Предоставено от Blogger.

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD

Харддисковете и флашките стават все по-големи като обем но това не означава, че CD-DVD компактдисковете излизат от употреба. Вярно е, че цифровата ера приветства нови методи за съхранение и консумация на данни - безбройните цифрови мултимедийни формати или така наречения "Облак" - но те никога няма да бъдат толкова осезаемо лесни за използване, като компактдиска. Софтуерът за записване на компактдискове ни позволява да направим наши собствени персонализирани CD-DVD, където да съхраняваме нашата музика, филми, снимки и документи. Това е най-лесния начин да освободите място на твърдия диск на компютъра, като прехвърлите информация върху CD-DVD компактдисковете. В интернет пространството можете да намерите огромен брой безплатни програми за записване на дискове, но когато търсите най-добрата е добере да помислите за вашите изисквания. В тази статия ще ви представим няколко безплатни програми, с които записването на дискове може да се превърне в лесно и забавно занимание.

  1. Ashampoo Burning Studio Free - (Български език)
  2. BurnAware Free
  3. InfraRecorder - (Български език)
  4. CDBurnerXP - (Български език)
  5. AnyBurn Free

 1  Ashampoo Burning Studio Free

Ashampoo Burning Studio Free е една от най-добрите програми за записване на дискове не само от безплатните но и от платените. Ashampoo Burning Studio FREE е един от най-известните играчи в тази категория, напълно безплатен и на български език. Процесът на инсталиране е съвсем прост и трае само няколко секунди. Визията е много изчистена, интуитивна и лесна за работа, а всички важни функции са на една ръка разстояние. Запознаването с програмата благоприятствано от българския интерфейс е много бързо и само за няколко минути можете да започнете да създавате компилации, да записвате файлове и папки на вашите дискове. Програмата включва и много инструменти за работа с мултимедийни записи на дискове, извличане на музика и създаване на видео CD, DVD или SVCD. С този софтуер можете лесно да запишете дискови изображения от ISO файл, както и да изтривате презаписваеми дискове.


 2  BurnAware Free

BurnAware Free е също много добра безплатна програма напълно съвместима с всеки записан диск, можете да разчитате на нея независимо дали имате нужда да запишете музика, филм, или нещо много по-сложно. Програмата далеч превъзхожда повечето безплатни програми, които боравят само с един или два вида дискове. BurnAware Free записва разнообразни видове дискове, включително DVD, CD, Blu-ray и Boot-Disc. Без значение какъв формат диск искате да запишете, можете да го направите с лекота, благодарение на изчистения графичен интерфейс на програмата. Макар интерфейса на програмата да не изглежда креативен той е много интуитивен, лесен за използване и подходящ за начинаещи потребители. По време на инсталацията тази програма предлага инсталиране на промоционален или софтуер от трета страна. Инсталирането на тези компоненти не е задължително, но трябва да внимавате за да избегнете инсталирането на нежелан софтуер.


 3  InfraRecorder

InfraRecorder е много добра безплатна програма за записване на дискове с меню на български език. InfraRecorder много пъти през годините е класирана за най-добра безплатна алтернатива на платения софтуер за записване на дискове. С програмата можете да записвате CD, DVD, стандартни и двуслойни дискове, да запишете диск от ISO файл, да работите както със презаписваеми така и с мултисесийни дискове. Интерфейсът на програмата е лесен за използване, включващ разширен набор от функции. InfraRecorder автоматично конвертира вашите музикални файлове в подходящ формат за създаване на аудио-CD, които могат да бъдат слушани на всеки стандартен CD плеър. С програмата можете да копирате цял диск и да изтриете презаписваем използвайки четири различни метода. InfraRecorder е надеждна програма за запис на дискове, която достойно може да заеме място на всеки компютър.


 4  CDBurnerXP

CDBurnerXP е удобен инструмент на български език за създаване на CD, DVD, H-DVD и Blu-ray дискове от всички видове файлове на вашия компютър колкото е възможно по-бързо и лесно. Макар че програмата не е претъпкана с множество функции, тя включва точно това което е нужно на средния потребител да създава различни видове дискове. CDBurnerXP включва много полезна опция Help, която ви направлява при достъпа до всички функции на програмата. Това дава възможност на потребители с различни нива на знания, да получат възможно най-голяма полза от софтуера. Интерфейсът на програмата не е особено интуитивен и първоначално може да е доста неудобен за неопитните потребители. За щастие файлът Help смекчава това и след като научите всички възможности на програмата, работата с нея се улеснява максимално. Можем да обобщим че CDBurnerXP е гладко функционираща и мощна програма за всеки потребител нуждаещ се от надежден софтуер за запис на дискове.


 5  AnyBurn Free

AnyBurn Free е лека и компактна безплатна програма за запис на дискове, която включва изобилие от съществени по значение функции. След като инсталирате и отворите програмата ще бъдете посрещнати от стандартен прозорец с изчистен и прост интерфейс, откъдето можете да изберете една от посочените задачи. Разбира се програмата ви предоставя основата от възможности, като опция за създаване на дискове с данни върху CD, DVD, Blu-ray, копиране на цял диск и изтриване на презаписваем такъв. Можете също да извличате или създавате аудио-CD от WMA, MP3, WAV, APE и FLAC файлове. С програмата можете да създадете ISO или BIN / CUE дискови изображения от дискове, файлове или папки. AnyBurn Free не е претенциозна що се отнася до натоварване на процесора и RAM паметта на компютъра, има добро време за реакция и извършва задачата в разумен срок.


Категория:

6 коментара:

Анонимен каза...

nishto nestava ot skapanite vi programi _!_

U-BG каза...

Здравейте, какъв е точно проблема ви?

additional_income каза...

Благодаря за програмата, след малко ще я пробвам :)))))))))

U-BG каза...

Бихме ви препоръчали Ashampoo Burning Free.

Анонимен каза...

Да,да мнооого готини програми. Инсталираш една от тях и имаш бонус я avast free, я Opera ли някоя друга кераийка. Да си ги заврете отзад и след това да ги смучете до без край вашите FREE програмки

U-BG каза...

когато се инсталира софтуер без значение дали безплатен или платен трябва да се чете на всеки етап какво инсталирате и конфигурирате, а не да използвате само бутон NEXT и накрая да се чудите какво се случва. И още нещо, по-добре да инсталирате нежелан безплатен софтуер, отколкото троянски кон.

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

 

Чат

Хороскоп

Вицове


Вицове от http://bg.thefun.net/