

Lenovo Legion е с дебелина 26,8 мм и ширина 356 мм.,  половин милиметър по-дебел и 7 мм по-тесен от стандартния 15,6" лаптоп на Lenovo.

Това са превъзходни цифри, Lenovo може да натъпче екрана в това относително компактно шаси благодарение на тънките рамки на дисплея.

Lenovo Legion е с относително компактно шаси

Nvidia G-Sync и 165Hz честота на опресняване подкрепя пълномощията на Legion за игри. Това е достатъчно високо, за да осигури плавно движение във всяка масова игра за един играч и е достатъчно добро, за да се справи с ежедневните електронни спортове.

Ефективност на дисплея

Високият дисплей на Legion има добро качество. Нивото на яркост от 546 cd/m2 е огромно и означава, че този лаптоп може да се справи с всякакви ситуации на открито и закрито и се съчетава с черното от 0,42cd/m2, за да осигури съотношение на контраст от 1300:1.

Съотношението на яркост и контраст означава, че този дисплей предлага впечатляваща жизненост и нюанси, особено на места с пряка слънчева светлина. Черното можеше да е малко по-дълбоко, за да осигури допълнителна дълбочина в най-тъмните сцени на игрите, но това не е голяма трагедия и не пречи на играта.

Дисплеят на Legion е с добро качество

Делта Е на дисплея от 1,28 и цветовата температура от 6,244K са отлични и означават, че човешките очи няма да открият леки цветови отклонения. Панелът също изобразява 95,9% от sRGB цветовата гама при 99,9% обем, което означава, че възпроизвежда почти всеки цвят, изискван от повечето игри и приложения, без да ги пренасища.

За съжаление, панелът не може да се справи с гамите на Adobe RGB или DCI-P3 - той възпроизвежда само 68,4% и 70,2% от тези цветови пространства.

Това означава, че Lenovo не е достатъчно добър за HDR ситуации или работни натоварвания при проектиране, които разчитат на по-широкото цветово пространство на Adobe.

Панелът изобразява 95,9% от sRGB цветовата гама

В повечето раздели обаче дисплеят на Legion впечатлява. Неговата точна, висока разделителна способност и по-високо съотношение на страните го правят по-обширен от повечето панели за лаптопи.

Ще искате да отидете по-далеч само ако имате нужда от 4K резолюция за основните си задачи или по-бърза честота на опресняване за игри от висок клас.

Качество на изработката

Включените високоговорители са подходящи за филми, музика и игри, силата на звука и басите са на добро ниво. Въпреки това, средният диапазон е твърде замърсен, така че слушалките биха били по-добрият вариант.

Високоговорителите са подходящи за филми, музика и игри

Lenovo Legion 5 Pro е изграден от комбинация от алуминий и пластмаса в бронзово сив нюанс, а единственото RGB осветление идва от логото на капака.

Някои хора ще го нарекат изтънчен, а други ще го нарекат скучен, но този лаптоп е създаден както за гейминг, така и за работа.

Публикуване на коментар

0 Коментари