ТОП 5 на най-добрата безплатна електронна поща на български

Електронната поща отдавна е навлязла в нашето ежедневие, не е нещо ново и вече е изместила стандартната пощенска услуга, що се отнася до съобщения, поздравителни картички по различни поводи и др. Електронната поща съкратено имейл или е-поща на латиница (e-mail или email) е изпращане на цифрово съобщение или картичка през интернет. Съобщението ви се съхранява на сървър за електронна поща, като можете да го прочетете след като отделите време и се свържете за кратко. Разбира се преди това трябва да имате електронен адрес, на който да получавате вашите електронни писма (имейли). Тази статия ще ви улесни в избора на сървър за електронна поща, като водещо за класацията е услугата да е безплатна, на български, надеждна и с допълнителни възможности.

 1. Gmail.com
 2. Abv.bg
 3. Mail.bg
 4. Dir.bg
 5. Jabse.com

 1  Gmail.com


Gmail популярна, като Google mail предлага една от най-добрите услуги за електронна поща (e-mail). Електронната поща на Gmail се характеризира с лесна и опростена работа, място за съхранение на информация, което се увеличава периодически, български интерфейс и безплатна услуга. Всяко едно електронно писмо се сканира за вируси автоматично, ако бъде открит зловреден код Google mail прави опит за почистване и зарежда изчистения файл. Вашите писма в Gmail са достъпни от всяко едно мобилно устройство, а за да не пропуснете важен имейл използвайте системата за известия в реално време. Бързо можете да намерите желаната информация, като използвате полето за търсене, а докато правите това имате възможност да проведете видео разговор с познат, да се свържете с колега или да се обадете на някого, без да излизате от входящата си поща. Пощата на Gmail е с многоезичен интерфейс с поддръжка на български език и в комбинация с високото качество на услугите предлагани от софтуерната корпорация я прави фаворит в нашата класация. Статията „Как да направя регистрация на електронна поща в Gmail“ ще ви помогне при създаването на профил в Google. 2  Abv.bg

 

Сайта Abv.bg е най-популярния български доставчик на услугата безплатна електронна поща. АБВ стартира своята услуга електронна поща през 1999 г., като от тогава търпи развитие в положителен аспект, а според данни на компанията потребителите отдавна надхвърлят 3 милиона души. Администраторската конзола на пощенската кутия се отличава с изчистена визия в светли пастелни цветове в зелено, синьо и бяло и лекота на работа при навигиране в различните секции. Разбира се от „Настройки“ можете да персонализирате нейната визия по ваше желание, а от допълнителните настройки да направите своята работа още по-лесна и приятна. Като допълнителни настройки имате възможност да изберете дали и къде да се визуализира прозореца за преглед на писма, копие от изпратено писмо, автоматичен отговор, подпис, филтри, защитена връзка, прикачване на файлове, защита от спам и др.


 3  Mail.bg


Безплатната слугата за електронна поща на Mail.bg стартира през 2000 г. и е една от най-добрите и с най-много възможности в България. Сайта гарантира, че въведената от потребителите информация няма да се използва от трети лица, като през 2003 г. се регистрира в „Комисията за защита на личните данни“. Администраторската конзола е с модерна визия отличаваща се с лекота на работа, но малко претрупана от рекламни банери. От „Настройки“ можете да коригирате брой писма на страница, изключване на бързо меню, аватари, създаване и настройка на подпис, включване на цитат, използване на HTML редактор, запазване на копие в изпратени, създаване на правила за доставка на писма по папки, маркирането им с флагове и др. 


 4  Dir.bg

 

Сайта Dir.bg пръв стартира в българското интернет пространство услугата безплатна електронна поща през далечната 1999 г, като от тогава услугата поддържа високо ниво на обслужване и постоянно се развива. Администраторската конзола се отличава с приятен изчистен дизайн в приятни пастелни цветове в сиво, синьо и бяло и бърза скорост на работа. Имате огромен набор от настройки, посредством които можете да персонализирате, автоматичен отговор, автоматично препращане, блокиране на нежелани писма, с филтъра за сортиране можете лесно да подреждате входящите си писма в избрани от вас директории в момента на постъпването им в пощенската кутия. Общите настройки също са многобройни имате възможност да персонализирате начин на изтриване, времето за изтриване, настройки папка „Спам“, сортиране на полета, преглед на писмо и много др.


 5  Jabse.com


Електронната поща на Jabse.com не се отличава със супер модерна визия, но нейното главно предимство е възможността потребителя да направи регистрация на e-mail без да добавя такъв по време на процеса. Разбира се много е важно да добавите e-mail по време на регистрацията, ако нямате такъв използвайте на ваш познат, защото евентуално ако забравите вашата парола това е начина за възстановяване. Това не е единственото предимство на електронната поща на Jabse.com, администраторската конзола работи бързо, а мястото предлагано за съхранение на вашите писма е повече от Abv.bg и Dir.bg. Вие имате възможност да промените начина по който изглежда администраторската конзола и по който ви показва информацията, като например цветове, език и други. На базата на даден критерий, входящите писма могат да имат различни цветове на фона в списъка с писмата. Това ще ви помогне по лесно да различавате от кого са писмата, което е особено полезно при пощенски списъци. Филтрирането позволява писма с различни критерии да бъдат автоматично филтрирани в различни папки за по-лесна организация. Опциите за ново писмо конфигурира настройките за възпроизвеждане на звук и/или показване на падащи менюта, когато пристигне ново писмо.


Коментари

 1. Анонимен31 май 2016 г., 9:18

  къде изчезна jabse.com

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, от няколко седмици сайта Jabse.com е преостановил работа, не знаем какви са причините.

   Изтриване
 2. Защо пощата Еmail. bg преустановява работа до края на 2017г?Какво ще стане с регистрациите на други сайтове и приложения като съм ползвал акаунта на тази поща?Как ще бъдат пренасочени към нов вид поща?

  ОтговорИзтриване
 3. Най-правилно е да зададете тези въпроси към администраторите на Email.bg и след като ви отговорят да го публикувате тук за да се информират и други потребители, които използват услугите им. Но всичко е написано много ясно Email.bg прекратява своята дейност. Повечето сериозни сайтове, в които имате регистрация имат опция за добавяне на нов e-mail.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Популярни публикации от този блог

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google

ТОП 5 безплатен онлайн редактор на снимки 2019

Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook