ТОП 5 на най-добрият безплатен онлайн аудио MP3 конвертор

Онлайн аудио конвертора е много полезен инструмент, когато искаме да преобразуваме бързо и без да инсталираме софтуер, музикален файл в желания формат.

Това обикновено се случва, когато сме на чужд компютър без инсталиран конвертор и трябва бързо да преобразуваме музикален файл от един формат в друг.

Най-добрият безплатен онлайн аудио MP3 конвертор

За наше щастие в интернет пространството можем да открием голям брой сайтове предлагащи услугата онлайн конвертиране на музикален файл напълно безплатно.

В тази статия ще ви предложим няколко сайта за безплатно онлайн конвертиране на музикални файлове, поддържащи голям списък с аудио формати.

  1. Audio.online-convert.com
  2. Online-audio-converter.com
  3. Media.io
  4. Notta.ai
  5. Ofoct.com

 1  Audio.online-convert.com


Най-добрият безплатен онлайн аудио конвертор

Audio.online-convert.com е безплатен онлайн аудио конвертор, който се характеризира с бърза и надеждна работа и огромен брой поддържани музикални формати.

С аудио конвертора можете да преобразувате онлайн най-популярните музикални формати: MP3 / WAV / WMA / FLAC / AAC / AIFF / M4A / OGG / OPUS и др. Можете да качите файл от компютъра, от URL или от Dropbox.

Ако качите видео файл, можете да извлечете неговото аудио във формат, който желаете, а най-разпространените са: от WMV в MP3, от MOV в MP3, от FLV в MP3, от RAM в MP3 и др. Много е удобна опцията, когато добавите URL, да извлечете неговото аудиото в желан от вас формат.

Онлайн аудио конвертора поддържа над 50 изходни формата. Просто изберете формата, в който искате да преобразувате вашия файл и го качете за обработка.

В страницата за конвертиране имате възможност за допълнителни настройки, като промяна на бийтрейт, да изрежете част от файла и др. След края на процеса по конвертиране имате възможност да изтриете качения файл.

 2  Online-audio-converter.com


Много добър онлайн конвертор на музикални файлове

Online-audio-converter.com е един от любимите ми сайтове за онлайн конвертиране на музикални файлове.

Услугата е напълно безплатна и предлага освен аудио конвертор, възможност за изрязване и обработка на музикални файлове с допълнителните инструменти Audio Cutter, Audio Joiner и Voice Recorder.

Конвертора се отличава с интуитивна и модерна визия в приятни цветове, стабилност и бързина на работа. Онлайн аудио конвертора позволява преобразуването на музикални файлове в широк спектър от поддържани формати, като: MP3 / WAV / FLAC / OGG / M4A / M4R / MP2 / AMR и др.

Както разбрахте, тъй като това е онлайн конвертор и файловете се преобразуват директно на сайта, не е нужно да инсталирате софтуер на компютъра си. Много е полезна опцията за конвертиране на няколко файла на веднъж.

След като процеса по преобразуване завърши вашите файлове ще бъдат компресирани в Zip формат за по-лесно сваляне. Онлайн конвертора позволява също извличане на аудио от видео файл и преобразуването му във формат, който желаете.

В менюто Advancedна аудио конвертора има допълнителни настройки, които ви позволяват да получите желаните резултати.

 3  Media.io


Media.io е отличен онлайн аудио конвертор

Media.io е още един чудесен онлайн аудио конвертор, който работи бързо и сигурно. Визията на сайта е максимално изчистена, интуитивна, а процеса на ъплоуд и конвертиране от най-бързите.

Отново е на лице функцията Multiple files“, качването на няколко файла едновременно, като след преобразуването можете да ги свалите един по един или всичките наведнъж в Zip архив.

Онлайн аудио конвертора предлага минимума от допълнителни настройки, като имате възможност единствено да изберете качеството на преобразувания файл.

Като цяло платформата Media.io е отличен аудио конвертор, с който можете бързо и лесно да преобразувате музикален файл онлайн, директно във вашия браузър без да инсталирате софтуер на компютърът.


 4  Notta.ai


Notta.ai онлайн аудио конвертор

Notta.ai е още един сайт, с който можете безпроблемно, онлайн да конвертирате вашите аудио файлове напълно безплатно.

Списъкът с поддържани аудио формати от конвертора не е дълъг, но са застъпени най-популярните. Липсва и функцията Multiple files“, качването на няколко файла едновременно, което вече е минус за онлайн конвертора.

Работата с платформата е бърза и интуитивна, след като ъплоуднете вашия файл имате възможност за избор на аудио форматMP3 / WAV или WMA, в който да го конвертирате и да изберете неговото качество.

Като цяло това е бърз и интуитивен инструмент с нужния минимум от възможности и допълнителни опции безпроблемно да конвертирате вашите музикални файлове.

 5  Ofoct.com


Ofoct.co  е добър аудио конвертор

Ofoct.com е сравнително добър онлайн инструмент за конвертиране на аудио файлове. Сайта предлага и опция за извличане на аудио от видео файл, но за съжаление лимита от 50 mb, който според нашите тестове е доста под тази цифра, прави невъзможно използването й.

Когато опитате да качите няколко файла едновременно се ъплоудва само първия, но и едва ли бихте успели да се възползвате от тази екстра заради лимита за големина на файл.

Интересна и полезна възможност на конвертора е преобразуването на WAV / MP3 / OGG / AAC / WMA в MIDI формат, който може да се използва за създаването на мелодия за вашия смартфон например.

Тук можете също да преобразувате вашите музикални файлове в MP3 / WAV / WMA / OGG / AAC и в споменатия вече MIDI формат.

За финал можем да обобщим, че лимита от 50 mb, който според нашите тестове е около 20 mb е пречката Ofoct.com да е един от най-добрите онлайн аудио конвертори.

Още конвертори: Видео конвертор, Конвертор на документи, Конвертор на снимки


Публикуване на коментар

0 Коментари