Как да сваля и инсталирам K-Lite Mega Codec Pack?

K-Lite Mega Codec Pack позволява възпроизвеждане на широка гама от мултимедийни файлове с Windows Media Player, Media Player Classic и др. K-Lite Mega Codec Pack се актуализира често и е добре поддържан безплатен кодек пакет подходящ за всички версии на Windows.

Инсталирането на K-Lite Mega Codec Pack е лесно и се различава минимално в различните версии на пакета, а тази статия ще ви улесни допълнително в конфигурирането му.

Как да сваля и инсталирам K-Lite Mega Codec Pack?

.1. Първото, което трябва да направите е да изтеглите най-новата версия на пакета кодеци от официалната страница на K-Lite Codec Pack. Връзката за сваляне на K-Lite Mega Codec Pack е най-долу в ляво на страницата, изберете между пълна и стандартна версия.

Когато свалите файла, кликнете два пъти върху него за да започнете процеса на инсталиране. Ще се отвори прозорец, който ви съобщава, че инсталирате K-Lite Mega Codec Pack на вашия компютър и ви препоръчва да затворите всички отворени програми, просто натиснете бутон Next >“.

Изберете желаната инсталация K-Lite Mega Codec Pack

.2. Отваря се нов прозорец, където ще изберете желаната инсталация, по подразбиране е Normal mode”, това означава, че пакета кодеци ще се инсталира в папка по подразбиране, ако искате да промените мястото за инсталация изберете Advanced mode или натиснете бутон Next >“.

Изберете папка за инсталирането на K-Lite Mega Codec Pack

.3. Отваря се нов прозорец, който показва избраната папка за инсталиране на K-Lite Mega Codec Pack и колко свободно място ви е нужно на диска, от бутон Browseвсе още имате опция да промените дестинацията или продължете с бутон Next >“.

Изберете компонентите, които да инсталирате

.4. В този прозорец ще изберете компонентите, които да инсталирате, ако не сте напреднал потребител оставете стойностите, които са по подразбиране и натиснете Next >“.

Конфигуриране на допълнителни опции при инсталирането на пакета кодеци

.5. Тук имате възможност за конфигуриране на допълнителни опции, ако не ви е ясно просто натиснете натиснете Next >“.

Начина на възпроизвеждането на файловете с K-Lite Mega Codec Pack

.6. Отваря се прозорец, където ще изберете начина на възпроизвеждането на файловете. Дали да е софтуерно декодиране Use software decodingили DXVA декодиране, което се поддържа от почти всички нови видео карти.

Ако имате хубава видео карта, която поддържа хардуерно ускорение изберете едната от двете възможности LAV Video – DXVA 2 nativeили „ffdshow DXVA decoder – DXVA 1/2 native.

С моята видео карта получих най-плавно възпроизвеждане на файлове с висока резолюция, като използвах „ffdshow DXVA decoder – DXVA 1/2 native“, изберете го и натиснете Next >“.

Активиране на субтитрите в Windows Media Player

.7. Отваря се поредния прозорец, където трябва да отметнете Enable subtitle support in ffdshow DXVA decoderза да се показват субтитрите в Windows Media Player при възпроизвеждане на филм и натискате Next >“.

ЗАБЕЛЕЖКА: Възможно е при поставяне на тази отметка да получите двойни субтитри, ако използвате Media Player Classic, изключете ги от настройките на програмата.

Избирате плеърите за асоцииране на файловете

.8. Тук избирате плейърите, с които да се асоциирате вашите файлове, като в следващите няколко стъпки ще настроите, кои видове файлове да се отварят с тях по подразбиране.

Няма да се спирам в подробни обяснения, ако не сте наясно с видовете формати кликнете на Next >“.

Прозорец където ще конфигурираме аудиото

.9. Стигаме до един от последните прозорци на инсталатора на кодек пакета, където ще конфигурираме аудиото. По подразбиране е отметнато 2.0 (stereo), ако искате да го промените сложете отметка на желаната настройка и натискате Next >“.

Преглед на всички настройки преди да инсталирате K-Lite Mega Codec Pack

10 Това е последния прозорец, в който инсталатора ви дава възможност да прегледате всички ваши настройки преди да инсталирате K-Lite Mega Codec Pack на компютъра.

След като сте готови натискате бутон Installи изчакайте инсталирането на пакетите информация докато се появи надпис DONE“. Натискате бутон Finishза да завършите инсталациятаСлед инсталирането на K-Lite Mega Codec Pack, препоръчително е да направите рестарт на вашия компютър.

K-Lite Codec Pack Mega е един от най-сложните кодеци, но най-впечатляващото е, че работи безпроблемно. Както начинаещи, така и опитни потребители могат да използват K-Lite Codec Pack Mega с лекота.

След инсталирането на K-Lite Mega Codec Pack, можете да прочетете статията "Как да пусна и уголемя субтитрите в Windows Media Player".

Публикуване на коментар

0 Коментари