Как да направя настройките на електронната поща на Gmail?

Пощата на Gmail още със своето стартиране става една от най-популярните, винаги е предлагала най-добрите възможности и екстри, които постоянно са в процес на подобрение и се развиват.

Настройки на електронната поща на Gmail

С навлизането на операционната система Android в нашите смартфони и таблети, изискваща да имаме профил в Google за да се възползваме от пълните й възможности, пощата на Gmail напълно смаза своите конкуренти.

Вече разбрахте как да създадете профил в Google от статията „Как да направя регистрация на електронна поща в Gmail“, а тук ще ви помогнем да направите настройките за удобна и безпроблемна работа.

Конфигуриране на език

.1. Както сигурно сте разбрали от статията „ТОП 5 безплатна електронна поща на български“, пощата на Gmail е с многоезичен интерфейс и с поддръжка на български език.

Настройка на езика в пощата на Gmail

Затова е нормално да започнем с настройката на езика, разбира се ако не е променен автоматично на български при регистрацията, което ще ви улесни допълнително в работата с Gmail.

Като начало влезте в своята пощенска кутия и кликнете на иконката представляваща малко зъбчато колелце намиращо се в горния десен ъгъл, след което на Settings“, както е показано на картинката.

Настройка на български език в пощата на Gmail

.2. Ще се отвори страницата, откъдето се конфигурират всички настройки в електронната поща на Gmail.

Веднага горе имате възможност да промените езика на своята пощенска кутия от „Language”, като кликнете на падащото меню „Gmail display language“ и изберете „Български“. Разбира се след всяка промяна на настройките трябва да ги запазвате от бутона на-долу в страницата в случая Save Changes“, защото езикът в пощенската кутия все още е на „Английски“.

Промяна на изгледа

.1. За да промените изгледа на вашата пощенска кутия кликнете отново горе в дясно върху иконката за настройки, показано на картинката.

Промяна на изгледа на пощенската кутия на Gmail


Имате няколко варианта за избор на плътност на показване на вашата електронна пощаУдобно“, „Уютно“ и „Компактно“.

Изберете начин на показване, като ги тествате и трите, разликата се състои в разстоянието между имейлите.

Променете цветовия изглед на пощата на Gmail

.2. Отново от настройки имате възможност да промените цветовия изглед, като кликнете на „Теми“ и в новата страница изберете тази, която ви допада.

Имате голям избор от цветови теми, включително и възможност лично да персонализирате визията на своята пощенска кутия.

Изпращане на имейл

.1. За да изпратите имейл трябва да кликнете върху бутон „Ново съобщение“, който се намира в горния ляв ъгъл на пощенската ви кутия, показан на картинката.

Изпащане на имейл с Gmail


.2. В долния десен ъгъл ще се отвори малък прозорец „Ново съобщение“, което трябва да попълните. В първото поле „До“ попълнете имейл на получателя, в полето „Тема“ попълнете кратко причината за писмото.

Как да изпратим „Ново съобщение“?

Празното поле по-долу е за текста на писмото, а за да видите допълнителните опции за форматиране, като промяна на шрифта, размера, цвета и др. кликнете върху буква „А“ в долната част на прозореца.

.3. От иконката представляваща стилизиран кламер, показана на картинката имате възможност да прикачите към писмото и файл/ове с размер до 25 MB.

Прикачване на файл в пощата на Google

С Gmail можете да изпращате файлове в различни формати, а ако броят им е голям за улеснение ги добавете в архив. Пощата на Gmail ви дава възможност да изпращате и файлове по-големи от 25 MB, като автоматично ги засича и се включва Google Drive и лимита нараства на 10 GB.

Трябва да знаете, че когато използвате Google Drive за изпращане на голям файл, получателят трябва да има профил в Google за да може да го изтегли. В противен случай използвайте някой от сайтовете специализирани в изпращането на големи файлове описани в статията „ТОП 5 сайтове за изпращане на големи файлове“.

Възможностите за конфигуриране на Gmail са безброй, като импортиране на контакти от друга поща, настройка на „Етикети“, „Входяща поща“, „Филтри“, „Препращане“, „Чат“ и много други. Всичко се случва от бутон „Настройки“, преведено е на български език, подредено интуитивно и лесно за конфигуриране, разгледайте и направете работата с пощата на Gmail удоволствие.

Публикуване на коментар

0 Коментари