Как онлайн да преобразуваме PPT във Video формат?

PPT е файлово разширение на формата използван при създаването на слайд презентации с популярния софтуер PowerPoint, една от програмите от пакета на Microsoft Office.

Всички изображения, текст, звук и видео използвани в презентацията се окомплектоват в един PPT файл.

Преобразуване PPT във Video формат

PPT файловете могат да бъдат преглеждани с PowerPoint, PowerPoint Viewer или друг софтуер поддържащ този формат, като някои от програмите в безплатните офис пакети.

От 2010 година с Microsoft PowerPoint можете да преобразувате вашите слайд презентации от PPT във WMV и по този начин те да станат съвместими за възпроизвеждане от различни медия плеъри, като DVD плеър, HD TV и др.

В тази статия ще ви помогнем онлайн да преобразувате слайд презентация от PPT в един от следните видео формати(3G2, 3GP, AVI, FLV, MKV, MOV, MP4, MPEG-1, MPEG-2, OGG, VP8, WMV, Android, BlackBerry, iPad, iPhone, iPod, Nintendo 3DS, Nintendo DS DPG, Playstation3 PS3, PSP, Nintendo Wii, XBOX 360).

Преобразуване на PPT във Video онлайн

Преобразуването на слайд презентация от PPT във Video формат става много лесно и сравнително бързо.

Вече ви запознахме с възможностите на Online-convert.com в статията „ТОП 5 на най-добрия онлайн видео конвертор“. Това е един универсален онлайн конвертор с многобройни възможности за конвертиране от един формат в друг, който наистина впечатлява със своята стабилност, лекота и бързина на работа.

Преобразуване на PPT във Video онлайн с Online-convert.com

Целия процес по конвертиране протича онлайн през платформата на сайта на компанията и не е нужно да инсталирате никакъв софтуер.

Онлайн конвертора се развива постоянно, като дава възможност на своите потребители, ако не могат да намерят конверсията, която търсят, да изпратят e-mail със своето желание към поддръжката на сайта, като по този начин постоянно се обогатява неговото съдържание.

За да преобразувате вашата презентация от PPT във Video формат следвайте стъпките:

  1. Етап: Отворете онлайн видео конвертора Video.online-convert.com за да се запознаете със списъка от поддържани формати.
  2. Етап: Изберете видео формат, в който искате да конвертирате вашата PPT презентация и кликнете върху него.
  3. Етап: Тук трябва да качите вашата презентация от Upload your video“, като я намерите на вашия компютър от бутон „Разглеждане“.
  4. Етап: Можете да направите настройка на размера на екрана, видео качеството, видео битрейт, аудио качеството, фрейм рейт и др.
  5. Етап: След като сте готови с настройките просто натиснете бутон Convert“, файлът ще започне да се качва на сайта, след което автоматично ще започне процеса по конвертиране. Когато файла е конвертиран ще получите съобщение „Your file has been successfully converted.“ и ще ви се появи малък изскачащ прозорец, който ще ви подкани да го свалите.

Коригиране времето между слайдовете с Movie Maker


Коригиране времето между слайдовете с Movie Maker

Вашата презентация вече е във видео формат, като времето за което се сменят отделните слайдове е 5 секунди. Когато става въпрос за слайдшоу от снимки 5 секунди може да са ви достатъчни, но ако презентацията ви е богата на дълги текстове може да желаете да увеличите времето между всеки слайд.

Това може да се постигне с Windows Movie Maker безплатен софтуер за редактиране на видео създаден от Microsoft.

Отворете програмата и от бутон Add videos and photos добавете видео презентацията. За да увеличите времето между слайдовете в презентацията кликнете на бутон Edit“, отбелязан на картинката и от опцията Speedизберете стойност която е подходяща за вас.

По-високите стойности за увеличаване на времето се намират в горната част на падащото меню на опцията Speed.

В зависимост от големината на видео презентацията и от избраната стойност за коригиране на времето между слайдовете, процеса по запазването на файла може да продължи  дълго, бъдете търпеливи.

Публикуване на коментар

0 Коментари