Най-добрият безплатен PDF редактор

Трудно е да се намери безплатен софтуер за редактиране на PDF файлове, но има някои отлични инструменти наоколо, ако знаете къде да търсите. :) Щом четете това, значи знаете къде!

Кой е най-добрият безплатен PDF редактор?

PDF документите са проектирани да изглеждат и да се държат по един и същи начин на всяко устройство. Това прави PDF брилянтен формат за споделяне, но редактирането му е друг въпрос.

Повечето офис пакети и фото редактори позволяват да експортирате документи в PDF формат, но редактирането изисква специален инструмент.

В Интернет можете да намерите безплатни онлайн PDF редактори, но много по-лесно е когато имаме специализирано приложение инсталирано на нашия компютър.

PDF-XChange Editor, най-добрия безплатен PDF редактор

PDF-XChange Editor, най-добрия безплатен PDF редактор

PDF-XChange Editor е наследник на отличния PDF-Change Viewer. Дизайнът му е изцяло променен, което го е направило много по-интуитивен и по-лесен за използване.

PDF-XChange Editor се отличава със същите предимства като предшественика си, инструменти за редактиране, за маркиране, избиране и изтриване на текст.

PDF редакторът съчетава инструменти за редактиране, за маркиране, избиране и изтриване на текст

С PDF редактора имате възможност да извличате или изтривате цели страници от дълъг PDF файл. Има опция за вграждане на ново съдържание, като текст, изображения, празни страници или цели PDF документи.

PDF-XChange Editor също така е много полезен за конвертиране на документи между PDF и Word формати и дори включва OCR (оптично разпознаване на символи) за конвертиране на сканираните документи в редактируем текст.

Със софтуера изтривате цели страници от дълъг PDF файл

Инсталационната програма на PDF-XChange Editor съдържа плъгини за Firefox и Internet Explorer.

Може да намерите тези добавки за полезни - те добавят функциите на редактора към PDF файловете, разглеждани във вашия уеб браузър - но ако предпочитате можете да ги премахнете, като изберете опцията Custom Setup.

Програмата съдържа плъгини за Firefox и Internet Explorer

След като я стартирате програмата е много лесно да бъде използвана, независимо дали предпочитате интерфейс с лента стил на Microsoft Office (добър избор за сензорни екрани) или по-традиционната система от ленти с инструменти и менюта.


Програмата има удобен интерфейс за сензорни екрани

Единственият недостатък на PDF-XChange Editor е големият брой инструменти за редактиране, маркирани с иконата на пазарска кошница, което показва, че те са достъпни само в премиум версията.

Безплатната версия е толкова функционална, че е много лесно да не обръщаме внимание на тази подробност. Просто документът ще бъде маркиран с воден знак, ако използвате премиум инструмент без да сте закупили лиценз, но PDF-XChange Editor ще ви предупреди, преди да се случи това.

Много малко безплатни редактори ще ви позволят да добавяте ново съдържание към документи, което само по себе си е добра причина да превърнете PDF-XChange Editor в новото си приложение по подразбиране за разглеждане и редактиране на PDF файлове.

Изтеглете PDF редактора и го тествайте

Публикуване на коментар

0 Коментари