Как да добавя моя сайт в резултатите от търсене на Google?

Тази услуга вече е прекратена, но можете да добавите вашият сайт в "Google Search Console Tools".

Имате нов сайт, но както знаете за да е работещ и да ви носи приходи той трябва да е видим в резултатите за търсене в търсачката на Google.

Включването на вашия сайт в индекса с резултатите в търсачката на Google е много лесно, безплатно, а понякога това става и автоматично.

Добавяне на сайт в резултатите от търсене на Google

Гугъл редовно обхожда мрежата, чрез своя автоматизиран софтуер и пълзящи ботове наречени „паяци“. Всъщност огромна част от сайтовете присъстващи в резултатите за търсене на търсачката не са добавяни ръчно от техните собственици.

За да разберете дали вашия сайт присъства в индекса на Google напишете в търсачката (site:сайт-име.com), ако резултата е положителен ще се покажат всички индексирани страници.

Добавяне на сайт в Google

Паяците на Google ежедневно обхождат милиони страници и е възможно вашият сайт да е пропуснат и да не присъства в резултатите за търсене. Разбира се Google е предвидил това и ви дава възможност ръчно да добавите сайта си.

За целта трябва да създадете свой акаунт, за ваше улеснение прочетете статията „Как да направярегистрация на електронна поща в Gmail“. След като сте приключили с регистрацията последвайте линка за добавяне на сайт в Google или напишете в търсачката Submit a URL – Googleи кликнете на първия линк от резултатите. Влезте с вашия e-mail и парола.

Процеса на добавяне е елементарен, като в полето URL адрестрябва до попълнете адреса на сайта, а в полето „Въведете текста“ напишете символите, които виждате на картинката и натиснете бутон „Изпращане на молбата“.

Разбира се, както ще прочетете на страницата, Google не може да гарантира кога и дали сайта ви ще се покаже в резултатите за търсене на търсачката.

Добавете своя сайт в резултатите от търсене на Google

Ако след време сайта ви отново не е в резултатите за търсене това може да бъде заради някоя от най-често срещаните причини, като:
  • Сайта няма достатъчно връзки от други сайтове в уеб пространството.
  • Сайта е добавен малко след последното обхождане на гугъл ботовете.
  • Вашият сайт е бил временно недостъпен, когато Google се е опитал да го обходи.
За да улесните Google в обхождането на вашия сайт помислите за публикуване на „Карта на сайта(Sitemap) с подробна информация от страниците. Sitemap дава информация на Google автоматично за всички страници от сайта и промените в тях.

Ако сайта присъства в резултатите от търсенето, но значително сте редактирали съдържанието му или важна страница, имате възможност да изпратите молба до Google да го обходи отново.

Публикуване на коментар

0 Коментари