Проверка на позицията на сайт за ключова дума или фраза в Google

Един от основните елементи на SEO оптимизацията е избирането на правилната ключова дума или фраза, чрез която да класираме уебсайт по-напред в резултатите от търсенето в търсачки, като Google, Yahoo и др.
Много е важно блогър или специалист по SEO да проверява класирането на сайта ви по определени ключови думи в търсачки, като Google. Една от най-честите грешки, които блогърите и администраторите на уебсайтове правят е, че те пишат и публикуват статии без да се насочват към каквито и да е ключови думи. Отнема само 10-15 минути, за да използвате инструмент за търсене на ключови думи, за да разберете, кои да използвате при таргетирането на вашия сайт. За тази цел, имате нужда от инструмент, който може да ви покаже къде се намира конкретната страница по определени ключови думи в резултатите от търсенето в Google, без да преглеждате ръчно резултатите от десетките страници.


SerpRobot безплатен онлайн сайт за проверка на позицията на уебсайт или убстраница в Google по определена ключова дума или фраза


SerpRobot е един много полезен безплатен онлайн инструмент за проверка на позицията на уебсайт или убстраница в Google по определена ключова дума или фраза, въпреки поостарелия си интерфейс и някои от липсващите модерни и актуални функции, които другите SERP тракери предлагат. Въпреки тези недостатъци, онлайн инструмента ни предлага всичко това, от което имаме нужда, а именно да работи правилно и резултатите да са точни, удобство при добавянето на ключови думи и не на последно място да е безплатен.


Как да използваме SerpRobot?


SerpRobot е много интуитивен онлайн инструмент с опростен интерфейс, което го прави още по-лесен за използване. Както споменахме визията му е малко остаряла, но за сметка на това работи много точно и бързо. Като за начало трябва да изберете региона от падащото меню „Choose your region“, за който искате да правите проверка. В полето „Enter your domain name“ добавете името на вашия домейн без да добавяте протоколите HTTP и WWW. След това в полето „Enter your keywords“ трябва да добавите и ключовата дума, за чиято позиция ще проверявате. Имате няколко реда за добавяне на ключови думи, ако не са ви достатъчни, кликнете на „add more keywords“.


Когато сте готови с попълването на информацията, сложете отметка в полето „Не съм робот“ и натиснете бутон „Check SERP Now!“. След кратка проверка горе в дясно на страницата под „Result details:“ ще получите информация за ключовата дума, позицията и URL адреса на страницата, която е класирана там. Можете да кликнете на линка „TOP TEN“ за да видите всички ваши конкуренти класирани сред първите 10 резултата по тази ключова дума или фраза.


От всички инструменти, на които попаднах в Интернет пространството за проверка на позицията на сайт по определени ключови думи SerpRobot е моят най-добър избор. Сигурен съм, че ще ви хареса защото той прави точно това, за което е създаден. Работи точно и резултатите са коректни, проверките са бързи, а услугата безплатна.


Публикуване на коментар

0 Коментари