ТОП 5 сайтове предлагащи безплатен домейн на кирилица 2019

Актуализация - март 23, 2019

Тук вие можете да се възползвате от услугата регистрация на безплатен домейн на кирилица с пълните  възможности и функционалност на платените, с кратко и лесно запомнящо се разширение за  вашият сайт, блог или форум и възможност да го публикувате в Интернет без никакви  разходи.  В тази статия ще се запознаете с основните характеристики на няколко от най-добрите сайтове  за 2019 г. предлагащи услугата регистрация на безплатен домейн:

 1. Freenom.com - (Име.tk / Име.ml / Име.ga / Име.cf / Име.gq)
 2. Biz.nf - (Име.CO.NF)
 3. Biz.ly - (Име.BIZ.LY)
 4. Com.nu - (Име.Com.nu и др.)
 5. Com.co.in - (Име.Com.co.in)

 1  Freenom.com

безплатен домейн
Freenom.com е първия и единствен сайт за безплатни домейни в света, всички други са  по-скоро субдомейни макар и с пълни DNS възможности. Безплатните домейни предлагани от  Freenom.com са с всички екстри, като платените включително и регистрация на домейн на кирилица. Можете да  регистрирате неограничен брой домейни единственото ограничение е името да е с 4 или  повече букви и всеки един трябва да получава 25 посещения за период от 90 дни.  Домейните с 1, 2 и 3 букви са платени. Това са домейн разширенията налични в момента:  .tk (Tokelau) / .ml (Mali) / .ga (Gabon) / .cf (Central African Republic) .gq (Equatorial Guinea)
Вашият безплатен домейн ще изглежда така: (Сайт-име.tk) / (Сайт-име.ml) / (Сайт-име.ga) / (Сайт-име.cf) / (Сайт-име.gq) 2  Biz.nf

безплатен домейн
Biz.nf предлага безплатен хостинг план и до три домейна (субдомейна) от типа Co.nf,  като домейна ви ще изглежда така (Сайт-име.co.nf). Сайтът Biz.nf предлага, както  безплатен  домейн, така и безплатен хостинг с PHP и MySQL, CGI и безплатен Website  builder. Можете  да регистрирате и безплатен домейн на кирилица. Компанията съществува  от 2008 г.


 3  Biz.ly

безплатен домейн
Biz.ly също е кратък безплатен домейн (субдомейн) с бизнес разширение. Домейните са  регистрирани и се хостват на техните сървъри, като освен безплатен домейн те предлагат  и безплатни хостинг услуги, също така безплатен сайт и блог строител, предварително  инсталирани инструменти, като фото албум, брояч за сайт, Webrings и др. Biz.ly предлага  безплатни домейни от 2002 г., същевременно тяхната услуга е много опростена и се  препоръчва за начинаещи.


 4  Com.nu

безплатен домейн
Com.nu е интересен сайт, който ни предлага повече от 500 варианта за безплатен домейн най-популярния от които е Com.nu, но за съжаление безплатната услуга е с "Пренасочване". Това означава че трябва да имате готов сайт, който е с дълго или име, което не харесвате и да го пренасочите към Com.nu с опцията "Forwarding". Сайта Com.nu предлага и вариант регистрирания безплатен домейн да е на кирилица. Някои от по-интересните безплатни домейни, които могат да бъдат регистрирани са CO.DE / CO.NU / 24.EU / 1.VG / ALL.UK / M.VU / TV.GG / V.LY и много много др.


 5  Com.co.in

безплатен домейн
Com.co.in е още един интересен сайт, който използва "Forwarding", което означава че трябва да имате изграден сайт или блог и да го пренасочите към това безплатно име. Всяка една регистрация се проверява от администратор, така че бъдете търпеливи. Името на домейна, който регистрирате тук ще изглежда така Вашият-сайт.com.co.in и е възможно да е на кирилица. Не можете да добавите домейн към Com.co.in, вашият блог трябва да е на субдомейн или сайта ви да е качен на безплатен хостинг с дълго име за да премине успешно регистрацията. Com.co.in не интегрира реклами във вашия уебсайт и показва статистика на трафика, можете да добавите и мета тагове.

 -  Uni.me

безплатен домейн
Uni.me е новият сайт на Cz.cc след редица скандали и преследване за контролиране на бот мрежа. Тук можете да регистрирате неограничен брой безплатни домейни включително и на кирилица, но не забравяйте, че десет дни без посещения те се изтриват автоматично. Безплатните домейни предлагани от Uni.me имат възможност за DNS запис, добавяне на собствени неймсървъри, както и URL Forwarding.

 -  Unonic.com

безплатен домейн
Unonic.com предлага за регистрация богат избор от безплатни домейни (субдомейни) независимо дали за бизнес или лична употреба. Unonic.com се ангажира да предоставя превъзходно обслужване на световната интернет общност чрез една опростена автоматизирана регистрация на домейн име и системна администрация на разположение 24 часа в денонощието. Безплатните домейни имат възможност за URL Forwarding, URL Cloaking, PathForwarding, DNS-Management. Това са домейн разширенията налични на сайта: NET.TF / EU.TF / INT.TF / EDU.TF / US.TF / CA.TF / BG.TF / RU.TF / PL.TF / CZ.TF / DE.TF / AT.TF / CO.AT.TF / CH.TF / SG.TF

 -  Cu.cc

безплатен домейн
Cu.cc е още един безплатен домейн (субдомейн), макар и не от първо ниво, той предлага възможности, като DNS услуга с пълни MX, CNAME, A, и SOA записи. Можете да използвате домейна с URL Forwarding, Nameservers, Zone Records. Безплатно можете да добавите до 100 домейна, а платения акаунт ви позволява да регистрирате до 1000. Най-късите имена на безплатните домейни са до 2 символа и все още има свободни. Cu.cc ви дава възможност да регистрирате и безплатен домейн на кирилица.

Разбира се ако нямате намерение да се учите, а искате да започнете сериозен бизнес по-добрият вариант е да отделите някой лев от вашия бюджет и да закупите домейн върху, който ще имате всички права.

Безплатен IDN конвертор на домейн име на кирилица »Публикуване на коментар

4 Коментари

 1. Благодаря ви за полезната статия искам да попитам всичките домейни в статията ли имат опция да са на кирилица?

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте, благодаря ви за проявения интерес. Unonic и Biz.ly не предлагат възможност за регистрация на безплатен домейн на кирилица. Ако ще регистрирате доамейн на кирилица ще ви е нужен този онлайн конвертор http://mct.verisign-grs.com/ за преобразуване на името от български на латиница.

  ОтговорИзтриване
 3. раздава безплатно сирене само в един капан - предпочитам да разчитам на разумна цена и бъдете спокойни - http://balkan.domains

  ОтговорИзтриване
 4. Разбира се ако няма да се експериментира най-добре е да се купи домейн.

  ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)