Как да добавя сайт в Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools е безплатен онлайн инструмент за уеб разработчици , с който можете лесно, анализирайки предоставената информация да разберете как Гугъл „вижда“ вашия сайт. Тази услуга на Google ви позволява да проверите състоянието на индексиране и улеснява оптимизирането и видимостта на вашата интернет страница. Тази статия ще ви помогне по-лесно да добавите сайта си в инструментите на Гугъл. Преди да продължим вие трябва да имате създаден акаунт в Google, който ви позволява да се възползвате от всички предоставени услуги на интернет компанията. Ако нямате все още акаунт трябва да се регистрирате, а за ваше улеснение прочетете статията „Как да направя регистрация на електронна поща в Gmail“.

Добавяне на сайт и проверка на собствеността му


.1. Като начало, след като сте приключили с подготовката и регистрацията на потребителски акаунт, посетете страницата за „Вход в Google Webmaster Tools“, натиснете синия бутон отбелязан на картинката и попълнете регистрирания e-mail и парола.

.2. Така вече сме в контролния панел на „Инструментите за уеб администратори“. Добавете адреса на вашата интернет страница по начина изписан в полето (www.вашия-сайт.com) и натиснете бутон „Добавяне на сайт“.

.3. Ще ви се отвори страницата за удостоверяване собствеността на добавяната страница. Google ви препоръчва, като метод за удостоверяване на собствеността да използвате качването на HTML файл в основната директория на сайта. Изтеглете предоставения HTML файл от линка отбелязан на картинката, намерете го във вашата папка на компютъра и го качете в основната директория на сайта. Върнете се в контролния панел на Google Webmaster Tools и потвърдете успешното качване на файла, като кликнете на линка. Ако всичко е наред кликнете върху бутон „Удостоверяване“. За да остане удостоверен вашия сайт не премахвайте качения HTML файл от сървъра.

Полезна информация


Във вашия акаунт можете да добавите до 1000 сайта, като всеки един от тях трябва да бъде удостоверен. Удостоверяването е с цел Google да е сигурен, че сте собственик на добавения сайт преди да ви даде информация за него.

Ето някои от по-важните данни, за които Google Webmaster Tools може да ви даде информация и да ви бъде полезен:

  • Можете да проверите вашата интернет страница за установени и потенциални проблеми.
  • Можете да разберете трафика от търсене за сайта и как потребителите го намират.
  • В контролния панел има информация за линковете към вашата страница от други сайтове.
  • Броя на индексираните страници от сайта, ако сте добавили „Карта на сайта“.
  • Ако имате добавен robots.txtфайл в директорията на сайта, той ще се визуализира в „Инструмента за тестване на robots.txt“.
  • Проблеми със сигурността и съдържанието на сайта ви.
  • Можете да подобрите оптимизацията на сайта за да улесните Google по-добре да го разбере и позиционира в резултатите от търсенето.

Публикуване на коментар

1 Коментари

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)