Как да направя резервно копие на темплейт в Blogger

Все повече начинаещи блогъри, разбира се и много напреднали използват платформата на Google за създаване на собствен блог в „Blogger”. Причините са ясни бърз, надежден и безплатен хостинг, привличане на повече трафик защото търсачката Google е приятелски настроена и не на последно място печелите пари с рекламите на Adsense, които се интегрират безпроблемно в темплейтите на „Blogger“. Почти всички доставчици на услугата безплатен блог или сайт дават възможност да редактирате HTML кода на вашия темплейт, което предполага евентуални бъдещи грешки. „Blogger” е помислил за тази възможност и ви дава възможност превантивно да изтеглите резервно копие на вашия темплей (Да направите Backup).
 
Като начало влезте във вашия профил в Google, отидете в „Blogger” и изберете блог, на който искате да направите резервно копие на темплейта (Backup). 
 
.1. От менюто с опции в блога в ляво предпоследния бутон е „Шаблон“ кликнете върху него, ще ви се отвори нова страница с множество възможности.


.2. В новата страница горе в дясно се намира голям продълговат бутон „Създаване / възстановяване на резервно копие“, отбелязан на картинката, кликнете върху него.


.3. Отваря ви се малък прозорец, за да направите резервно копие на темплейта (шаблона) на вашия блог, кликнете върху оранжевия бутон „Изтегляне на пълния шаблон“ и го запазете на вашия компютър. Можете да правите резервно копие на темплейта переодически след важни промени по него.

.4. В последствие ако имате проблем с кода на темплейта на вашия блог, кликнете върху бутона „Разглеждане“, отбелязан на картинката и намерете копието на шаблона на твърдия си диск и възстановете.


Разбира се това е първата стъпка за обезопасяване работата ви по вашия блог. Ако искате да запазите цялата информация от блога ви на вашия твърд диск, прочетете статията „Как да направя резервно копие на блог в Blogger“.

Публикуване на коментар

0 Коментари