ТОП 5 на най-добрите сайтове за изпращане на големи файлове

На всеки се е налагало да изпраща големи файлове или архиви, но ограничението на повечето електронни пощи е около 20 MB.

Най-добрите сайтове за изпращане на големи файлове

В тази статия ще ви предложим най-добрите сайтове за изпращане на големи файлове и ще ви покажем как безплатно и лесно, без регистрация ще можете да изпращате големи файлове или архиви от 250 MB до 5 GB.

  1. pCloud.com - (Файлове с големина до 5 GB)
  2. WeTransfer.com – (Файлове с големина до 2 GB)
  3. Dox.bg - (Файлове с големина до 1 GB)
  4. TransferNow.net - (Файлове с големина до 4 GB)
  5. DropSend.com - (Файлове с големина до 4 GB)

 1  pCloud.com

pCloud най-добрият сайт за изпращане на големи файлове
pCloud.com е страхотна платформа, която освен трансфер (изпращане) на големи файлове ни предоставя и услугата за съхранение на файлове.

Услугите са им разпределени в три плана: Безплатен, Премиум и Премиум плюс. Безплатните услуги включват до 20 GB място за съхранение на вашите файлове и 50 GB трафик за линкове за сваляне.

За премиум услугата се заплаща 4 $ на месец и включва 500 GB място за съхранение на файлове и 500 GB трафик за линкове за сваляне. Премиум плюс услугата е в размер на 8 $ месечно и включва 2 TB място за съхранение на файлове и 2 TB трафик за линкове за сваляне.

При тестването на платформата използвахме файл с размер от 3 GB, който се ъплоудна и изпрати само за няколко минути. Разбира се характеристиките на вашия Интернет доставчик са от първостепенно значение при оценка но подобен род услуги но останахме впечатлени от бързината и стабилността на работа на платформата.


 2  WeTransfer.com

WeTransfer е от най-добрите сайтове за изпращане на големи файлове
WeTransfer.com е един от най-добрите сайтове за изпращане на големи файлове, както споменахме в статията „Онлайн програми“ не само заради безплатния лимит от 2 GB, но и заради безупречната работа.

Потребители желаещи да изпращат файлове с HD  съдържание или големи колекции с музика и филми могат да ъпгрейднат своя план до WeTransfer Plus (€ 10 на месец), с което лимита ви става 200 GB.

Понякога информацията, която изпращате е поверителна, с план  WeTransfer Plus имате  възможност за защита на вашите данни с парола.


 3  Dox.bg

Dox.bg най-популярният български сайт за изпращане на големи файлове
Dox.bg е най-популярния български сайт за трансфер на големи по обем файлове.

Онлайн услугата на Dox.bg търпи развитие през годините в положителна посока и в момента е една от най-добрите. Работата със сайта е бърза и опростена а за да изберете повече от един файл трябва да задържите бутон Ctrl.

Сайта Dox.bg предоставя безплатно място за вашите файлове от 3 GB, като така имате достъп до тях от всяка точка свързана с мрежата. Платената услуга на Dox.bg включва 15 GB място за съхранение на файлове, като лимита за големина на файл се повишава до 1.5 GB.


 4  TransferNow.net

TransferNow е лесен за използване инструмент за трансфер на файлове
TransferNow.net е един много добър сайт за лесен и бърз трансфер на електронни данни.

Сайта ви дава възможност за изпращане на файлове с големина до 4 GB, 250 файла на трансфер, 5 трансфера дневно, 20 получатели на изпращане с безплатния акаунт на гост. Имате възможност да защитите изпращането с парола, да изберете дата за изпращане или изтичане на трансфера.

Безплатните възможности включват също потвърждение за получаване на файла и следене на трансфера, защитени изпращания през HTTPS, споделяне на вашите файлове и наличност до 7 дни.

Няма ограничения за броя изтегляния на трансфер, както и възможност за преглед и стрийминг преди изтегляне на съдържанието. TransferNow е безупречен при изпращане на големи файлове, предлаганата услуга е безплатна, без регистрация, лесна за използване и не на последно място бърза и стабилна.


 5  DropSend.com

Използвайте DropSend za изпращане на файлове
DopSend.com е един от най-добрите сайтове за изпращане на големи файлове. Ако искате да изпратите файл с големина до 4 GB с HD видео съдържание например, DropSend.com ще ви свърши чудесна работа.

Сайта работи бързо и леко, а процеса на изпращане е максимално опростен. Разбира се трябва да имате и минимални познания по английски език. Ограниченията на безплатния акаунт са големина на файла до 4 GB и пет изпращания на месец.

За да изпратите файл трябва да попълните e-mail на получателя и изпращача, да го изберете от компютъра, попълвате кода за сигурност и натискате бутон „Send Your File“. Ще ви се отвори нов прозорец, в който ще проследите процента и скоростта на ъплоуд, както и оставащото време. След като изпратите файла той е наличен за сваляне 7 дни.


 -  FileDropper.com

За съжаление сайта е определен за атакуващ
FileDropper.com е един страхотен и бърз инструмент за изпращане на големи файлове, но за съжаление браузъра Chrome го определя, като атакуващ и не го отваря.

Процеса на изпращане е от най-бързите, като за целта не е нужно да имате регистрация, а само трябва да изберете файл и да го качите на техния сървър с бутон „Upload File“.

Като недостатък може да се приеме, че след края на ъплоуда получавате линк, който трябва да изпратите от пощенската си кутия, а не директно от сайта.

Ограничението за големина на файл за изпращане е до 5 GB, а времето за съхранение според информация от сайта е завинаги. Ако качените файлове не са били изтегляни нито веднъж в продължение на 30 дни се премахват.


 -  Tranz.it

Tranzit  беше много добър за изпращане на файлове
Tranzit.dir.bg беше може би най-добрия български сайт за изпращане на големи файлове и архиви до 1 GB, но за съжаление от доста време не работи.

Процесът на работа бе максимално опростен, скоростта на ъплоуд беше от най-добрите, но разбира се зависеше и от вашия Интернет доставчик. Според сайта файловете, които искахте да изпратите можеха да бъдат във „всякакъв“ формат и се съхраняваха 120 часа на техните сървъри.

Услугата на Tranzit.dir.bg беше достъпна навсякъде, където има достъп до Интернет, не беше ограничена само за България. Според сайта достъп до файла имахте само вие защото линка беше уникално генериран и по този начин е осигурена безопасността му.

Можехте да качвате неограничен брой файлове, но не повече от 20 броя на час, което беше свързано със сигурността на сайта.


 -  Zeta-uploader.com

Zeta Uploader беше добър сайт за изпращане на файлове
Zeta-uploader.com беше един много добър сайт за изпращане на големи файлове до 500 MB, но вече не е активен. Услугата беше безплатна за домашни потребители.

Файлът оставаше активен за сваляне от техния сървър за период от 30 дни, след което се изтриваше автоматично. Ако имахте безплатна регистрация, вие можехте да влезете във вашия контролен панел и да намалите този срок.

Според сайта вашите файлове са защитени от неоторизиран достъп защото линка за сваляне беше  случайно генерирано число и достъп до него имаше единствено получателят. Ако все пак имахте притеснения можеше да защитите електронните си данни с парола.

Ако станехте бизнес потребител на тяхната услуга (€ 4.9), можеше да съхранявате файловете си за неограничено време, максималния размер на файла бе неограничен, максималното качване и сваляне на месец също беше без ограничение.

Публикуване на коментар

0 Коментари