Нови

Как да инсталирам K-Lite Mega Codec Pack

K-Lite Mega Codec Pack позволява възпроизвеждане на широка гама от мултимедийни файлове с Windows Media Player, Media Player Classic и др. K-Lite Mega Codec Pack се актуализира често и е добре поддържан безплатен кодек пакет подходящ за всички версии на Windows. Инсталирането на K-Lite Mega Codec Pack е лесно и се различава минимално в различните версии на пакета, а тази статия ще ви улесни допълнително в конфигурирането му.

.1. Първото, което трябва да направите е да изтеглите най-новата версия на пакета кодеци от официалната страница на K-Lite Codec Pack. Връзката за сваляне на K-Lite Mega Codec Pack е най-долу в ляво, като можете да изберете между пълна и стандартна версия. След като файла се свали кликнете два пъти върху него за да започнете процеса на инсталиране. Ще ви се отвори прозорец, който ви съобщава, че инсталирате K-Lite Mega Codec Pack на вашия компютър и ви препоръчва да затворите всички отворени програми, просто натиснете бутон „Next >“.

.2. Отваря ви се нов прозорец, където трябва да изберете желаната инсталация, по подразбиране е избрано “Normal mode”, това означава, че пакета кодеци ще се инсталира в папка по подразбиране, ако искате да промените мястото където да инсталирате изберете „Advanced mode“ или просто натиснете бутон „Next >“.

.3. Отваря ви се нов прозорец, който ви показва избраната папка за инсталирането на K-Lite Mega Codec Pack и ви показва колко свободно място ви е нужно на диска, от бутон „Browse“ все още можете да промените дестинацията или просто натиснете „Next >“.

.4. В този прозорец можете да изберете компонентите, които да инсталирате, ако не сте напреднал потребител можете да оставите стойностите, които са по подразбиране и да натиснете „Next >“.


.5. В този прозорец също имате възможност за конфигуриране на допълнителни опции, ако не ви е ясно просто натиснете натиснете „Next >“.


.6. Отваря се прозорец, където можете да изберете начина на възпроизвеждането на файловете, дали да изберете софтуерно декодиране „Use software decoding“ или да използвате DXVA декодиране, което го поддържат почти всички нови видео карти. Ако имате хубава видео карта, която поддържа хардуерно ускорение можете да изберете едната от двете възможности „LAV Video – DXVA 2 native“ или „ffdshow DXVA decoder – DXVA 1/2 native. С моята видео карта получих най-плавно възпроизвеждане на файлове с висока резолюция, като използвах „ffdshow DXVA decoder – DXVA 1/2 native“, изберете го и натиснете „Next >“.

.7. Отваря ви се поредния прозорец, където трябва да отметнете „Enable subtitle support in ffdshow DXVA decoder“ за да ви се показват субтитрите в Windows Media Player при възпроизвеждане на филм и натискате „Next >“. ЗАБЕЛЕЖКА: Възможно е при поставяне на тази отметка да получите двойни субтитри, ако използвате Media Player Classic, изключете ги от настройките на програмата.

.8. В следващия прозорец избирате плеърите, с които искате да асоциирате вашите файлове, като в следващите няколко стъпки избирате, кои видове файлове да се отварят с тях по подразбиране. Няма да се спирам в подробни обяснения, просто ако не сте наясно с видовете формати натискайте „Next >“.

.9. Стигаме до един от последните прозорци на инсталатора на кодек пакета, където можем да конфигурираме аудиото. По подразбиране е отметнато 2.0 (stereo), ако искате да го промените отмятате желаната настройка и натискате „Next >“.

10 Отваря ви се последния прозорец, в който инсталатора ви дава възможност да прегледате всички ваши настройки преди да инсталирате K-Lite Mega Codec Pack на вашия компютър. След като сте готови натискате бутон „Install“ и изчаквате инсталирането на пакетите информация докато се появи надпис „DONE“ и натискате бутон „Finish“ за да завършите инсталацията. След инсталирането на K-Lite Mega Codec Pack по желание можете да направите рестарт на вашия компютър.

След като инсталирате K-Lite Mega Codec Pack можете да прочетете статията "Как да пусна и уголемя субтитрите в Windows Media Player".

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.