Предоставено от Blogger.

Как да премахна надписа „Предоставено от Blogger“ от блога ми

Огромен брой потребители използват платформата на Blogger за да създадат свой собствен блог. Създаването на блог е лесно, имате огромен брой опции за персонализиране на дизайна и съдържанието но много от вас не харесват надписа „Предоставено от Blogger“ в основата на всеки шаблон. Тази статия ще ви помогне да премахнете надписа в основата на шаблона, който е по подразбиране в Blogger и да добавите свой собствен, който да персонализирате. Това става бързо и лесно просто следвайте стъпките описани в статията.

.1. Като начало влезте във вашия профил в Google, след което отидете в Blogger и изберете блог, който искате да редактирате. От менюто с опции в ляво изберете „Шаблон“, преди да продължите с редакциите по него е желателно да му на правите „Backup”, как да направите това можете да прочетете в статията „Как да направя резервно копие на темплейт в Blogger“.

.2. След като сме направили „Backup” и сме се подсигурили за евентуални бъдещи грешки, кликаме отново на „Шаблон“ след това на бутон „Редактиране на HTML кода“. Ще ви се отвори страница с допълнителни настройки и възможност за редактиране на HTML кода на шаблона.

.3. Вече сме на страницата за редактиране на HTML кода на шаблона. Кликнете с мишката вътре в HTML кода без значение къде, след което натиснете в комбинация бутони „CTRL“ и F“. Вътре в кода на шаблона ще ви се отвори поле за търсене „Search“, показано на картинката.
Потърсете следния код:
(Направете Copy/Paste на някой от редовете на кода в полето за търсене и натиснете „ENTER”)

<footer>
<div class='footer-outer'>
<div class='footer-cap-top cap-top'>

.4. След като намерите кода променете първия ред да изглежда, както е показан по-долу.

<footer style='display:none'>
<div class='footer-outer'>
<div class='footer-cap-top cap-top'>

.5. След промените натиснете бутон „Визуализация на шаблон“ и ако всичко е наред „Запазване на шаблон“. Така вече надписа „Предоставено от Blogger“ е премахнат от вашия блог.


Добавяне на собствен дизайн за Footer

Вече сте премахнали надписа „Предоставено от Blogger“, който е по подразбиране на всички предоставени шаблони. Ако искате да добавите свой собствен дизайн за Footer, който да можете да персонализирате следвайте стъпките описани по-долу.

Отново отидете на „Шаблон“, след което на „Редактиране на HTML кода“, отворете полето за търсене с „CTRL” + F” и намерете </body>. Добавете следния HTML код над него:

<div style='text-align:center;margin-bottom:0px;width:100%;margin-top:0px;height:88px;background:#7D2800;color:white;'>
<br/>
&#169; САЙТ ИМЕ</div>

Проверете дали всичко е наред и как изглежда шаблона на блога, като кликнете на бутон „Визуализация на шаблон“, ако всичко е точно запазете промените по кода. Това е всичко, разбира се можете да промените цветовете, така че да подхождат на цветовата схема на вашия блог.

Ако искате да подобрите още визията на вашия блог прочетете статията "Как да премахна надписа „Абонамент за: Публикации (Atom)“ от блога ми".

Категория:

2 коментара:

  1. Как да премахна от Blogger! По-стари публикации и Начална страница

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не знам дали съм ви разбрал правилно но по-старите публикации могат да се изтрият.

      Изтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.