Как да копираме рипваме музика и песни от диск в MP3 – Rip CD

Рипване (Извличане) на аудио CD означава да копирате песните от компактдиска на твърдия диск на компютъра.

Има много специализирани програми, с които можете да рипвате музика

Как да копираме рипваме музика песни от диск в MP3

Повечето музикални плеъри и програми за записване на дискове също предлагат тази възможност.

Windows Media Player също ви позволява да копирате музика от аудио CD на вашия компютър напълно безплатно. Това е много удобно за потребители, които не искат или не могат да инсталират допълнителен софтуер.

Извличане на музика с Windows Media Player

Когато поставите аудио диск в CD-ROM-а на компютъра, трябва автоматично да ви се отвори прозорец и да ви попита какво да прави.

Изберете Rip Music from CD със Windows Media Player. Свалянето на твърдия диск на компютъра трябва да започне автоматично. Плеърът също изтегля обложката на албума и заглавията на песните.

Извличане на музика с Windows Media Player

Можете да добавите или да редактирате информацията след рипването на диска. По подразбиране настройките са да бъдат свалени всички песни, но вие можете да промените това, като махнете отметките на песните, които не искате да бъдат рипвани.

Ако не ви се появи автоматично прозорец след поставянето на аудио диск, можете да отворите Windows Media Player ръчно и да кликнете на Tools / Options / Rip Music, както е отбелязано на картинката. В прозореца Rip Music можете да изберете дестинация за музиката, която се сваля и да изберете детайли, как да бъде именувана.

По-надолу в прозореца за настройки можете да промените файловия формат, в който да бъдат запазени аудио файловете, като можете да избирате от вариации на WMA (Windows Media Audio), MP3 или WAV. Можете да сложите отметка на Eject CD after ripping ако искате след края на операцията диска да се извади и да промените аудио качеството.

Колкото по-добро качество избирате, толкова по-голям като размер в мегабайти става получения аудио файл. След като извлечете вашия аудио CD можете да слушате песните директно на вашия компютър без да ви е нужен оригиналния диск.

Можете също да прехвърляте музикалните файловете на съвместими преносими устройства, като MP3 плейър, смартфон, таблет или да запишете персонализиран аудио диск с избрани песни.

Трябва да знаете, че формата който сте избрали за извличане на диска влияе на качеството на звука при прослушване на тези устройства. Можете да опитате с различни настройки и формати за сравнение за да намерите правилния баланс за вашите нужди.

Как да рипваме аудио диск с Ashampoo Burning Studio

Както споменахме повечето аудио плейъри и програми за записване на дискове имат опция за извличане на музика от CD.

Вече ви представихме Ashampoo Burning Studio, като една от най-добрите безплатни програми за записване на компактдискове.

Как да рипваме аудио диск с Ashampoo Burning Studio

Сега ще ви запознаем и с нейната полезна опция за рипване на музикални дискове. Интерфейсът на програмата е изцяло на български език, което ще ви улесни максимално.

Отворете Ashampoo Burning Studio и от менюто изберете Музика / Извлечи аудио CD. Ще ви се отвори прозореца Rip Audio CD, който ще ви подкани да поставите аудио CD, което да извлечете.

В следващия прозорец ще се визуализират песните и чрез отметките можете да изберете, кои от тях да бъдат рипнати. В този прозорец можете да направите настройките за името на папката и песните.

Накрая можете да изберете изходния формат на аудио файловете, тяхната дестинация където да бъдат свалени, както и тяхното качество и др.

Публикуване на коментар

0 Коментари