ТОП 5 сайтове предлагащи банер с прогноза на времето за твоя сайт

Добавянето на банер с времето във вашия сайт е лесен начин да обогатите и направите съдържанието му по атрактивно за вашите потребители. Независимо дали ще са в града, който живеят или плануват дълго пътуване, посетителите на сайта ви искат да знаят каква ще е прогнозата за деня или за следващите дни. Поставянето на един добре изглеждащ банер с времето във вашия сайт предоставен от надежден източник на метеорологична информация може не само да подобри визията му но и да спечели доверието на нови посетители. В тази статия ще ви предложим няколко сайта предоставящи банери с прогноза за времето под формата на код, който можете да добавите.

 1. Accuweather.com
 2. Gismeteo.ru
 3. Vremeto.ournet.bg
 4. Sinoptik.bg
 5. Vremeto-bg.com
 6. Yowindow.com

 1  Accuweather.com


Accuweather.com е популярен международен метео сайт на който разчитат над 1 милиард души всеки ден. Accuweather предоставя почасово и по минути метеорологични прогнози със Superior Accuracy™ за всяка дължина / ширина на Земята с персонализирано съдържание и видео презентации. Сайта предлага банери с прогноза за времето в различни размери. Най-голямото предимство на предоставените банери и причината сайта да заема първата позиция в класацията е автоматичното засичане на местоположението ви. Сайта е с мултиезичен интерфейс с възможност за избор на български език. Имате възможност за избор на температурна мерна единица Фаренхайт или Целзий. Банера е с красива визия в приятни цветове и въздействащи иконки, които се променят почасово. Банера показва температурата в момента, точно време и имате възможност да зададете местоположение, като изберете град или изборът да става автоматично, като сложите отметка на „Auto Detect“.

 2  Gismeteo.ru


Gismeteo.ru е много известен руски сайт за метеорологични прогнози за градове от цял свят. Сайта ви дава възможност за създаване на банер с прогноза за времето с уникален дизайн или да ползвате някой от предоставените стандартни. Това е сайта с най-голям брой предоставени банери за времето, на които можете да промените цветовата рамка, изгледа на иконите, шрифта на текста. Можете да изберете информацията която да се показва на банера, икона, дата, описание, вятър, налягане, влажност. Можете да добавите няколко местоположения, като изберете градовете за показване. Сайта е многоезичен но няма възможност за избор на български език, разбира се можете да изчистите визията на банера, като оставите само иконката и температурата за показване. Банерите предлагани от Gismeteo.ru са с многобройни настройки и възможности за подобрение на визията, което ще ви позволи да създадете своя уникален като дизайн информър. След като приключите с дизайна и оформлението трябва да добавите адреса на който ще се показва банера, както и вашата електронна поща.

 3  Vremeto.ournet.bg


Vremeto.ournet.bg е български новинарски сайт в който можете да прегледате прогнозата за времето за 10 дни напред. За източник на информацията използва норвежкия метеорологичен сайт Yr.no. Като допълнителна опция сайта предлага на уеб мастърите и безплатни банери с прогнозата за времето които могат да интегрират в техните проекти. Банерите са приятни с изчистена визия на които можете да промените цвета на на рамката, фона на банера, фона и текста на заглавието. Можете да промените също ширината на банера, броят дни напред за прогнозата, като максималното число е 5. Сайта не предлага автоматично засичане на вашето местоположение, когато добавяте град неговото име трябва да е на латиница, което в последствие се конвертира на кирилица. След всяка промяна по настройките на дизайна на банера трябва да натискате бутон „Генерирайте“ за да се визуализират. 4  Sinoptik.bg


Sinoptik.bg е един от популярните български метеорологични сайтове, който се захранва и ползва информация в реално време от международния сайт за прогнози на времето Foreca.com. Sinoptik.bg предлага стандартни банери с прогноза за времето, които можете да добавите в сайта си. Сайта не предлага автоматично засичане на вашето местоположение. Първата стъпка при създаването на банера е избиране на населеното място, за ваше улеснение градовете са групирани по азбучен ред. Втората стъпка е избор на подходящ размер, стил и цвят. Размерите и цветовете са стандартни и можете да избирате само от техните предложени. Третата стъпка е вземане на HTML кода, трябва да добавите име на организация, URL на сайта на който ще се визуализира банера и e-mail на който да го получите.

 5  Vremeto-bg.com


Vremeto-bg.com е български метеорологичен сайт, от който получавате информация за времето в момента и прогноза за следващите няколко дни. Банерите предлагани от сайта са едни от най-красивите и можете да променяте тяхната цветова схема. Vremeto-bg.com предлага три вида банери с прогнозата за времето. Първия предлага информация за времето в момента за един град, втория е времето в момента за три избрани града, а третия банер е времето в момента и прогноза за следващите три дни за определен град. Можете да променяте цвета на рамката, надписите, фона и лентата за подчертаване. След като направите настройките по дизайна натиснете бутон „Генерирай код“, ще получите кода за вашия банер, копирайте го и поставете на мястото в сайта или блога на което искате да се визуализира.

 6  Yowindow.com


Yowindow.com предлага банер за времето с малко по-различна визия, пейзаж (село, бряг, аерогара, ориенталски, Town, New Valley). Сайта се захранва с информация от норвежкия метеорологичен сайт Yr.no. Банерите предлагани от сайта са със специфичен дизайн със стандартни теми на пейзажа на които можете да променяте единствено ширината и височината. Първата стъпка при конфигурирането на банера е избор на местоположение, налични са както големите областни градове, така и всяко едно малко градче в България. Втората стъпка е избор на изглед, разполагате с няколко готови стандартни пейзажа. Платформата е мултиезична разполагате с дълъг списък от езикови пакети сред които и български. Следват настройки за размер на прозореца, формат на часа, мерни единици, умален изглед и др. След като приключите с конфигурирането копирайте HTML кода в края на страницата и го поставете във вашия сайт.


Публикуване на коментар

2 Коментари

 1. полезно. ще пробвам

  ОтговорИзтриване
 2. :) Пробвайте за това е написана статията, мисля че ще ви е от полза банер с прогнозата за времето за вашия сайт.

  ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)