ТОП 5 сайтове за онлайн ресайз, намаляване размера на снимки

Фотаграфията е едно от най-популярните хобита, завладява ни бързо и все повече начинаещи фотографи го практикуват. От създаването на първата фотография през далечната 1822 г. до наши дни е изтекла много вода, технологиите са се променяли многократно.

Цифровите фотоапарати отдавна са неизменна част от нашето ежедневие. Без значение дали снимаме по работа или за удоволствие цифровите фотоапарати са с все по-усъвършенствани характеристики, подобрени функции, отлично качество на изображението на снимките.

Сайтове за намаляване размера на снимки

За „съжаление“ всички тези подобрения и екстри, като резолюция и пиксели правят снимките огромни, като размер в мегабайти, което предполага огромно място за съхранение.

Разбира се всеки фотоапарат има опции за намаляване на резолюцията, което от своя страна намалява размера на снимката в мегабайти но това не е достатъчно. Има безплатни програми, които правят отличен ресайз, намаляване размера на снимка на множество файлове едновременно, като Light Image Resizer известен, като VSO Image resizer.

Тази статия ще ви предложи 5 уеб сайта, с чиято помощ можете онлайн да намалите размера на вашите снимки.

  1. Picresize.com
  2. Webresizer.com
  3. Simpleimageresizer.com
  4. Resizeyourimage.com
  5. Shrinkpictures.com

 1  Picresize.com


Picresize е от най-добрите сайтове за намаляване размера на снимка

Сайта Picresize.com определя себе си, като най-добрият онлайн инструмент за ресайз, намаляване размера на снимка, с което съм напълно съгласен. Сайта стартира през 2005 г. и бързо се превръща в един от най-популярните инструменти за намаляване размера на снимки.

Сайта Picresize.com ви позволява лесно и онлайн директно през вашия браузър да преоразмерявате и редактирате вашите снимки. Услугата на Picresize.com постоянно еволюира през годините, като редовно се добавят нови функции.

PicResize.com също предлага набор от инструменти и филтри за редактиране и възможност за споделяне на снимки директно във Facebook, Twitter или Pinterest. Сайта се отваря бързо и леко, а работата е опростена и интуитивна.

За да изберете режим „бързо намаляване размера на снимка“ кликнете върху „Quick Resize” и добавете вашето изображение от бутон „Browse“. В опциите на „Quick Resize” можете да изберете снимката да бъде намалена със 75 %, 50 % , 25 % или да добавите желания размер в полето „Custom Size“.

Можете да изберете изходния формат на снимката, максималния размер на файла, както и да я завъртите. След като приключите с настройките просто натиснете големия жълт бутон I'm done, Quick Resize My Picture“.

Най-голямото предимство на сайта Picresize.com е възможността за намаляване размера на няколко снимки едновременно, чрез инструмента „Multiple Pics“ отбелязан на картинката.

 2  Webresizer.com


Webresizer е много добър сайт за онлайн ресайз

Webresizer.com е още един много добър сайт за онлайн ресайз, намаляване размера на снимки. Платформата на сайта е лека, за да започнете кликнете върху „Browse“ изберете снимка и натиснете „Upload Image“.

Поддържат се снимки във формат JPG / PNG / GIF, а максималния размер за качване на файл е 10 MB. Webresizer.com помни настройките, които правите и ги отнася за следващата снимка, която качвате. За да изчистите настройките кликнете върху бутон „Start Over“.

Можете да намалите размера на файла на вашите изображения, чрез избиране на ниска стойност на Image Quality“, но това може да доведе до разваляне на качеството. Със стойностите в полето „Sharpen“ можете да подобрите рязкостта на изображението.

От опциите имате също възможности за коригиране на контраста, цветовото насищане и др. Много полезни са опциите за сравняване на оригиналната с обработената снимка, както и възможността за заобляне на краищата.

Ако искате да направите изображението черно-бяло сложете отметка в полето „Monochrome“ и натиснете бутон „Apply Changes“. За да свалите снимката кликнете върху линка „download this image“.


 3  Simpleimageresizer.com


Със сайта Simple Image Resizer също можете да правите ресайз на снимки

Simpleimageresizer.com е още един добър сайт за онлайн ресайз на снимка. Поддържаните формати на изображенията са JPG / PNG / GIF, а лимита е 5 MB на файл.

Със сайта Simpleimageresizer.com можете да правите ресайз и изрязване на снимки, както и да добавите текст и основни ефекти, като Greyscale, Sepia и др. Работата с платформата е интуитивна и подобна на другите сайтове за онлайн ресайз на снимки.

Изберете снимка от вашия компютър, като натиснете бутон Browsи бутон Upload imageза да я качите на сървъра за редактиране. След като качите снимката на сайта ще ви се отвори страница с допълнителни настройки, добавяне на основни ефекти, като Greyscale (черно-бяла), Sepia (стара снимка), Invert (негатив).

От настройките можете да изберете размер на изображението, процент на ресайз, изходен формат на файла и др.

 4  Resizeyourimage.com


Resizeyourimage е много лек инструмент за онлайн намаляване размера на снимка

Resizeyourimage.com е един много лек и бъз инструмент за онлайн намаляване размера на снимка.

Сайта притежава минимума от основни опции за ресайз на изображение, като избиране на размер, част от снимката и изходен формат. Преоразмеряването на снимка се извършва в няколко лесни стъпки.

Кликнете на бутон „Browse“ и изберете снимка от компютъра (поддържаните формати са JPG, PNG, GIF, TIFF, PDF), след като се качи тя ще се появи на сайта. С бутоните горе можете да я завъртите, мащабирате и зададете размер.

Много е удобна опцията със стрелките, ако искате да изберете да изрежете само част от изображението. След като конфигурирате настройките натиснете оранжевия бутон resize your image“.

Ще бъдете отведени на нова страница, където ще имате възможност да изберете изходния формат на изображението, да го свалите или да се върнете за да го коригирате. Resizeyourimage.com е един прекрасен онлайн инструмент за ресайз на изображенията за вашия блог или сайт, лесно изпращане на снимки по електронната поща и др.

 5  Shrinkpictures.com


Работа със Shrinkpictures е максимално опростена

Според администраторите на Shrinkpictures.com, сайта е създаден за потребители без графични знания и умения.

Сайта е създаден след многобройните въпроси на потребители във форума. Как да променя размера на изображение? Как мога да направя снимката по-малка? Как да свия тази снимка за аватар?

Поддържаните формати са JPG, PNG и GIF, а размера на файла е до 6 MB, всички преоразмерени снимки автоматично се конвертират в JPG. Работа със сайта е максимално опростена и не по-различна от други сайтове за онлайн ресайз на изображение. За улеснение на потребителите има и видео урок, който показва колко е лесно да се преоразмери снимка с онлайн инструмента.

Както при повечето сайтове за онлайн ресайз, трябва да изберете снимка от компютъра, от опциите избор на максимален размер, по желание да добавите специален ефект (Greyscale, Sepia), изходно качество (Good, Better, Best) и да кликнете на бутон Resize“.

Проявете търпение ако изходния файл е много голям, след като обработката на снимката приключи можете да я свалите от линка „Download this picture Now“. Обърнете внимание, че на новата страница снимките са две, като обработената е долната.

Ако имате нужда от допълнителна обработка на вашите изображения прочетете статията „ТОП 5 сайтове за онлайн редакция на снимки“.



Публикуване на коментар

1 Коментари

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)