Предоставено от Blogger.

ТОП 5 сайтове предлагащи безплатен домейн на кирилица

Тук вие можете да се възползвате от услугата регистрация на безплатен домейн с пълните  възможности и функционалност на платените, с кратко и лесно запомнящо се разширение за  вашият сайт, блог или форум и възможност да го публикувате в интернет без никакви  разходи.  В тази статия ще се запознаете с основните характеристики на 5 от най-добрите сайтове  предлагащи услугата регистрация на безплатен домейн:

 1. Freenom.com - (Име.TK / Име.ML / Име.GA / Име.CF)
 2. Biz.nf - (Име.CO.NF)
 3. Biz.ly - (Име.BIZ.LY)
 4. Uni.me - (Име.CZ.CC и др.)
 5. Unonic.com - (Име.EU.TF и др.)
 6. Cu.cc - (Име.CU.CC)

 1  Freenom.com


Freenom.com е първия и единствен сайт за безплатни домейни в света, всички други са  по-скоро субдомейни макар и с пълни DNS възможности. Безплатните домейни предлагани от  Freenom.com са с всички екстри, като платените включетелно и регистрация на домейн на кирилица. Можете да  регистрирате неограничен брой домейни единственото ограничение е името да е с 4 или  повече букви и всеки един трябва да получава 25 посещения за период от 90 дни.  Домейните с 1, 2 и 3 букви са платени. Това са домейн разширенията налични в момента:  .TK (Tokelau) / .ML (Mali) / .GA (Gabon) / .CF (Central African Republic)
Вашият безплатен домейн ще изглежда така: (Сайт-име.TK) / (Сайт-име.ML) / (Сайт-име.GA) / (Сайт-име.CF)


 2  Biz.nf


Biz.nf предлага безплатен хостинг план и до три домейна (субдомейна) от типа Co.nf,  като домейна ви ще изглежда така (Сайт-име.co.nf). Сайтът Biz.nf предлага, както  безплатен  домейн, така и безплатен хостинг с PHP и MySQL, CGI и безплатен Website  builder. Можете  да регистрирате и безплатен домейн на кирилица. Компанията съществува  от 2008 г.


 3  Biz.ly


Biz.ly също е кратък безплатен домейн (субдомейн) с бизнес разширение. Домейните са  регистрирани и се хостват на техните сървари, като освен безплатен домейн те предлагат  и безплатни хостинг услуги, също така безплатен сайт и блог строител, предварително  инсталирани инструменти, като фото албум, брояч за сайт, Webrings и др. Biz.ly предлага  безплатни домейни от 2002 г., същевременно тяхната услуга е много опростена и се  препоръчва за начинаещи.


 4  Uni.me


Uni.me е новият сайт на Cz.cc след редица скандали и преследване за контролиране на бот мрежа. Тук можете да регистрирате неограничен брой безплатни домейни включително и на кирилица, но не забравяйте,  че десет дни без посещения те се изтриват автоматично. Безплатните домейни предлагани  от Uni.me имат възможност за DNS запис, добавяне на собствени неймсървъри, както и URL  Forwarding.


 5  Unonic.com


Unonic.com предлага за регистрация богат избор от безплатни домейни (субдомейни)  независимо дали за бизнес или лична употреба. Unonic.com се ангажира да предоставя  превъзходно обслужване на световната интернет общност чрез една опростена  автоматизирана регистрация на домейн име и системна администрация на разположение 24  часа в денонощието. Безплатните домейни имат възможност за URL Forwarding, URL  Cloaking, PathForwarding, DNS-Management. Това са домейн разширенията налични на сайта: NET.TF / EU.TF / INT.TF / EDU.TF / US.TF  / CA.TF / BG.TF / RU.TF / PL.TF / CZ.TF / DE.TF / AT.TF / CO.AT.TF / CH.TF / SG.TF


 6  Cu.cc


Cu.cc е още един безплатен домейн (субдомейн), макар и не от първо ниво, той предлага възможности, като DNS услуга с пълни MX, CNAME, A, и SOA записи. Можете да използвате домейна с URL Forwarding, Nameservers, Zone Records. Безплатно можете да добавите до 100 домейна, а платения акаунт ви позволява да регистрирате до 1000. Най-късите имена на безплатните домейни са до 2 символа и все още има свободни. Cu.cc ви дава възможност да регистрирате и безплатен домейн на кирилица.

Разбира се ако нямате намерение да се учите а искате да започнете сериозен бизнес по-добрият вариант е да отделите някой лев от вашия бюджет и да закупите домейн, върху  който ще имате всички права.

Безплатен IDN конвертор на домейн име на кирилица »

Категория:

4 коментара:

 1. Благодаря ви за полезната статия искам да попитам всичките домейни в статията ли имат опция да са на кирилица?

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте, благодаря ви за проявения интерес. Unonic и Biz.ly не предлагат възможност за регистрация на безплатен домейн на кирилица. Ако ще регистрирате доамейн на кирилица ще ви е нужен този онлайн конвертор http://mct.verisign-grs.com/ за преобразуване на името от български на латиница.

  ОтговорИзтриване
 3. раздава безплатно сирене само в един капан - предпочитам да разчитам на разумна цена и бъдете спокойни - http://balkan.domains

  ОтговорИзтриване
 4. Разбира се ако няма да се експериментира най-добре е да се купи домейн.

  ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.