Как да направя регистрация на електронна поща в Gmail

Електронната поща отдавна е навлязла в нашето ежедневие и не е просто прищявка на егоцентрик, за да изпъкваме пред другите, а е станала необходимост. Google mail популярна, като Gmail предлага една от най-добрите услуги за електронна поща. Създаването на акаунт за електронна поща в Gmail е бързо и лесно, просто следвайте стъпките описани по-долу. Регистрацията в Google mail ви дава възможност да кореспондирате посредством електронни съобщения, но също така вие получавате достъп до всички продукти на компанията, като Google Plus, Google Drive, YouTube, Blogger, Google Maps и др.

.1. Първо трябва да отидете на сайта Gmail, и да кликнете горе в дясно върху бутон „Създаване на профил“ отбелязан на картинката. Ще бъдете отведени до страницата за създаване на акаунт, който ще можете да използвате за достъп до всички услуги предоставяни от Google. Разбира се преди това можете да разгледате сайта и да се запознаете с информацията, функциите и възможностите на Gmail за работа с всички мобилни устройства.

.2. Вече сме на страницата за създаване на профил (електронна поща) в Gmail, където трябва да въведете вашата лична информация в електронната форма. Регистрацията преминава изцяло на български език, което е допълнително улеснение за вас. За да ви улесня допълнително ще направим това на етапи, като първо трябва да въведете вашите имена, избор на потребителско име и да добавите парола, която трябва и да повторите. Моят съвет е да започнете с избор на потребителско име, защото това е най-бавно тъй като най-разпространените са заети, все пак Google mail е най-популярния доставчик на услугата електронна поща. Също така е добре да създадете файл, примерно с програмата „Notepad”, която е инсталирана на всеки компютър с операционна система Windows, в който да запишете вашето потребителско име и парола за да не ги забравите. След като изберете подходящо потребителско име попълнете и вашето собствено име, както и парола, която да включва малки и големи букви и цифри и ги запишете в новосъздадения файл.

.3. В следващия етап от регистрацията трябва да добавите дата на раждане, пол, мобилен телефон (не е задължителен но може да ви улесни за достъп до вашия акаунт ако загубите вашата парола), текущ имейл адрес (тук ще ви бъде изпратена паролата ако я загубите, може да бъде ваш или на близък познат) и да сложите отметка ако искате страницата на Google да стане начална във вашия браузър, когато го отворите.

.4. Във финалния етап трябва да докажете, че не сте робот, като ръчно добавите отметка в полето, ако пропуснете това може да се наложи да потвърдите по телефона. След като сложите отметка, полето за проверка „Captcha“ ще се скрие. Местоположението по подразбиране трябва да е страната, в която правите в момента регистрацията, но то може да бъде променено от падащото меню. Накрая завършвате, като сложите отметка, че приемате условията и декларацията за поверителност на Google. Разбира се добре е когато се съгласявате с нещо да го прочете и да се запознаете с представената подробна информация, като кликнете на линка. След като сте се запознали с информацията предоставена от Google и сте попълнили всички полета в електронната форма с вашите данни, кликнете върху бутон „Следваща стъпка“. Ако всичко е наред трябва да се отвори страница с поздрав за добре дошли, при евентуален проблем сгрешеното поле ще бъде оцветено в червено, коригирайте го.

След като приключихте с регистрацията ще ви е от полза статията "Как да направя настройките на електронната поща на Gmail".

Коментари

Популярни публикации от този блог

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google

ТОП 5 безплатен онлайн редактор на снимки 2019

Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook