ТОП 5 на най-добрата безплатна електронна поща на български

Електронната поща отдавна е навлязла в нашето ежедневие, не е нещо ново и вече е изместила стандартната пощенска услуга, що се отнася до съобщения, поздравителни картички по различни поводи и др.

Електронната поща съкратено имейл или е-поща на латиница (e-mail или email) е изпращане на цифрово съобщение или картичка през интернет.

Най-добрата безплатна електронна поща на български

Съобщението ви се съхранява на сървър за електронна поща и ще го прочетете, когато отделите време и се свържете за кратко. Разбира се преди това трябва да имате електронен адрес, на който да получавате вашите електронни писма (имейли).

Тази статия ще ви улесни в избора на сървър за електронна поща, като водещо в класацията е услугата да е безплатна, на български, надеждна и с допълнителни възможности.

  1. Gmail.com
  2. Abv.bg
  3. Mail.bg
  4. Yahoo Mail
  5. Dir.bg

 1  Gmail.com

Gmail е най-популярната електронна поща

Gmail популярна още, като Google mail предлага една от най-добрите услуги за електронна поща (e-mail). Електронната поща на Gmail се характеризира с лесна и опростена работа, място за съхранение на информация, което се увеличава периодически, български интерфейс и безплатна услуга.

Всяко електронно писмо се сканира за вируси автоматично, ако бъде открит зловреден код Google mail прави опит за почистване и зарежда изчистения файл. Вашите писма в Gmail са достъпни от всяко мобилно устройство, а за да не пропуснете важен имейл използвайте системата за известия в реално време.

Бързо ще намерите желаната информация, като използвате полето за търсене, а докато правите това имате възможност да проведете видео разговор с познат, да се свържете с колега или да се обадите на някого, без да излизате от входящата си поща.

Пощата на Gmail е с многоезичен интерфейс с поддръжка на български език и в комбинация с високото качество на услугите предлагани от софтуерната корпорация я прави фаворит в нашата класация. Статията „Как да направя регистрация на електронна поща в Gmail“ ще ви помогне при създаването на профил в Google.


 2  Abv.bg

Пощата на АБВ също е фаворит за нашата класация

Сайта Abv.bg е най-популярния български доставчик на услугата безплатна електронна поща. АБВ стартира своята услуга електронна поща през 1999 г. и от тогава търпи развитие в положителен аспект, а според данни на компанията потребителите отдавна надхвърлят 3 милиона души.

Администраторската конзола на пощенската кутия се отличава с изчистена визия в светли пастелни цветове в зелено, синьо и бяло и лекота на работа при навигиране в различните секции. Разбира се от „Настройки“ имате възможност да персонализирате нейната визия по ваше желание, а от допълнителните настройки да направите своята работа още по-лесна и приятна.

Като допълнителни настройки имате възможност да изберете дали и къде да се визуализира прозореца за преглед на писма, копие от изпратено писмо, автоматичен отговор, подпис, филтри, защитена връзка, прикачване на файлове, защита от спам и др.


 3  Mail.bg

Електронната поща на Mail.bg е една от най-добрите и с най-много възможности

Безплатната услуга за електронна поща на Mail.bg стартира през 2000 г. и е една от най-добрите и с най-много възможности в България. Пощата вече е увеличила капацитета си до впечатляващите 50 GB и е добавила възможност за изпращане на големи файлове с размер до 1 GB.

Сайта гарантира, че въведената от потребителите информация няма да се използва от трети лица, като през 2003 г. се регистрира в „Комисията за защита на личните данни“. Администраторската конзола е с модерна визия отличаваща се с лекота на работа, но малко претрупана от рекламни банери.

От „Настройки“ имате възможност да коригирате брой писма на страница, изключване на бързо меню, аватари, създаване и настройка на подпис, включване на цитат, използване на HTML редактор, запазване на копие в изпратени, създаване на правила за доставка на писма по папки, маркирането им с флагове и др. 


 4  Yahoo Mail

Електронната поща на Yahoo Mail

Yahoo Mail вече разполага със собствен AI бот, предназначен да ви помага да пишете, отговаряте и управлявате имейлите си. В съобщение до медиите, изпратено в понеделник, Yahoo очертава ключовите области, в които новият AI има за цел да ви помогне, ако имате проблеми с обработката на нови или съществуващи имейли.

Новият AI в момента е в бета режим и само за потребители на Yahoo Mail iOS и настолни компютри в САЩ. За да поискате достъп, прегледайте страницата за регистрация, въведете потребителското си име в Yahoo в полето за "Заявка за присъединяване към бета версията" и щракнете върху "Напред".

Една нова функция е асистент за писане, който предлага да съставя нови имейли от вашето описание или да предлага отговори въз основа на вашия собствен тон и стил на писане.

За да накарате AI да създаде ново съобщение, отворете прозореца "Ново съобщение". За отговор на входящ имейл, просто отворете съобщението и щракнете върху бутона "Отговор". Щракнете в областта под известието, което казва: "Напишете нещо по-долу, за да създадете чернова".

За да промените езика на пощенската кутия на български влезте в "Страницата с информация за вашия акаунт". Кликнете върху "Preferenses" вляво и от менюто "Language" изберете желания език и регион. Не забравяйте да запазите промените.


 5  Dir.bg

Сайта Dir.bg пръв стартира услугата безплатна електронна поща

Сайта Dir.bg пръв стартира в българското интернет пространство услугата безплатна електронна поща през далечната 1999 г, като от тогава услугата поддържа високо ниво на обслужване и постоянно се развива.

Администраторската конзола се отличава с приятен изчистен дизайн в приятни пастелни цветове в сиво, синьо и бяло и бърза скорост на работа. Имате огромен набор от настройки, посредством които ще персонализирате автоматичен отговор, автоматично препращане, блокиране на нежелани писма. С филтъра за сортиране лесно ще подреждате входящите си писма в избрани от вас директории от момента на постъпването им в пощенската кутия.

Общите настройки са многобройни с възможност за персонализиране начина и времето за изтриване, „Спам“, сортиране на полета, преглед на писмо и много др.

 -  Jabse.com

Електронната поща на Jabse.com вече не е активна

Електронната поща на Jabse.com вече не е активна, тя не се отличаваше със супер модерна визия, но нейното главно предимство бе възможността потребителя да направи регистрация на e-mail без да добавя такъв по време на процеса.

Разбира се много е важно да добавите e-mail по време на регистрацията, ако нямате такъв използвайте на ваш познат, защото при евентуално забравяне на вашата парола това е начина за възстановяване. Това не бе единственото предимство на електронната поща на Jabse, администраторската конзола работеше бързо, а мястото предлагано за съхранение на писма беше повече от Abv.bg и Dir.bg.

Вие имахте възможност да промените начина, по който изглежда администраторската конзола и по който се визуализира информацията, като например цветове, език и други. На базата на даден критерий, входящите писма можеха да имат различни цветове на фона в списъка с писмата. Това помагаше по-лесно да различавате от кого са писмата, което бе особено полезно при пощенски списъци.

Филтрирането позволяваше писма с различни критерии да бъдат автоматично филтрирани в отделни папки за по-лесна организация. Опциите за ново писмо конфигурираха настройките за възпроизвеждане на звук и/или показване на падащи менюта, когато пристигне поща.


Публикуване на коментар

6 Коментари

  1. Анонименмай 31, 2016

    къде изчезна jabse.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, от няколко седмици сайта Jabse.com е преостановил работа, не знаем какви са причините.

      Изтриване
  2. Защо пощата Еmail. bg преустановява работа до края на 2017г?Какво ще стане с регистрациите на други сайтове и приложения като съм ползвал акаунта на тази поща?Как ще бъдат пренасочени към нов вид поща?

    ОтговорИзтриване
  3. Най-правилно е да зададете тези въпроси към администраторите на Email.bg и след като ви отговорят да го публикувате тук за да се информират и други потребители, които използват услугите им. Но всичко е написано много ясно Email.bg прекратява своята дейност. Повечето сериозни сайтове, в които имате регистрация имат опция за добавяне на нов e-mail.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонименавгуст 09, 2023

    Към момента последните 3 платформи не позволяват регистрация на нови потребители, и това е от доста време.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е силна конкуренцията на Gmail и Abv.

      Изтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)