Предоставено от Blogger.

ТОП 5 безплатни онлайн програми

Доста често се случва да работим на различни компютри, нямаме време и възможност да инсталираме желаната програма, тази статия ще ви предложи няколко онлайн алтернативи на познатите ни програми. С тяхна помощ вие ще можете да работите онлайн директно през вашия браузър, без нужда от инсталиране на софтуер. Ще ви предложим няколко алтернативи за фото обработка, видео, аудио и фото конвертиране, проверка на правопис и др.

  1. Office.com – (Онлайн офис пакет)
  2. Pixlr.com – (Онлайн редактор на снимки)
  3. Online-convert.com – (Онлайн конвертор)
  4. Dcl.bas.bg – (Онлайн проверка на правопис)
  5. Wetransfer.com – (Трансфер на файлове)

 1  Office.com

Office.com предоставя пакет от онлайн приложения от познатия на всички Microsoft Office, с които вие можете да редактирате вашите  Microsoft Word, Microsoft Excel и Microsoft PowerPoint файлове директно в интернет. Споделете ги в OneDrive с други хора и работете заедно по едно и също време. Office.com съчетава най-често използваните функции в Microsoft Office, чрез които в реално време можете да си сътрудничите свободно със семейството и приятелите при споделяне и редактиране на документи, електронни таблици и презентации. Можете да ползвате Office.com веднага щом се регистрирате.


 2  Pixlr.com

Pixlr.com е един от най-популярните и добри онлайн редактори на снимки. Ако не сте професионален уеб дизайнер и не ползвате ежедневно програми, като Adobe Photoshop, Pixlr.com е един много подходящ инструмент за преоразмеряване, рязане, добавяне на текст на вашите снимки. С програмата се работи бързо, леко и интуитивно, можете да качите снимка както от компютъра така и от URL, след което с помощта на многобройните инструменти да постигнете желаните промени.


 3  Online-convert.com

Online-convert.com е мулти-функционален онлайн конвертор с помощта, на който можете да преобразувате медия файлове от един формат в друг бързо и лесно. Не е нужно да инсталирате каквото и да е с програмата се работи онлайн, избира се вид медия, файловете се ъплоудват (качват се на техния сървър), след което се избира изходния формат. Online-convert.com дава възможност да конвертирате аудио, видео, снимки, документи и други, като програмата разполага с много настройки за по-напредналите потребители.


 4  Dcl.bas.bg

Dcl.bas.bg е сайт за онлайн проверка на правописа и граматиката на текст. Ако нямате инсталирана програма за проверка на правописа, нямате възможност или просто не знаете как този сайт ви дава възможност с функцията "Copy / Paste" да проверите съдържанието на документ за грешки. С онлайн програмата се работи много лесно и бързо, след като поставите текста в полето натиснете бутон „Провери“, отваря се нова страница където грешните думи са оцветени и подчертани в червено. Всичко което трябва да направите е да кликнете върху грешните думи, като се отваря падащо меню, от което трябва да изберете правилната дума.


 5  Wetransfer.com

Wetransfer.com е сайт, чрез който можете да изпращате безплатно файлове с големина до 2GB, без регистрация, просто и сигурно. Когато използвате безплатно сайта не можете да изтривате изпратените файлове, това става автоматично след 7 дни. Според компанията имейлите, които ползваме за изпращане на файлове не се предоставят на трети страни.

Категория:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.