Какво е това Google Penguin алгоритъм

Google Penguin е кодовото име за актуализацията на алгоритъма на Google, която е насочена към намаляването на сайтовете, които използват непозволени SEO техники за да повишат своята позиция в класацията на търсачката. Тези актуализации на Google имат за цел да улавят прекомерните спамери. Една от актуализациите на Google Penguin е насочена към уеб сайтове с твърде много реклами и бедно съдържание. Друга от актуализациите засяга уеб сайтове от които не е засечено обновяване на информацията. Както актуализацията Google Panda, така и Google Penguin имат за цел да се покажат по-високо качествените уеб сайтове в горната част от резултатите от търсенето в търсачката.
Основната характеристика на Google Penguin е че улавя лошите линкове с агресивна SEO оптимизация, които съдържат определена ключова дума. От съобщение на Google от януари 2015 година става ясно, че наказанието Google Penguin може да бъде отстранено само чрез изграждане на качествени връзки. Обичайния процес е като се премахнат лошите връзки ръчно или чрез инструмента на Google, след което се подава искане за преразглеждане. Алгоритъмът е разработен така, че преглежда процента на добрите връзки спрямо лошите, така че чрез изграждане на качествен линк билдинг процента може да се промени във ваша полза, което да доведе до възстановяване на позициите преди наказанието.

Съвети за справяне с наказание от Google Penguin


Първо трябва да направите задълбочен анализ на всички средно и високо рискови препратки, на съдържащите домейни и техните контакти и да положите усилия, като поискате премахването им от техните собственици. Най-добре е да премахнете лошите връзки от целия домейн, а не само от определени страници. Ако сте използвали частна компания за SEO оптимизация и консултант за изграждане на обратни връзки в миналото, опитайте да се свържете с тях за да ви помогнат в процеса по отстраняването им. Прегледайте всички стари SEO доклади за да проверите източниците на линкове, които искате да премахнете. Може с изненада да разберете, че някои от тези агенции за SEO оптимизация използват ферми и мрежи за линк билдинг, така че премахването на връзките може да се окаже по-лесно от колкото си представяте.
Ако всичко се провали и си останете със списъка от домейни, от които не сте били в състояние да премахнете препратките, то тогава ви идва на помощ Google Disavow Tool. Препоръчително е да се откажете от целия домейн вместо от специфична уеб страница от профила ви за обратни връзки. Запомнете да се фокусирате върху ръчното премахване на обратните линкове преди да използвате Google Disavow Tool. Използвайте искане за преразглеждане в Google Webmaster Tools, само ако сте получили известие за наказание.
Качеството, както и диверсификацията на вашите препратки е ключ към възстановяването и оцеляването след Google Penguin. Ако сте били наказани от Google можете да споделите вашия опит, като оставите вашия коментар по въпроса.

Публикуване на коментар

0 Коментари