Google Assistant намира името на изпълнителя и песента, която звучи

Всеки от нас е слушал песен по радиото, която му е харесвала и е желал да научи името й. Разбира се това е напълно възможно за потребителите на Android с помощта на приложения като Shazam.

Google Assistant намира името на изпълнителя и песента, която звучи

За целта е нужно да стартирате приложението още докато звучи песента и след няколко секунди вие ще знаете нейното заглавие, както и името на изпълнителя.

В тази статия ще покажем на потребителите на Android, как да научат името на изпълнителя и песента без да инсталират допълнителни приложения, като използват интегрирания Google Assistant.

Включете Google Assistant като докоснете иконата на микрофона Google Assistant започва да анализира звукът

Как да научим името на песен и изпълнител с Google Assistant?

За тези от вас, които не знаят Google Assistant е търсачката, която обикновено се намира на началния екран на вашето устройство.

Стартирайте гласовия асистент докато звучи песента, като докоснете микрофона. В долния десен ъгъл на приложението ще се появи кръгъл бутон с картинка на музикална нота и надпис „Коя е тази песен“, натиснете го.

Уверете се, че устройството ви улавя звукът, според това дали е активен индикатора на приложението.

След като анализира пробата и я сравни с песните в базата данни на Google, обикновено са нужни само няколко секунди за да бъде разпознато нейното име и изпълнител.

Сравнява звукът с базата данни и търси песента Накрая показва името на песента и изпълнителя

Това приложение е, толкова просто, но много ефективно. Освен информация за името на песента и изпълнителя, ще разберете и това на албума, годината на издаване, текст на песента, връзки към видеоклипове в YouTube, списък на получени награди и отличия.

Приложението Google Assistant в повечето случаи работи много добре. Понякога може да не разпознае някои нови песни или преработени версии, но като цяло то ни дава допълнителна функционалност.

Много е подходящо за тези от вас, които не искат да инсталират допълнителни приложения на устройствата си.

Публикуване на коментар

0 Коментари