ТОП 5 сайтове предлагащи безплатен домейн на кирилица

Тук вие можете да се възползвате от услугата регистрация на безплатен домейн на кирилица с пълните  възможности и функционалност на платените.

Изберете кратко и лесно запомнящо се домейн име за  вашият сайт, блог или форум и възможност да го публикувате в Интернет без никакви  разходи.

Регистрация на безплатен домейн на кирилица

В тази статия ще се запознаете с основните характеристики на няколко от най-добрите сайтове предлагащи услугата регистрация на безплатен домейн:

  1. Freenom.com - (Име.tk / Име.ml / Име.ga / Име.cf / Име.gq)
  2. Biz.nf - (Име.CO.NF)
  3. Biz.ly - (Име.BIZ.LY)
  4. Com.nu - (Име.Com.nu и др.)
  5. Iz.rs - (Име.Iz.rs)

 1  Freenom.com

Безплатни домейни от Freenom.com
Freenom.com е първия и единствен сайт за безплатни домейни в света, всички други са  по-скоро субдомейни макар и с пълни DNS възможности. Безплатните домейни предлагани от  Freenom са с всички екстри, като платените включително и регистрация на домейн на кирилица.

Имате възможност да  регистрирате неограничен брой домейни единственото ограничение е името да е с 4 или  повече букви и всеки един трябва да получава 25 посещения за период от 90 дниДомейните с 1, 2 и 3 букви са платени.

Това са домейн разширенията налични в момента:  .tk (Tokelau) / .ml (Mali) / .ga (Gabon) / .cf (Central African Republic) .gq (Equatorial Guinea). Вашият безплатен домейн ще изглежда така: (Сайт-име.tk) / (Сайт-име.ml) / (Сайт-име.ga) / (Сайт-име.cf) / (Сайт-име.gq).

В определен момент е възможно да останете неприятно изненадани с неработещ безплатен домейн и съобщение, че името което сте избрали е премиум и трябва да го купите за да заработи отново.


 2  Biz.nf

Biz.nf също предлага безплатен домейн
Biz.nf предлага безплатен хостинг план и до три домейна (субдомейна) от типа C1.biz,  като той ще изглежда така (Сайт-име.c1.biz). Сайтът Biz.nf предлага, както  безплатен  домейн, така и безплатен хостинг с PHP и MySQL, CGI и безплатен Website  builder. Имате вариант да регистрирате и безплатен домейн на кирилица. Компанията съществува  от 2008 г.


 3  Biz.ly

Безплатен домейн с разширение Biz.ly
Biz.ly също е кратък безплатен домейн (субдомейн) с бизнес разширение. Домейните са  регистрирани и се хостват на техните сървъри, като освен безплатен домейн те предлагат  и безплатни хостинг услуги.

Също така безплатен сайт и блог строител, предварително  инсталирани инструменти, като фото албум, брояч за сайт, Webrings и др. Biz.ly предлага  безплатни домейни от 2002 г., същевременно тяхната услуга е много опростена и се  препоръчва за начинаещи.


 4  Com.nu

Регистрирания на безплатен домейн на кирилица
Com.nu е интересен сайт, който ни предлага повече от 500 варианта за безплатен домейн най-популярния от които е Com.nu, но за съжаление безплатната услуга е с "Пренасочване".

Това означава че трябва да имате готов сайт, който е с дълго или име, което не харесвате и да го пренасочите към Com.nu с опцията "Forwarding". Сайта Com.nu предлага и вариант регистриранията на безплатен домейн да е на кирилица.

Някои от по-интересните безплатни домейни, които могат да бъдат регистрирани са CO.DE / CO.NU / 24.EU / 1.VG / ALL.UK / M.VU / TV.GG / V.LY и много много др.


 5  Iz.rs

Безплатен домейн от съседна Сърбия
Iz.rs e едно интересно предложение от съседна Сърбия. Мисията на Регистъра е да предоставя безплатни .RS домейни. Това не е поредната от поредицата безплатни домейн услуги. Условията за регистрация на домейни гарантират, че те се използват сериозно и преди всичко, че са интересни и полезни за интернет общността.

Потребителят трябва първо да регистрира домейна. Чрез този регистър потребителите могат да регистрират домейни от трето ниво с разширение .IZ.RS. Следователно името на домейна може да бъде Сайт-име.iz.rs, където терминът Сайт-име може да бъде заменен с име по ваш избор.

Регистрираният безплатен домейн, както казахме, е активен веднага след регистрацията, но не е одобрен. Активирането на домейна е временно и има за цел да позволи на потребителя да използва домейна незабавно. Необходимо е обаче домейнът да бъде одобрен от администрацията на Регистъра.

Правилата предвиждат регистрациите на домейни да се подновяват ежегодно. Администрирането на избрания домейн се извършва чрез акаунт в услугата FreeDNS, който потребителят отваря преди или по време на процедурата по регистрация на домейн. Регистрираният домейн е свързан с акаунт, който трябва да се поддържа активен.


 -  Com.co.in

Com.co.in даваше възможност за регистрация на безплатен домейн
За съжаление Com.co.in вече не съществува но беше един интересен сайт, който пренасочваше с "Forwarding", което означава че трябваше да имате изграден сайт или блог и да го пренасочите към това безплатно име.

Всяка една регистрация се проверяваше от администратор, така че трябваше да бъдем търпеливи. Името на домейна, който се регистрираше тук изглеждаше така Вашият-сайт.com.co.in и бе възможно да е на кирилица.

Нямаше опция да добавите домейн към Com.co.in, вашият блог трябваше да е на субдомейн или сайта ви да е качен на безплатен хостинг с дълго име за да премине успешно регистрацията. Com.co.in не интегрираше реклами във вашия уебсайт и показваше статистика на трафика, имаше възможност да добавите и мета тагове.


 -  Uni.me

Uni.me беше новият домейн на сайт на Cz.cc за безплатни домейни
Uni.me беше новият домейн на сайт на Cz.cc след редица скандали и преследване за контролиране на бот мрежа, но за съжаление и той бече не съществува.

Тук можеше да регистрирате неограничен брой безплатни домейни включително и на кирилица, но десет дни без посещения те се изтриваха автоматично. Безплатните домейни предлагани от Uni.me имаха възможност за DNS запис, добавяне на собствени неймсървъри, както и URL Forwarding.


 -  Unonic.com

Unonic.com даваше богат избор от безплатни домейн имена
Сайта Unonic.com предлагаше за регистрация богат избор от безплатни домейни (субдомейни) независимо дали за бизнес или лична употреба, но и той вече не съществува.

Unonic.com се ангажираше да предоставя превъзходно обслужване на световната интернет общност чрез една опростена автоматизирана регистрация на домейн име и системна администрация на разположение 24 часа в денонощието.

Безплатните домейни имаха възможност за URL Forwarding, URL Cloaking, PathForwarding, DNS-Management. Това бяха домейн разширенията налични на сайта: NET.TF / EU.TF / INT.TF / EDU.TF / US.TF / CA.TF / BG.TF / RU.TF / PL.TF / CZ.TF / DE.TF / AT.TF / CO.AT.TF / CH.TF / SG.TF


 -  Cu.cc

Cu.cc беше сайт за безплатни домейни, макар и не от първо ниво
Cu.cc още един сайт за безплатни домейни (субдомейн), макар и не от първо ниво, който предлагаше възможности, като DNS услуга с пълни MX, CNAME, A, и SOA записи е вече в историята.

Можеше да използвате домейна с URL Forwarding, Nameservers, Zone Records. Безплатно можехте да добавите до 100 домейна, а платения акаунт ви позволяваше да регистрирате до 1000. Най-късите имена на безплатните домейни бяха до 2 символа. Cu.cc ви даваше възможност да регистрирате и безплатен домейн на кирилица.

Разбира се ако нямате намерение да се учите, а искате да започнете сериозен бизнес по-добрият вариант е да отделите някой лев от вашия бюджет и да закупите домейн върху, който ще имате всички права. Още повече, както сте забелязали услугата е безплатна и никой не ви гарантира до кога ще работи избраният от вас домейн.

Безплатен IDN конвертор на домейн име на кирилица »


Публикуване на коментар

3 Коментари

  1. Анонименянуари 21, 2015

    Благодаря ви за полезната статия искам да попитам всичките домейни в статията ли имат опция да са на кирилица?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, благодаря ви за проявения интерес. Unonic и Biz.ly не предлагат възможност за регистрация на безплатен домейн на кирилица. Ако ще регистрирате доамейн на кирилица ще ви е нужен този онлайн конвертор http://mct.verisign-grs.com/ за преобразуване на името от български на латиница.

    ОтговорИзтриване
  3. Разбира се ако няма да се експериментира най-добре е да се купи домейн.

    ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)