ТОП 5 онлайн инструменти за SEO оптимизация за търсачки

Оптимизацията за търсачки (Search Engine OptimizationSEO) е процес засягащ позицията на уеб сайт и страница в неплатените резултати на търсачките.

Колкото по-високо е класиран един уеб сайт на страницата с резултатите от търсенето в търсачките, толкова е по-голям трафика от посетители. SEO включва различни видове търсене, включващо снимки, видео, новини, индустрия или локално търсене.

Най-добрите онлайн инструменти за SEO оптимизация за търсачки

Като стратегия за Интернет маркетинг, SEO преценя как работят търсачките, това което хората търсят, действителните условия и ключовите думи за търсене, които са предпочитани от тяхната целева аудитория и за които трябва да се оптимизира съответния уеб сайт.

Оптимизирането на уеб сайт може да включва редактиране на съдържанието му, неговия HTML код за да се увеличи неговото значение за специфични ключови думи и да се премахнат пречките за индексирането му от търсачките.

Увеличаването  броя на препратките или входящите връзки е друга популярна SEO тактика. В тази статия ще ви представим няколко онлайн инструмента за SEO оптимизация за търсачки, които са много полезни при анализа на вашия уеб сайт.

На начинаещите уеб мастъри бихме препоръчали да стартират оптимизирането с добавянето на своя сайт в Google Search Console Tools.

  1. Ahrefs.com
  2. Openlinkprofiler.org
  3. Webceo.com
  4. Seomastering.com
  5. Moz.com

 1  Ahrefs.com

Ahrefs полезен пакет от SEO инструменти

Ahrefs.com е пакет от SEO инструменти, който съдържа най-голямата база данни с индекс от връзки, които се обновяват на всеки 15 минути.

Сайта има безплатна и платена версия, както и партньорска програма. Ahrefs е бърз инструмент, а графичните изображения са много интуитивни и лесни за разбиране, което го прави подходящ, както за напреднали, така и за начинаещи.

Сайта има инструмент Backlink tool, който може да ви помогне да разберете количеството и качеството на вашите обратни връзки. Ahrefs може да ви покаже всяка текстовата връзка от сайт, която води към вашия уеб сайт или блог.

Можете да проследите по месеци както новите връзки сочещи към вашия уеб сайт, така и тези, които сте загубили. С този полезен онлайн SEO инструмент можете да разберете как стоите в социалните мрежи.

Можете също да проследите как вашата нова статия или блог се разпространява във Facebook, Twitter, Pinterest и Linkedin.


 2  Openlinkprofiler.org

Един от най-добрите онлайн инструменти за SEO оптимизация

Openlinkprofiler.org е Cloud базиран SEO инструмент за оптимизация и Интернет маркетинг, който помага на собствениците на уеб сайт или блог, да получат по-високо представяне в търсачките като Google и Bing.

OpenLinkProfiler използва свои собствени роботи, които обхождат уеб сайтовете и индексират съдържанието им. Актуализират тяхната база данни с нови връзки на всеки 5 минути и я рефрешват на всеки 30 минути. 

OpenLinkProfiler имат собствен SEO инструмент за изчисляване влиянието на връзките. Сайта позволява експортирането на до 200 000 връзки за домейн. На пръв поглед раздела OpenLinkProfiler за анализ на обратните връзки показва изобилие от информация, което ви позволява да филтрирате резултатите по множество начини.

А според сайта с функцията Link Desinfection можете да намерите препратки, които биха могли да окажат отрицателно влияние върху резултатите от класирането на вашия уеб сайт в търсачките.


 3  Webceo.com

Webceo е интегрирани 14 незаменими SEO инструмента за оптимизация

Webceo.com е платформа с интегрирани 14 незаменими SEO инструмента за оптимизация, от които се нуждае всеки един SEO оптимизатор за да проследи ефективно нишата за определена ключова дума, да направи одит и анализ на уеб сайт, безопасно изграждане на обратни връзки и задълбочен маркетингов анализ на социалните мрежи.

С инструмента Keyword Research Tool можете да научите как да се подобри и опрости търсенето по определена ключова дума. С инструмента за SEO анализи можете да получите общ SEO одиторски доклад с полезни съвети и предупреждения, специфичен доклад за дадена ключова дума, обхващащ всички области и видими страници.

Доклада за мобилна оптимизация ще ви помогне да откриете проблеми, които могат да повлияят на класирането на вашия уеб сайт в мобилното търсене.

Това е един много полезен инструмент за SEO оптимизация, с който можете да научите как да защитите вашия уеб сайт от евентуално наказание от Google и да оптимизирате страниците си за най-търсените ключови думи.


 4  Seomastering.com

Още един полезен инструмент за SEO оптимизация

Seomastering.com е още един полезен инструмент за оптимизация с огромно количество SEO услуги, създаден да помогне на уеб мастърите в управлението и развитието на техните уеб сайтове и блогове.

За да получите своя безплатен SEO анализ, въведете адреса на вашия уеб сайт и натиснете бутон „Analyze“. След няколко секунди ще получите подробен отчет на инспектирания сайт.

SEO анализа е услуга предоставяща огромно количество данни и характеристики за обекта в над сто графики и стотици разнообразни параметри. Инструмента предоставя мониторинг на обратните връзки, индексирани страници, плътност на ключовите думи, географско положение, сигурност, трафик, наличие на конкуренти и много други важни характеристики.

Много важен е параметъра спам линкове. В допълнение към общия анализ на уеб сайта, ще получите допълнителни данни, като прогнозна стойност на сайта, TrustRank, Real PageRank, Google PageRank, Yandex CY Rank и Alexa Rank.


 5  Moz.com

Сайта предлага страхотен безплатен инструмент за SEO оптимизация

Moz.com ни предлага един добър безплатен инструмент за SEO оптимизация Open Site Explorer, който ни предоставя лесни за сравнение данни.

Петте безплатни опции на инструмента са местен маркетинг, социални анализи, анализ на връзките, SEO тулбар и промени на Google. Системата позволява да имате консолидиран анализ на обратните връзки от различни жизненоважни конкуренти за продуктивни изменения.

Най-полезната опция в безплатната услуга на  Open Site Explorer е възможността за анализ на броя и качеството на обратните връзки.

Един от най-ценните показатели е Domain Authority, което е потенциала на сайта въз основа на алгоритмична комбинация от тежестта на връзките.

Може да се разчита на този показател за да се прецени силата на даден сайт в търсачките в сравнение с други сайтове в една и съща конкурентна ниша. 

Публикуване на коментар

0 Коментари