Сайт за новини за незрящите хора, синдром на Даун, аутизъм

Сайт за новини за незрящите хора, синдром на Даун, аутизъм
Снимка: Pixabay

САЙТ: https://www.horata.org/

Всички седем души по света имат увреждания. Хората с увреждания изпитват насилие по-често от другите. Още по-лошо е положението с момичетата с увреждания и младите жени. Това може да бъде лошо и за хората с интелектуални затруднения. Понякога здравните специалисти и членовете на семейството вземат решения вместо тях, без да ги питат.   

Хората често развиват погрешно схващане за хората с увреждания. Например, някои хора тормозят хората с увреждания или ги принуждават към нещо сексуално. Те могат да наричат хората с увреждания лоши имена като "инвалиди", "луди" или "осакатени". "Някои хора смятат, че увреждането е лошо, докато други смятат, че хората с увреждания не трябва да имат връзки, секс или деца. Това, което мнозина не знаят, е, че човек с увреждания може да направи правилния избор за тялото си. Много здравни специалисти и други нямат подходяща информация или обучение по въпросите на уврежданията. Когато предоставят услуги, те често забравят за хората с увреждания. 

За глухия човек може да е трудно да потърси помощта, от която се нуждае по време на раждането. В много страни няма достатъчно хора, които разбират езика на жестовете. Хората със зрителни увреждания или физически увреждания може да не могат да отидат в болницата поради високите разходи за транспорт и хората, които подкрепят. Много болнични сгради имат стълби и хората с увреждания трябва да разчитат на помощта на другите. Ето защо много хора нямат възможността за поверителност, необходима за предоставяне на здравни услуги.

новини за незрящите хора, синдром на Даун, аутизъм, увреден слух

Публикуване на коментар

0 Коментари