Как онлайн да преобразуваме PPT във Video формат

PPT е файлово разширение на формата използван при създаването на слайд презентации с популярния софтуер PowerPoint, една от програмите от пакета на Microsoft Office. Всички изображения, текст, звук и видео използвани в презентацията се окомплектоват в един PPT файл. PPT файловете могат да бъдат преглеждани с PowerPoint, PowerPoint Viewer или друг софтуер поддържащ този формат, като някои от програмите в безплатните офис пакети. От 2010 година с Microsoft PowerPoint можете да преобразувате вашите слайд презентации от PPT във WMV и по този начин те да станат съвместими за възпроизвеждане от различни медия плеъри, като DVD плеър, HD TV и др. В тази статия ще ви помогнем онлайн да преобразувате слайд презентация от PPT в един от следните видео формати (3G2, 3GP, AVI, FLV, MKV, MOV, MP4, MPEG-1, MPEG-2, OGG, VP8, WMV, Android, BlackBerry, iPad, iPhone, iPod, Nintendo 3DS, Nintendo DS DPG, Playstation3 PS3, PSP, Nintendo Wii, XBOX 360).

Преобразуване на PPT във Video онлайн


Преобразуването на слайд презентация от PPT във Video формат става много лесно и сравнително бързо. Вече ви запознахме с възможностите на Online-convert.com в статията „ТОП 5 на най-добрия онлайн видео конвертор“. Това е един универсален онлайн конвертор с многобройни възможности за конвертиране от един формат в друг, който наистина впечатлява със своята стабилност, лекота и бързина на работа. Целия процес по конвертиране протича онлайн през платформата на сайта на компанията и не е нужно да инсталирате никакъв софтуер. Онлайн конвертора се развива постоянно, като дава възможност на своите потребители, ако не могат да намерят конверсията, която търсят, да изпратят e-mail със своето желание към поддръжката на сайта, като по този начин постоянно се обогатява неговото съдържание. За да преобразувате вашата презентация от PPT във Video формат следвайте стъпките.


  1. Етап: Отворете онлайн видео конвертора Video.online-convert.com за да се запознаете със списъка от поддържани формати.
  2. Етап: Изберете видео формат, в който искате да конвертирате вашата PPT презентация и кликнете върху него.
  3. Етап: Тук трябва да качите вашата презентация от „Upload your video“, като я намерите на вашия компютър от бутон „Разглеждане“.
  4. Етап: Можете да направите настройка на размера на екрана, видео качеството, видео битрейт, аудио качеството, фрейм рейт и др.
  5. Етап: След като сте готови с настройките просто натиснете бутон „Convert“, файлът ще започне да се качва на сайта, след което автоматично ще започне процеса по конвертиране. Когато файла е конвертиран ще получите съобщение „Your file has been successfully converted.“ и ще ви се появи малък изскачащ прозорец, който ще ви подкани да го свалите.

Коригиране времето между слайдовете с Movie Maker


Вашата презентация вече е във видео формат, като времето за което се сменят отделните слайдове е 5 секунди. Когато става въпрос за слайдшоу от снимки 5 секунди може да са ви достатъчни, но ако презентацията ви е богата на дълги текстове може да желаете да увеличите времето между всеки слайд. Това може да се постигне с Windows Movie Maker безплатен софтуер за редактиране на видео създаден от Microsoft. Отворете програмата и от бутон „Add videos and photos“ добавете видео презентацията. За да увеличите времето между слайдовете в презентацията кликнете на бутон „Edit“, отбелязан на картинката и от опцията „Speed“ изберете стойност която е подходяща за вас. По-високите стойности за увеличаване на времето се намират в горната част на падащото меню на опцията „Speed“. В зависимост от големината на видео презентацията и от избраната стойност за коригиране на времето между слайдовете, процеса по запазването на файла може да продължи  дълго, бъдете търпеливи.

Публикуване на коментар

0 Коментари