Как да направя регистрация на електронна поща в Gmail?

Електронната поща отдавна е навлязла в нашето ежедневие и не е просто прищявка на егоцентрик, за да изпъкваме пред другите, а е станала необходимост. Google mail популярна, като Gmail предлага една от най-добрите услуги за електронна поща.

Регистрация на електронна поща в Gmail стъпка по стъпка

Създаването на акаунт за електронна поща в Gmail е бързо и лесно, просто следвайте стъпките описани по-долу.

Регистрацията в Google mail ви дава възможност да кореспондирате посредством електронни съобщения, но също така вие получавате достъп до всички продукти на компанията, като Google Drive, YouTube, Blogger, Google Maps и др.

Кликнете на бутон бутон „Създаване на профил“

.1. Първо трябва да отидете на сайта Gmail, и да кликнете горе в дясно върху бутон „Създаване на профил“ отбелязан на картинката.

Ще бъдете отведени до страницата за създаване на акаунт, който ще използвате за достъп до всички услуги предоставяни от Google.

Разбира се преди това можете да разгледате сайта и да се запознаете с информацията, функциите и възможностите на Gmail за работа с всички мобилни устройства.

Въведете нужната лична информация при попълване на формуляра

.2. Вече сме на страницата за създаване на профил (електронна поща) в Gmail, където трябва да въведете вашата лична информация в електронната форма. Регистрацията преминава изцяло на български език, което е допълнително улеснение за вас.

За да ви улесня допълнително ще направим това на етапи, като първо трябва да въведете вашите имена, избор на потребителско име и да добавите парола, която трябва и да повторите. Моят съвет е да започнете с избор на потребителско име, защото това е най-бавно тъй като най-разпространените са заети, все пак Google mail е най-популярния доставчик на услугата електронна поща.

Също така е добре да създадете файл, примерно с програмата „Notepad”, която е инсталирана на всеки компютър с операционна система Windows, в който да запишете вашето потребителско име и парола за да не ги забравите.

След като изберете подходящо потребителско име попълнете и вашето собствено име, както и парола, която да включва малки и големи букви и цифри и ги запишете в новосъздадения файл.

Въведете нужната допълнителна информация при регистрацията

.3. В следващия етап от регистрацията трябва да добавите дата на раждане, пол, мобилен телефон (не е задължителен, но може да ви улесни за достъп до вашия акаунт, ако загубите вашата парола), текущ имейл адрес (тук ще ви бъде изпратена паролата ако я загубите, може да бъде ваш или на близък познат).

Сложете отметка ако искате страницата на Google да стане начална във вашия браузър, когато го отворите.

Добавете отметка за да докажете, че не сте робот

.4. Във финалния етап трябва да докажете, че не сте робот, като ръчно добавите отметка в полето, ако пропуснете това може да се наложи да потвърдите по телефона. Когато сложите отметка, полето за проверка Captchaще се скрие.

Местоположението по подразбиране трябва да е страната, в която правите в момента регистрацията, но то може да бъде променено от падащото меню. Накрая завършете, като сложите отметка, че приемате условията и декларацията за поверителност на Google.

Разбира се добре е когато се съгласявате с нещо да го прочете и да се запознаете с представената подробна информация, като кликнете на линка. Когато се запознаете с информацията предоставена от Google и попълните всички полета в електронната форма с вашите данни, кликнете върху бутон „Следваща стъпка“.

Ако всичко е наред трябва да се отвори страница с поздрав за добре дошли, при евентуален проблем сгрешеното поле ще бъде оцветено в червено, коригирайте го.

Когато приключите с регистрацията ще ви е от полза статията "Как да направя настройките на електронната поща на Gmail".

Публикуване на коментар

0 Коментари