Най-добрата безплатна FTP програма за Windows

Доброто старо FTP все още е живо и върши страхотна работа. Този протокол за трансфер на файлове може да ни изглежда остарял и старомоден, но истината е че това е най-често използвания и лесен начин за прехвърляне на файлове между компютри и между компютър и сървър. Той е особено полезен и подходящ за прехвърляне на големи файлове, защото доставчиците на Интернет услуги често блокират прикачените в електронната поща файлове надвишаващи определен размер. Този тип софтуер е още по-удобен за прехвърляне на групи от файлове, например при ъплоудването на уеб сайт, форум или блог. В тази статия ще ви представим един от най-добрите софтуери в тази сфера, който е неизменен спътник в работата на всеки един уеб мастър. FileZilla е страхотна безплатна програма, включваща всяка една FTP функция, която ще ви е нужна.


FileZilla безплатна FTP програма


FileZilla е с изключително лесен за използване интерфейс въпреки че може да ви изглежда малко остарял и ретро, но ще можете безпроблемно да навигирате външни FTP сървъри и локалния твърд диск и да обменяте файлове между тях. С програмата е изключително лесно създаването на нови FTP връзки и редактирането на вече съществуващи такива. Когато я използвате можете да използвате множество едновременни връзки, за да се ускори прехвърлянето на файлове. Ако все пак за пръв път работите с този тип програми и се затруднявате има много онлайн уроци, които да ви покажат как да я използвате. FileZilla се препоръчва от повечето хостинг компании, като основен FTP клиент за управление на файловете на вашия уеб сайт. Програмата е чудесна за бърза връзка със сървъра за лесно отваряне и редактиране на всякакви уебсайт файлове.


FileZilla характеристики


  • Лесен за използване;
  • Поддържа FTP, FTP през SSL / TLS (FTPS) и SSH трансфер на файлове, протокол (SFTP);
  • Работи под Windows, Linux, Mac OS X и др.;
  • IPv6 поддръжка;
  • Преведена на много езици включително и български;
  • Поддържа прехвърляне на големи файлове > 4GB;
  • Отметки;
  • Drag & drop функция;
  • Конфигуриране ограничението на скоростта на трансфер;
  • Синхронизирано разлистване на директории.


Тази програма е Donationware. Софтуера е свободен за използване, но авторът приема и насърчава даренията за по-нататъшно развитие на проекта. Можете да свалите FileZilla от бутон „Download“ и да я инсталирате на вашия компютър.


Коментари

ПОПУЛЯРНИ

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google