Предоставено от Blogger.

ТОП 5 сайтове за изпращане на големи файлове

На всеки се е налагало да изпраща големи файлове или архиви, но ограничението на повечето електронни пощи е около 20 MB. В тази статия ще ви предложим 5 сайта, чрез които безплатно и лесно ще можете да изпращате големи файлове или архиви от 250 MB до 5 GB.

  1. WeTransfer.com – (Файлове с големина до 2 GB)
  2. Tranz.it / Tranzit.dir.bg - (Файлове с големина до 1 GB)
  3. Dox.bg - (Файлове с големина до 1 GB)
  4. Zeta-uploader.com - (Файлове с големина до 500 MB)
  5. File.bg - (Файлове с големина до 250 MB)
  6. DropSend.com - (Файлове с големина до 4 GB)
  7. FileDropper.com - (Файлове с големина до 5GB)
  8. pCloud.com - (Файлове с големина до 5GB)

 1  WeTransfer.com

WeTransfer.com е един от най-добрите сайтове за изпращане на големи файлове, както споменахме в статията „Онлайн програми“ не само заради безплатния лимит от 2 GB, но и заради безупречната работа. Разбира се за потребители желаещи да изпращат файлове с HD  съдържание или големи колекции с музика и филми могат да ъпгрейднат своя план до WeTransfer Plus (€ 10 на месец), с което лимита ви става 10 GB. Понякога информацията, която изпращате е поверителна, с план  WeTransfer Plus имате  възможност за защита на вашите данни с парола.


 2  Tranz.it

Tranz.it / Tranzit.dir.bg е може би най-добрия български сайт за изпращане на големи файлове и архиви до 1 GB. Процесът на работа е максимално опростен, скоростта на ъплоуд е от най-добрите но разбира се зависи и от вашия интернет доставчик. Според сайта файловете, които искате да изпратите могат да бъдат във „всякакъв“ формат и се съхраняват 120 часа на техните сървари. Услугата на Tranz.it / Tranzit.dir.bg е достъпна навсякъде, където има достъп до интернет, не е ограничена само за България. Според сайта достъп до файла имате само вие защото линка е уникално генериран и по този начин е осигурена безопасността му. Можете да качвате неограничен брой файлове, но не повече от 20 броя на час, което е свързано със сигурността на сайта.


 3  Dox.bg

Dox.bg е най-популярния български сайт за трансфер на големи по обем файлове. Онлайн услугата на Dox.bg търпи развитие през годините в положителна посока и в момента е една от най-добрите. Работата със сайта е бърза и опростена а за да изберете повече от един файл трябва да задържите бутон Ctrl. Сайта Dox.bg предоставя безплатно място за вашите файлове от 3 GB, като така имате достъп до тях от всяка точка свързана с мрежата. Платената услуга на Dox.bg включва 15 GB място за съхранение на файлове, като лимита за големина на файл се повишава до 1.5 GB.


 4  Zeta-uploader.com

Zeta-uploader.com е също един много добър сайт за изпращане на големи файлове до 500 MB, като услугата е безплатна за домашни потребители. Файлът остава активен за сваляне от техния сървър за период от 30 дни, след което се изтрива автоматично. Ако имате безплатна регистрация, вие можете да влезете във вашия контролен панел и да намалите този срок. Според сайта вашите файлове са защитени от неоторизиран достъп защото линка за сваляне е  случайно генерирано число и достъп до него има единствено получателят. Ако все пак имате притеснения можете да защитите електронните си данни с парола. Ако станете бизнес потребител на тяхната услуга (€ 4.9), можете да съхранявате файловете си за неограничено време, максималния размер на файла е неограничен, максималното качване и сваляне на месец също е без ограничение.


 5  File.bg

File.bg е един добър български сайт за лесен и бърз трансфер на електронни данни. Сайта ви дава възможност за изпращане едновременно на 6 файла с големина до 250 MB, като можете да настроите времето за съхранение на техния сървър на 24 часа, седмица или месец. Процесът на работа с File.bg е максимално опростен и лесен за използване от потребителите. Полетата отбелязани с червена звезда са задължителни за попълване, избирате файла, времето за съхранение, вашия e-mail, попълвате буквите от полето ключ и натискате „Качи“.


 6  DropSend.com

DopSend.com е един от най-добрите сайтове за изпращане на големи файлове. Ако искате да изпратите файл с големина до 4 GB с HD видео съдържание например, DropSend.com ще ви свърши чудесна работа. Сайта работи бързо и леко а процеса, а процеса на изпращане е максимално опростен. Разбира се трябва да имате и минимални познания по английски език. Ограниченията на безплатния акаунт са големина на файла до 4 GB и пет изпращания на месец. За да изпратите файл трябва да попълните e-mail на получателя и изпращача, да го изберете от компютъра, попълвате кода за сигурност и натискате бутон „Send Your File“. Ще ви се отвори нов прозорец, в който ще проследите процента и скоростта на ъплоуд, както и оставащото време. След като изпратите файла той е наличен за сваляне 7 дни.


 7  FileDropper.com

FileDropper.com е един от най-бързите инструменти за изпращане на големи файлове. Процеса на изпращане е от най-бързите, като за целта не е нужно да имате регистрация, а само трябва да изберете файл и да го качите на техния сървър с бутон „Upload File“. Като недостатък може да се приеме, че след края на ъплоуда получавате линк, който трябва да изпратите от пощенската си кутия, а не директно от сайта. Ограничението за големина на файл за изпращане е до 5 GB, а времето за съхранение според информация от сайта е завинаги. Ако качените файлове не са били изтегляни нито веднъж в продължение на 30 дни се премахват.


 8  pCloud.com

pCloud.com е страхотна платформа, която освен трансфер (изпращане) на големи файлове ни предоставя и услугата за съхранение на файлове. Услугите са им разпределени в три плана: Безплатен, Премиум и Премиум плюс. Безплатните услуги включват до 20 GB място за съхранение на вашите файлове и 50 GB трафик за линкове за сваляне. За премиум услугата се заплаща 4 $ на месец и включва 500 GB място за съхранение на файлове и 500 GB трафик за линкове за сваляне. Премиум плюс услугата е в размер на 8 $ месечно и включва 2 TB място за съхранение на файлове и 2 TB трафик за линкове за сваляне. При тестването на платформата използвахме файл с размер от 3 GB, който се ъплоадна и изпрати само за няколко минути. Разбира се характеристиките на вашия Интернет доставчик са от първостепенно значение при оценка но подобен род услуги но останахме впечатлени от бързината и стабилността на работа на платформата.

Категория:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.