Как да направя резервно копие на темплейт в Blogger?

Все повече начинаещи блогъри, разбира се и много напреднали използват платформата на Google за създаване на собствен блог в „Blogger”.

Причините са ясни бърз, надежден и безплатен хостинг, привличане на повече трафик защото търсачката Google е приятелски настроена и не на последно място печелите пари с рекламите на Adsense, които се интегрират безпроблемно в темплейтите на „Blogger“.

Как да направя резервно копие на темплейт в Blogger?

Почти всички доставчици на услугата безплатен блог или сайт дават възможност да редактирате HTML кода на вашия темплейт, което предполага евентуални бъдещи грешки. „Bloggerе помислил за тази възможност и ви дава вариант превантивно да изтеглите резервно копие на вашия темплей (Да направите Backup).
 
Като начало влезте във вашия профил в Google, отидете в „Blogger и изберете блог, на който искате да направите резервно копие на темплейта (Backup). 
 
От менюто в ляво изберете шаблон

.1. От менюто с опции в блога в ляво предпоследния бутон е „Шаблон“ кликнете върху него, ще се отвори нова страница с множество възможности.

Кликнете върху бутон "Създаване / възстановяване на резервно копие"

.2. В новата страница горе в дясно се намира голям продълговат бутонСъздаване / възстановяване на резервно копие“, отбелязан на картинката, кликнете върху него.

Кликнете върху бутон "Изтегляне на пълния шаблон"

.3. Отваря се малък прозорец, за да направите резервно копие на темплейта (шаблона) на вашия блог, кликнете върху оранжевия бутон „Изтегляне на пълния шаблон“ и го запазете на вашия компютър.

Правете резервно копие на темплейта периодически след важни промени по него.

За възстановяване на темплейт кликнете на бутон "Разглеждане"

.4. В последствие ако имате проблем с кода на темплейта на вашия блог, кликнете върху бутон „Разглеждане“, отбелязан на картинката и намерете копието на шаблона на твърдия си диск и възстановете.

Разбира се това е първата стъпка за обезопасяване работата по вашия блог. Ако искате да запазите цялата информация от блога на вашия твърд диск, прочетете статията „Как да направя резервно копие на блог в Blogger“.

Публикуване на коментар

0 Коментари