Как да гледам безплатна българска онлайн телевизия с Windows и Android?

Телевизията търпи промени и развитие още от своето начало в края на 19 век, като първите стъпки са предаване на образ посредством електричество.

Същинското начало на телевизията е поставено в Германия с редовни излъчвания през 1929 г. а през 1936 г. се излъчва директно и Берлинската олимпиада. След изобретяването на кинескопа в началото на 20 век се поставя началото на съвременното развитие на телевизията.

Как да гледам безплатна българска онлайн телевизия?

Има няколко вида телевизия според начина на разпространение на сигнала ефирна, спътникова и кабелна телевизия. В зависимост от излъчвания сигнал се дели на аналогова и цифрова телевизия.

В зависимост от резолюцията телевизията се дели на стандартна и висока разделителна способност. Телевизията може да бъде с национален, регионален и локален обхват, а според тематиката на предаванията политематични и специализирани. Развитието и приложението на телевизията се променя постоянно и паралелно с новите технологии.

Интернет телевизия

Една нова и съвременна телевизионна услуга е „Интернет телевизията“.

Самото име показва, че тази услуга се разпространява по интернет, тя е сравнително нова и набира все по-голяма популярност с навлизането на мобилни устройства, като таблетите и смартфоните.

Интернет телевизията става все по-популярна

Интернет телевизия или повече позната у нас, като онлайн телевизия може да се гледа практически на всяко устройство свързано с интернет, като персонален компютър, таблет, фаблет или смартфон.

За да гледате онлайн телевизия без картината да замръзва или да накъсва трябва да имате добър интернет от поне 500 Kbit/s. Ако видео съдържанието, което ще гледате е в HD формат ще ви е нужна интернет връзка с трафик от поне 2 Mbit/s.

Как да гледам безплатна българска онлайн телевизия с операционна система Windows

Едва ли има семейство в България, което да не притежава поне един персонален компютър. Разбира се най-разпространената и популярна операционна система за нашите компютри си остава добрия стар Windows поне засега.

За да гледате безплатна онлайн телевизия на операционна система Windows трябва да имате инсталирани няколко медия плейъри и както споменахме бърз и надежден интернет. Първият плейър, който е задължителен за вашата система е Adobe Flash Player, чрез който освен да гледате онлайн телевизия ще се наслаждавате на видео съдържание от сайтове, като Youtube, Vbox7 и др. От статията „Как да инсталирам Adobe Flash Player“ ще разберете, как да изтеглите и конфигурирате този безценен софтуер.

За да гледате онлайн телевизия ще ви трябва също и Windows Media Player, а потребителите на Mozilla за да интегрират този плейър в браузърите си, трябва да инсталират и Windows Media Player Firefox Plugin“. Тази добавка за Mozilla Firefox можете да свалите от „ТУК“, нейния размер е само няколко килобайта, а свалянето и инсталирането става за секунди.

Някои от онлайн телевизиите излъчвани в интернет са с HD качество и за да ги гледате е нужно да имате инсталиран VLC Media Player. Това е много полезен безплатен софтуер, с който освен да гледате онлайн телевизия ще възпроизведете всички видео и аудио формати. Когато инсталирате софтуера, не забравяйте да сложите отметка ако ползвате Mozilla Firefox за да може плейърът да се интегрира в браузъра.

Има десетки сайтове за гледане на онлайн телевизия

След като сте инсталирали нужния софтуер за гледане на интернет телевизия отворете вашия браузър и в търсачката Google потърсете желания канал. В резултатите ще излязат десетки сайтове предлагащи услугата онлайн телевизия безплатно или платено.

Всички национални телевизии, като БНТ, БТВ, НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, излъчват своите предавания безплатно директно онлайн през техните официални сайтове. Българска национална телевизия предлага онлайн излъчване на всички свои канали БНТ, БНТ 2, БНТ WORLD, БНТ HD.

Разбира се освен националните телевизии онлайн излъчват и различни новинарски, забавни, спортни, музикални, детски и образователни канали. Това са телевизии, като BG ON AIR, ЕВРОКОМ ТВ, SPORTAL TV, CITY TV, THE VOICE TV, DSTV и много други.

MOST TV е един много полезен блог каталог, където са събрани по категории всички официални сайтове на телевизии излъчващи безплатно в интернет пространството. Това ще ви улесни допълнително защото телевизиите са събрани на едно място и няма да се налага да ги търсите една по една и да ги добавяте във фаворити сайтовете на вашия браузър.

Как да гледам безплатна българска онлайн телевизия с операционна система Android

Едва ли има човек, който да не е чувал в наши дни думичката Android, разбира се става въпрос за операционната система на Google за смартфони и таблети.

Операционна система Android тотално се наложи на пазара за мобилни устройства със своята лекота, мултифункционалност и надеждност. В основата си тя използва ядрото на Linux, което управлява памет, процеси, мрежови връзки, дравейри.

От пускането си на пазара за мобилни устройства през 2007 г., тази операционна система печели все повече привърженици и се наложи, като лидер в тази сфера.

Как да гледаме онлайн телевизия с Android

Операционна система Android предлага богата функционалност, чрез хилядите безплатни приложения в Google Play. За съжаление Google Play Store спря предлагането на Adobe Flash Player за Android, а този софтуер е единственият вариант да гледате безплатна онлайн телевизия на вашето мобилно устройство през неговия браузър.

За наша радост на сайта на Adobe.com се пазят архивите на Adobe Flash Player за всички версии на Windows и Android и можем да го инсталираме ръчно. За целта отидете на „Страницата с архивираните версии на Adobe Flash Player“ и навигирайте към долната част, където са файловете за Android. Архивите са групирани в две групи за версии (4.0.x) и (2.x,3.x), изберете подходящия софтуер за вашето устройство и го свалете.

Трябва да знаете, че за да инсталирате софтуера на Adobe Flash Player трябва от настройки да разрешите добавяне на приложения от „Неизвестни източници“, които не са от Google Play Store. За версии на Android (2.x) това става от Настройки / Приложение / Неизвестни източници, за (4.0.x) влезте в Настройки / Още / Защита / Неизвестни източници. Инсталацията е стандартна, като за всяко приложение в Android.

След края на процеса ще гледате онлайн телевизия директно през браузъра на вашето мобилно устройство от официалните сайтове на каналите. Официалните сайтове на каналите можете да потърсите в Google или да се възползвате от MOST TV, един много полезен блог каталог, в който по категории са разпределени всички български онлайн канали.

Публикуване на коментар

0 Коментари