Как да добавя сайт в Google Search Console Tools?

Google Search Console Tools е безплатен онлайн инструмент за уеб разработчици, с който лесно, анализирайки предоставената информация ще разберете как Googleвижда“ вашият сайт.

Тази услуга на Google ви позволява да проверите състоянието на индексиране и улеснява оптимизирането и видимостта на вашата интернет страница.

Добавяне на сайт в Google Search Console Tools

Тази статия ще ви помогне по-лесно да добавите сайта си в инструментите на Google. Преди да продължим вие трябва да имате създаден акаунт в Google, който ви позволява да се възползвате от всички предоставени услуги на интернет компанията.

Ако нямате все още акаунт трябва да се регистрирате, а за ваше улеснение прочетете статията „Как да направя регистрация на електронна поща в Gmail“.

Добавяне на сайт и проверка на собствеността му

Влезте в Google Search Console Tools

.1. Като начало, след като сте приключили с подготовката и регистрацията на потребителски акаунт, посетете страницата за „Вход в Google Search Console Tools“, натиснете синия бутон отбелязан на картинката и попълнете регистрирания e-mail и парола.

Добавете вашата интернет страница

.2. Вече сме в контролния панел на „Google Search Console Tools“.

Добавете адреса на вашата интернет страница по начина изписан в полето (www.вашия-сайт.com) и натиснете бутон „Добавяне на сайт“.

Удостоверете собствеността на вашия уебсайт

.3. Ще се отвори страницата за удостоверяване собствеността на добавяната страница. Google ви препоръчва, като метод за удостоверяване на собствеността да използвате качването на HTML файл в основната директория на сайта.

Изтеглете предоставения HTML файл от линка отбелязан на картинката, намерете на компютъра и го качете в основната директория на сайта. Върнете се в контролния панел на Google Search Console Tools и потвърдете успешното качване на файла, като кликнете на линка. Ако всичко е наред кликнете върху бутон „Удостоверяване“.

За да остане удостоверен вашия сайт не премахвайте качения HTML файл от сървъра.

Полезна информация

Във вашия акаунт можете да добавите до 1000 сайта, като всеки един от тях трябва да бъде удостоверен. Удостоверяването е с цел Google да е сигурен, че сте собственик на добавения сайт преди да ви даде информация за него.

Ето някои от по-важните данни, за които Google Search Console Tools може да ви даде информация и да ви бъде полезен:
  • Проверка на вашата интернет страница за установени и потенциални проблеми.
  • Разберете трафика към търсене за сайта и как потребителите го намират.
  • В контролния панел има информация за линковете към вашата страница от други сайтове.
  • Броя на индексираните страници от сайта, ако сте добавили „Карта на сайта“.
  • Ако имате добавен Robots.txtфайл в директорията на сайта, той ще се визуализира в „Инструмента за тестване на Robots.txt“.
  • Проблеми със сигурността и съдържанието на сайта.
  • Подобрете оптимизацията на сайта за да улесните Google по-добре да го разбере и позиционира в резултатите от търсенето.

Публикуване на коментар

1 Коментари

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)