Как да направя резервно копие на блог в Blogger?

Все повече блогъри използват услугите на Blogger” за да създадат блог и да публикуват своите статии в интернет пространството.

Трябва да знаем, че Google и нейната платформа Bloggerизползват автоматизирана система за „Спам“, която засича публикации и коментари, които не са по правилата и ги изтрива.

Това е направено и за нашата безопасност, но понякога „Bloggerможе да изтрие целия ви блог, като пропилее вашия труд.

Как се прави резервно копие на блог в Blogger?


Друга причина да направите резервно копие (Backup) на блог в „Blogger” е опасността профилът ви да бъде хакнат и цялата информация да бъде изтрита. Затова за да не отиде на вятъра вашата упорита работа по блога, моят съвет е периодически да правите резервно копие, пълен Backup на съдържанието му.

Вече разбрахте „Как се прави резервно копие на темплейт в Blogger”, сега ще запазим и цялото му съдържание, това е бързо и лесно просто следвайте стъпките описани в тази статия.

Влезте в профила си в Google и отидете в „Blogger”, изберете блог, на който искате да направите пълно резервно копие на съдържанието му.

Изберете "Настройки" от менюто в ляво

.1. В контролния панел от менюто с бутони най-долу в ляво изберете „Настройки“ за да ви се отвори страницата за допълнителна конфигурация.

Кликнете на опцията "Други" от падащото меню

.2. Ще се отвори падащо меню с допълнителни бутони за настройки на блога ви, трябва да кликнете върху последния „Други“.

Кликнете върху „Експортиране на блога“

.3. Ще се отвори страница с множество настройки, в горната част са разположени инструментите на блога, кликнете върху „Експортиране на блога“.

Кликнете върху бутон „Изтегляне на блога“

.4. Отваря се формата за експортиране на „Blogger”, чрез която ще изтеглите блога си в Атом. За да направите пълно резервно копие на блога си (Backup) и да го съхраните на твърдия диск натиснете бутон „Изтегляне на блога“.

Вече имате резервно копие съхранено на вашия компютър!

Кликнете върху „Импортиране на блога“ за да възстановите информацията си

.5. За да възстановите информацията си при евентуален проблем трябва да кликнете върху „Импортиране на блога“ в лентата „Инструменти за блогове“, както е показано на картинката.

Ще се отвори малък прозорец, където трябва да кликнете върху бутон „Разглеждане“ и да изберете файл с експортиран блог, който имате съхранен на твърдия диск.

След което попълнете полето за проверка, че не сте робот и натиснете бутон „Импортиране на блога“, новата информация ще се обедини със съществуващата, сортирана по дата.

Публикуване на коментар

0 Коментари