Предоставено от Blogger.

ТОП 5 сайтове за актуални български и спортни новини


Новината е информация за нови събития случващи се някъде по света, а новините са обработения материал, който се разпространява от новинарските агенции. Най-разпространените новинарски теми са за политика, война, бизнес, лайфстайл, спорт или необичайни събития. Развитието на технологиите доведе до многократно увеличение на скоростта, с която новините се разпространяват и достигат до широката аудитория. Ерата на интернет преобърна общо приетото разбиране за разпространението на новините. Интернет новините са по-достъпни и могат да бъдат доставени много по-бързо. Онлайн журналистиката е съвременна форма на журналистика, при която редакционното съдържание се разпространява чрез интернет, за разлика от разпространението чрез печат или излъчване. Доста български сайтове се превърнаха във важен източник на извънредни новини и актуална информация.

  1. Blitz.bg
  2. Novini.bg
  3. Dnes.bg
  4. Vesti.bg
  5. Actualno.com
  6. U-bg.blogspot.com


 1  Blitz.bg

Blitz.bg е собственост на Intermedia заемаща водещо място из между най-големите издателски компании в страната. По данни на Gemius интернет аудиторията на компанията достига близо 22 % от общата за България. Според Gemius сайта Bliz.bg е с най-много реални потребители за 2014 г. в категория „Новини“. Сайта е посетен от близо 920 000 потребители, като по този показател е лидерът в тази сфера. Общите генерирани импресии са на 55 милиона, това е показател колко пъти страница от сайта е посетена от потребител. Средното време прекарано на сайта от посетителите е около 1 ч. и 40 мин. и наистина е респектиращо. Мисията, ценностите и визията за журналистическата професия на компанията са че истината е безпристрастна и те са посветени на нея. Сайта Blitz.bg е създаден през 2008 г. и от тогава се утвърждава, като най-бързо развиващия се и посещаван български новинарски сайт.


 2  Novini.bg

Novini.bg е част от една от най-големите медийни групи в Българрия Sportal Media Group. Компанията има над 110 служители, редакционни екипи с над 17 години опит, над 500 статии публикувани всеки ден и телевизионно студио, което има възможност за излъчване на живо. След 6 години от основаването си компанията притежава и управлява повече от 40 уеб сайта и поддържа над 45 страници в социалните мрежи. Новинарската агенция на сайта Novini.bg има екип от 35 човека, включително и видео отдел, които денонощно подготвят внушително количество актуална новинарска информация. Sportal Media Group притежава също някои от най-популярните уеб сайтове в България като Sportal.bg, Woman.bg, Profit.bg, Men.bg, Hotnews.bg и др. Сайта Novini.bg си е поставил за цел да информира своите посетители за актуални български и световни политически, технологични, лайфстайл и спортни новини.


 3  Dnes.bg

Dnes.bg е в портфолиото на една от водещите медийни групи в България Investor. Медийна група Investor чрез своята мрежа от сайтове по данни от Gemius достига до половината от българските интернет потребителите. Сайтовете на групата се посещават поне веднъж месечно от всеки втори интернет потребител в България. Сайта Dnes.bg стартира през 2001 г. и представя актуални новини от България и света в сферата на политиката, технологиите, спорта, здравето, криминалистиката, автомобили и др. Dnes.bg е един от най-посещаваните новинарски сайтове в българското онлайн пространство по показател импресии. Сайта е източник както на сериозни така и на развлекателни новини, които се поднасят със собствен стил. Dnes.bg представя уникални авторски рубрики, справочна информация включваща телевизионна програма, хороскопи, времето и др.


 4  Vesti.bg

Vesti.bg е собственост на една от най-големите дигитални медийни компании в България – Нетинфо. Компанията Нетинфо съществува от 16 г. и със своето портфолио от популярни сайтове, като Abv.bg, Vbox7.com, Sinoptik.bg, Gong.bg и много други достига до 75 % от интернет аудиторията. Компанията Нетинфо е част от Нова Броудкастинг Груп и по този начин става подразделение на една от най-големите медийни групи в страната. Vesti.bg е един от най-големите български новинарски сайтове, който се посещава от повече от 200 000 интернет потребители всеки ден, които откриват в него извор на надеждна, достоверна и актуална информация. Сайта Vesti.bg се характеризира с отличен баланс между задълбочената журналистика и забавните новини; подходящ избор на теми, интересна и общополезна информация за интернет потребителите от надежден новинарски екип.


 5  Actualno.com

Actualno.com е един от най-големите и популярни български новинарски сайтове собственост на WebGround. Целта на сайта е да предоставя актуални новини от страната и света до неограничен брой интернет потребители. Сайта предоставя навреме новините, които ви интересуват. Принципите от които се ръководи Actualno.com са да направят всичко възможна за да установят истината и да предоставят безпристрастен и проверен източник на информация. Новините които предоставя сайта са разпределени в категории: новините от деня, добрите нови, новините вчера, България, политика, избори, общество, светът, ЕС, инциденти, култура, интервю, гледна точка, бизнес, образование, здраве, технологии, наука, автомобили, любопитно, спорт, времето, шоу бизнес, медии, предстоящо. Actualno.com предоставя и актуални специализирани рубрики: новини на часа, топ новини, главна новина, последни новини, деня в снимки и др.


 6  U-bg.blogspot.com

U-bg.blogspot.com е сайт за актуални български политически и спортни новини, полезни обучителни статии, прогноза за времето, онлайн чат, дневен хороскоп, вицове и др. U-bg.blogspot.com е предпочитан от младите хора защото улавя най-новите тенденции и приоритети в социалния им живота. U-bg.blogspot.com е един от най-бързо развиващите се новинарски сайтове характеризиращ се с модерен, оригинален и интуитивен дизайн. Екипът на сайта се стреми да предоставя полезни и оригинали обучителни статии, които не приспиват читателите, а събуждат сетивата им и жаждата за знание. Сайта U-bg.blogspot.com има стабилно присъствие в интернет и ежедневно се посещава от огромен брой онлайн потребители. Посетителите на сайта справящи се успешно с писането, които искат да споделят интересна и актуална информация, могат да го направят, като използват формата в секцията „Добави статия“.

Категория:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.