Google Assistant може да ви каже името на изпълнителя и песента, която звучи

Всеки от нас е слушал песен по радиото, която му е харесвала и е желал да научи името й. Разбира се това е напълно възможно за потребителите на Android с помощта на приложения като Shazam. За целта е нужно да стартирате приложението още докато звучи песента и след няколко секунди вие ще знаете нейното заглавие, както и името на изпълнителя. В тази статия ще покажем на потребителите на Android, как да научат името на изпълнителя и песента без да инсталират допълнителни приложения, а като използват интегрирания Google Assistant.


Как да научим името на песен и изпълнител с Google Assistant?


За тези от вас, които не знаят Google Assistant е търсачката, която обикновено се намира на началния екран на вашето устройство. Стартирайте гласовия асистент докато звучи песента, като докоснете микрофона. В долния десен ъгъл на приложението ще се появи кръгъл бутон с картинка на музикална нота и надпис „Коя е тази песен“, натиснете го. Уверете се, че устройството ви улавя звукът, според това дали е активен индикатора на приложението. След като анализира пробата и я сравни с песните в базата данни на Google, обикновено са нужни само няколко секунди за да бъде разпознато нейното име и изпълнител.


Това приложение е, толкова просто, но много ефективно. Освен информация за името на песента и изпълнителя, ще разберете и това на албума, годината на издаване, текст на песента, връзки към видеоклипове в YouTube, списък на получени награди и отличия.


Приложението Google Assistant в повечето случаи работи много добре. Понякога приложението на Google може да не разпознае някои нови песни или преработени версии, но като цяло то ни дава допълнителна функционалност. Много е подходящо за тези от нас, които не искат да инсталират допълнителни приложения на устройствата си.

Публикуване на коментар

0 Коментари