Как да премахна надписа „Предоставено от Blogger“ от блога ми?

Огромен брой потребители използват платформата на Blogger за да създадат свой собствен блог.

Създаването на блог е лесно, имате огромен брой опции за персонализиране на дизайна и съдържанието, но много от вас не харесват надписа „Предоставено от Blogger в основата на всеки шаблон.

Премахване на надписа „Предоставено от Blogger“

Тази статия ще ви помогне да премахнете надписа в основата на шаблона, който е по подразбиране в Blogger и да добавите свой собствен, който да персонализирате. Това става бързо и лесно просто следвайте стъпките описани в статията.

Премахване на „Предоставено от Blogger“ от новите теми

След доста години Blogger най-накрая пуснаха няколко нови теми, които наистина са стилни и с приятен дизайн. Contempo, Soho, Emporio, Notable са модерни теми, които бихте искали да ползвате, но отново с досадния линк на Blogger във футъра. За ваш късмет има много лесен начин да го премахнете.

Влезте в: ТЕМА / ПЕРСОНАЛИЗИРАНЕ / РАЗШИРЕНИ

Кликнете на падащото меню "Основен текст" и изберете "Добавяне на CSS" най-долу. Добавете в полето следния CSS код:

.Attribution a {
display:none
}

Не забравяйте да кликнете на "Запазване" долу в дясно.

Премахване на „Предоставено от Blogger“ от старите теми

.1. Като начало влезте във вашия профил в Google, след което отидете в Blogger и изберете блог, който искате да редактирате.

От менюто с опции в ляво изберете „Шаблон“, преди да продължите с редакциите по него е желателно да му на правите „Backup”, как да направите това можете да прочетете в статията „Как да направя резервно копие на темплейт в Blogger“.

От менюто в ляво изберете „Шаблон“

.2. След като сме направили „Backupи сме се подсигурили за евентуални бъдещи грешки, кликаме отново на „Шаблон“ след това на бутон „Редактиране на HTML кода“.

Ще се отвори страница с допълнителни настройки и възможност за редактиране на HTML кода на шаблона.

Следва „Редакция на HTML кода“

.3. Вече сме на страницата за редактиране на HTML кода на шаблона. Кликнете с мишката вътре в HTML кода без значение къде, след което натиснете в комбинация бутони CTRLи F“. Вътре в кода на шаблона ще се отвори поле за търсене Search“, показано на картинката.

Потърсете следния код:
(Направете Copy/Paste на третия от редовете на кода в полето за търсене и натиснете „ENTER)

<footer>
<div class='footer-outer'>
<div class='footer-cap-top cap-top'>

.4. Когато намерите кода променете първия ред да изглежда, както е показан по-долу.

<footer style='display:none'>
<div class='footer-outer'>
<div class='footer-cap-top cap-top'>

.5. След промените натиснете бутон „Визуализация на шаблон“ и ако всичко е наред „Запазване на шаблон“. Така вече надписа „Предоставено от Blogger“ е премахнат от вашия блог.

Добавяне на собствен дизайн за Footer

Вече сте премахнали надписа „Предоставено от Blogger, който е по подразбиране на всички предоставени шаблони. Ако искате да добавите свой собствен дизайн за Footer, който да персонализирате следвайте стъпките описани по-долу.

Отново отидете на „Шаблон“, след което на „Редактиране на HTML кода“, отворете полето за търсене с „CTRL” + Fи намерете </body>. Добавете следния HTML код над него:

<div style='text-align:center;margin-bottom:0px;width:100%;margin-top:0px;height:88px;background:#7D2800;color:white;'>
<br/>
&#169; САЙТ ИМЕ</div>

Проверете дали всичко е наред и как изглежда шаблона на блога, като кликнете на бутон „Визуализация на шаблон“, ако всичко е точно запазете промените по кода.

Това е всичко, разбира се бихте могли да промените цветовете, така че да подхождат на цветовата схема на вашия блог.

Ако искате да подобрите още визията на вашия блог прочетете статията "Как да премахна надписа „Абонамент за: Публикации (Atom)“ от блога ми".

Публикуване на коментар

0 Коментари