ТОП 5 сайтове за актуални български компютърни новини и статии


Новината е информация за нови събития случващи се някъде по света, а новините и статиите са обработения материал, който се разпространява от новинарските агенции. Най-разпространените новинарски теми и статии са за политика, компютри, война, бизнес, лайфстайл, спорт или необичайни събития.

Най-добрите сайтове за български новини

Развитието на технологиите доведе до многократно увеличение на скоростта, с която новините се разпространяват и достигат до широката аудитория. Ерата на интернет преобърна общо приетото разбиране за разпространението на новините.

Интернет новините са по-достъпни и могат да бъдат доставени много по-бързо. Онлайн журналистиката е съвременна форма на журналистика, при която редакционното съдържание се разпространява чрез интернет, за разлика от разпространението чрез печат или излъчване.

Доста български сайтове се превърнаха във важен източник на извънредни политически, компютърни новини и статии с актуална информация, някои от които ще ви представим в тази класация.

  1. Blitz.bg
  2. Novini.bg
  3. Dnes.bg
  4. Vesti.bg
  5. Actualno.com
  6. U-bg.blogspot.com

 1  Blitz.bg


Блиц е водещ сайт за български новини
Blitz.bg е собственост на Intermedia заемаща водещо място из между най-големите издателски компании в страната. По данни на Gemius интернет аудиторията на компанията достига близо 22 % от общата за България. Според Gemius сайта Bliz.bg е с най-много реални потребители за 2014 г. в категория „Новини“.

Сайта е посетен от близо 920 000 потребители, като по този показател е лидерът в тази сфера. Общите генерирани импресии са на 55 милиона, това е показател колко пъти страница от сайта е посетена от потребител. Средното време прекарано в четене на статии в сайта от посетителите е около 1 ч. и 40 мин. и наистина е респектиращо.

Мисията, ценностите и визията за журналистическата професия на компанията са че истината е безпристрастна и те са посветени на нея. Сайта Blitz.bg е създаден през 2008 г. и от тогава се утвърждава, като най-бързо развиващия се и посещаван български новинарски сайт.



 2  Novini.bg


Новини.бг е един от най-посещаваните новинарски сайтове
Novini.bg е част от една от най-големите медийни групи в Българрия Sportal Media Group. Компанията има над 110 служители, редакционни екипи с над 17 години опит, над 500 статии публикувани всеки ден и телевизионно студио, което има възможност за излъчване на живо.

След 6 години от основаването си компанията притежава и управлява повече от 40 уеб сайта и поддържа над 45 страници в социалните мрежи. Новинарската агенция на сайта Novini.bg има екип от 35 човека, включително и видео отдел, които денонощно подготвят внушително количество актуална новинарска информация.

Sportal Media Group притежава също някои от най-популярните уеб сайтове в България като Sportal.bg, Woman.bg, Profit.bg, Men.bg, Hotnews.bg и др. Сайта Novini.bg си е поставил за цел да информира своите посетители за актуални български и световни политически, компютърни, лайфстайл и спортни новини.


 3  Dnes.bg


Днес.бг е един от водещите сайтове за български новини
Dnes.bg е в портфолиото на една от водещите медийни групи в България Investor. Медийна група Investor чрез своята мрежа от сайтове по данни от Gemius достига до половината от българските интернет потребителите.

Сайтовете на групата се посещават поне веднъж месечно от всеки втори интернет потребител в България. Сайта Dnes.bg стартира през 2001 г. и представя актуални новини от България и света в сферата на политиката, компютрите, технологиите, спорта, здравето, криминалистиката, автомобили и др.

Dnes.bg е един от най-посещаваните новинарски сайтове в българското онлайн пространство по показател импресии. Сайта е източник както на сериозни така и на развлекателни новини, които се поднасят със собствен стил. Dnes.bg представя уникални статии в авторски рубрики, справочна информация включваща телевизионна програма, хороскопи, времето и др.


 4  Vesti.bg


Вести.бг е от сайтовете отличаващи се със сериозна журналистика
Vesti.bg е собственост на една от най-големите дигитални медийни компании в България – Нетинфо. Компанията Нетинфо съществува от 16 г. и със своето портфолио от популярни сайтове, като Abv.bg, Vbox7.com, Sinoptik.bg, Gong.bg и много други достига до 75 % от интернет аудиторията.

Компанията Нетинфо е част от Нова Броудкастинг Груп и по този начин става подразделение на една от най-големите медийни групи в страната. Vesti.bg е един от най-големите български новинарски сайтове, който се посещава от повече от 200 000 интернет потребители всеки ден, които откриват в него извор на надеждна, достоверна и актуална информация.

Сайта Vesti.bg се характеризира с отличен баланс между задълбочената журналистика, забавните и компютърни новини, подходящ избор на теми и статии, интересна и общополезна информация за интернет потребителите от надежден новинарски екип.


 5  Actualno.com


Актуално, популярен български сайт за новини
Actualno.com е един от най-големите и популярни български новинарски сайтове собственост на WebGround. Целта на сайта е да предоставя актуални новини и статии от страната и света до неограничен брой интернет потребители.

Сайта предоставя навреме новините, които ви интересуват. Принципите от които се ръководи Actualno.com са да направят всичко възможно за да установят истината и да предоставят безпристрастен и проверен източник на информация.

Новинарските статии, които предоставя сайта са разпределени в категории: новините от деня, добрата новина, новините вчера, България, политика, избори, общество, светът, ЕС, инциденти, култура, интервю, гледна точка, бизнес, образование, здраве, компютърни новини и технологии, наука, автомобили, любопитно, спорт, времето, шоу бизнес, медии, предстоящо.

Actualno.com предоставя и актуални специализирани рубрики: новини на часа, топ новини, главна новина, последни новини, деня в снимки и др.


 6  U-bg.blogspot.com


Сайт за безплатни програми и новини
U-bg.blogspot.com е сайт за актуални български компютърни програми, новини, полезни обучителни статии, прогноза за времето, дневен хороскоп и др. U-bg.blogspot.com е предпочитан от младите хора защото улавя най-новите тенденции и приоритети в социалния им живота.

U-bg.blogspot.com е един от най-бързо развиващите се компютърни новинарски сайтове характеризиращ се с модерен, оригинален и интуитивен дизайн. Екипът на сайта се стреми да предоставя полезни и оригинали обучителни статии, които не приспиват читателите, а събуждат сетивата им и жаждата за знание.

Сайта U-bg.blogspot.com има стабилно присъствие в интернет и ежедневно се посещава от огромен брой онлайн потребители. Посетителите на сайта справящи се успешно с писането, които искат да споделят интересна и актуална информация, могат да го направят, като използват формата в секцията „Добави статия“.


Публикуване на коментар

0 Коментари