ТОП 5 на най-добрите добавки за Mozilla Firefox

Mozilla Firefox все още е един от най-добрите браузъри за Windows с една от най-големите и добре развити библиотеки с добавки.

Системата за добавки на Firefox позволява на потребителите да инсталират плъгини, които допълнително разширяват функционалността на браузъра и го правят по-лесен за използване.

Кои са най-добрите добавки за Mozilla Firefox?

Добавките са за подобряване на външния вид на браузъра, игри и забавления, известия и актуализации, инструменти за търсене, отметки, пазаруване, поверителност и сигурност, снимки, музика и видео, социални комуникации, управление на изтегляния и други.

По-долу е списъкът с нашите най-добри добавки за Firefox, които подобряват цялостното усещане и правят браузъра толкова популярен, а инсталирането им помага на потребителите да развиват и разширяват уменията си.

Всички тези добавки могат да бъдат намерени и инсталирани от връзките по-долу.

  1. Google Translator for Firefox
  2. Pinned Tab for Messenger
  3. Download Video and Flash
  4. Fox Web Security
  5. ForecastFox
  6. Save Text to File

 1  Google Translator for Firefox

Google Translator for Firefox добавка

Google Translator for Firefox ви позволява да превеждате цяла страница, маркиран текст или дума на български език.

С добавката се работи много интуитивно и лесно, кликвате с десен бутон върху маркирания текст и избирате „Превод на маркираното с Google Translate“ или от бутон „Т“ избирате превод на цялата страница.

Опциите за настройка са много скромни, но достатъчни и включват избор на език за превод, какво да се превежда при кликване върху иконата в лентата с инструменти и избиране на бързи клавиши за това действие. Инсталирането на добавката е много бързо и изисква рестартиране на браузъра след края на процеса.

По подразбиране след инсталирането Google Translator ще опита автоматично да засече вашия език, но ако не успее ще трябва ръчно да го зададете от настройки. Добавката превежда текст с максимална дължина от 38 000 знака.


 2  Pinned Tab for Messenger

Полезна добавка за браузъра Pinned Messenger

Pinned Tab for Messenger е добавка, която ни позволява много лесно да интегрираме Facebook Messenger във FirefoxСлед инсталирането ще забележите познатата синя икона и когато кликнете върху нея се отваря панела за идентификация във Facebook.

Затварянето на панела става, като кликнете отново върху иконата, натиснете бутон ESC или на друго произволно място. От настройките можете да променяте размера на панела, както и задаване на закъснение с няколко секунди на неговото първо зареждане за да ускорите стартирането на Firefox.

От настройките също можете да закачате и откачате панела, да му зададете автоматично скриване, както и да го преместите на удобно за вас място.

Имате възможност също да променяте настройките за автоматично обновяване, а за да станат те активни натискайте бутон Restart Now“. Както сте разбрали това е една много полезна добавка за активните Facebook потребители, които във всеки един момент докато сърфират в Интернет могат да виждат своите съобщения.


 3  Download Video and Flash

Download Video and Flash за Мозила

Download Video and Flash е още една много полезна добавка за Firefox, която ви позволява безпроблемно сваляне на видео клипове от Youtube, Vbox7, Facebook и други.

Работата с добавката е много лесно и преминава през няколко етапа. Когато отидете на страница с видео, което може да бъде свалено иконата на добавката ще стане синя, просто кликнете върху нея и от падащото меню изберете формата в който искате да го свалите.

Поддържаните формати от добавката са MP3 / MP4 / 3GP / FLV / WebM в различни резолюции. Download Video and Flash не ви позволява да сваляте видео защитено от закона за авторското право, като на Vevo, Sony Music, Worner Bros и други.

Имате доста настройки, които е добре да разгледате и конфигурирате преди да използвате. С добавката също можете да сваляте и флаш игри.


 4  Fox Web Security

Fox Web Security добавка за сигурност на Mozilla

Fox Web Security е много полезна добавка за защита от опасни сайтове или със съдържание за възрастни с опция за родителски контрол.

Добавката блокира или разрешава отварянето на сайтове, като се базира на блоклист информация от трите DNS доставчика Yandex, OpenDNS и Norton ConnectSafe. Има огромно изобилие от добавки за допълнителна сигурност на Mozilla Firefoxно Fox Web Security има различен подход от повечето от тях защото използва технологията DNS за разрешаване или блокиране на връзките с определени сайтове.

Технически добавката проверява домейн името на сайта, с който се опитва да се свърже браузъра използвайки трите DNS бази данни. Ако сайта, който се опитвате да посетите е в черния списък тя ще блокира достъпа ви до него.

Разбира се Fox Web Security, както и десетките други добавки все още могат да ви дадат достъп до някои сайтове за възрастни, което означава, че този плъгин е чудесно допълнение към сигурността на вашата система, но не трябва да е единственото.


 5  ForecastFox

Добавка за прогнозата за времето в браузъра

ForecastFox е добавка за прогнозата за времето за Mozilla Firefox, която базира своите прогнози на информация от данните на сайта Accuweather.com и разполага с гъвкави възможности за персонализиране и настройки.

Независимо от своята проста концепция, тази безплатна Firefox добавка е едно удобно допълнение към браузъра на Mozilla. Веднага след като въведете вашия пощенски код или име на град, добавката автоматично ще изтегли моментните данни за времето, както и прогнозата за останалата част от деня.

ForecastFox ви позволява да закрепите лентата с неговата информация, съдържаща икони или текст или и двете - на няколко места, включително менюто на Firefox и лента за навигация. Всеки Firefox потребител, който държи да следи под око прогнозата за времето ще оцени високо удобството, което ни дава тази добавка, както и факта, че е напълно безплатна.


 6  Save Text to File

Полезна добавка за Mozilla за запазване на маркиран текст

Save Text to File е едно „бонус“ предложение в нашата класация, което макар и на последно място е много полезно за потребители, които често копират текст от сайтове.

С добавката се работи много лесно, след нейното инсталиране ще забележите жълтеникавата й икона на която трябва да кликвате всеки път когато сте маркирали текст и искате да го запазите на компютъра. Save Text to File запазва маркирания текст в .TXT или .CSV файл.

Имате множество настройки за конфигуриране, между които пътя за запазване на файла, клавишна комбинация (Hotkey), формат на файла, добавяне на дата и час, дали да добави URL адреса на страницата откъдето е копиран текста и други.

Текста е кодиран в UTF-8 (Unicode), така че всички международни символи могат да се съхранят правилно. Добавката ви дава също възможност да вмъквате текст към съществуващ файл или да създадете нов.


Публикуване на коментар

0 Коментари