Как да направя резервно копие на блог в Blogger

Все повече блогъри използват услугите на „Blogger” за да създадат блог и да публикуват своите статии в интернет пространството. Трябва да знаем, че Google и нейната платформа Blogger” използват автоматизирана система за „Спам“, която засича публикации и коментари, които не са по правилата и ги изтрива. Това е направено и за нашата безопасност, но понякога „Blogger” може да изтрие целия ви блог, като пропилее вашия труд. Друга причина да направите резервно копие (Backup) на блог в „Blogger” е опасността вашият профил да бъде хакнат от хакери и цялата информация да бъде изтрита. Затова за да не отиде на вятъра вашата упорита работа по блога ви, моят съвет е периодически да правите резервно копие, пълен Backup на съдържанието му. Вече разбрахте „Как се прави резервно копие на темплейт в Blogger”, сега ще запазим и цялото му съдържание, това е много бързо и лесно просто следвайте стъпките описани в тази статия.

Влезте в профила си в Google и отидете в „Blogger”, изберете блог, на който искате да направите пълно резервно копие на съдържанието му.

.1. В контролния панел от менюто с бутони най-долу в ляво изберете „Настройки“ за да ви се отвори страницата за допълнителна конфигурация на вашия блог.


.2. Ще ви се отвори падащо меню с допълнителни бутони за настройки по вашия блог, вие трябва да кликнете върху последния „Други“..3. Отваря ви се страница с множество настройки, в горната част са разположени инструментите на блога, кликнете върху „Експортиране на блога“.


.4. Отваря се формата за експортиране на „Blogger”, чрез която можете да експортирате блога си в Атом. За да направите пълно резервно копие на блога си (Backup) и да го съхраните на твърдия си диск натиснете бутон „Изтегляне на блога“. Вече имате резервно копие съхранено на вашия компютър.

.5. За да възстановите вашата информация при евентуален проблем трябва да кликнете върху „Импортиране на блога“ в лентата „Инструменти за блогове“, както е показано на картинката. Ще ви се отвори малък прозорец, в който трябва да кликнете върху бутон „Разглеждане“ и да изберете файл с експортиран блог, който имате съхранен на твърдия си диск. След което попълнете полето за проверка че не сте робот и натиснете бутон „Импортиране на блога“, импортираната информация ще се обедини със съществуващата, сортирана по дата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google

ТОП 5 безплатен онлайн редактор на снимки 2019

Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook