Какво е това Google Panda алгоритъм

Алгоритъмът Google Panda има за цел да премахва съдържание с „ниско качество“ или с други думи спам съдържание, което се опитва да се класира по-високо в търсачките. Трябва да се разбере, че Google Panda прави всичко възможно да елиминира резултатите от търсенето, които са безполезни и не са от значение, защото потребителите на са ги поискали.

Как това се отразява на вашето SEO


Публикуването на съдържание само за увеличаване на трафика на вашия уеб сайт не е добра идея за качествена SEO оптимизация. Това е една от основните причини, поради която Google създаде актуализацията Panda, защото много сайтове създават съдържание само за да привлекат повече посетители от търсачките, които повишават броя импресии и приходите от кликванията на рекламите.
На тях не им пука колко качествено е съдържанието което създават, а колко трафик ще генерират от него. Ние винаги трябва да помним, че хората търсят реално, полезно и качествено съдържание и Google прави всичко възможно да ни достави тази информация, която желаем. Вярно е че може да е имало някои непредвидими и несправедливи жертви, но Google с времето закърпват нещата.
Трябва да бъдем по-съпричастни с нещата, които публикуваме. Когато публикувате съдържание се уверете, че то е уникално, оригинално и полезно за потребителите. Не правете статии само за да се листвате високо в търсачките, както правят някои уеб мастъри.

Полезни съвети за избягване на Google Panda


  • Отделяне на ниско качествено съдържание – Първото и най-важно нещо, което вероятно можете да направите е да отделите всяко автоматично генерирано съдържание. Блокирайте обхождането и индексирането на всяко съдържание с ниско качество. Засичането на статия с ниско качество може да доведе до прилагането на алгоритъма Google Panda за целия сайт, дори голяма част от неговото съдържание да е уникално и ценно.
  • Фокусирайте се върху създаването на уникално съдържание – Както вече разбрахме актуализацията Google Panda е насочена към сайтове, които крадат и дублират съдържание. Това означава, че за да избегнете попадането на вашия уеб сайт в черния списък на Google Panda трябва да избягвате кражбата на съдържание и да се фокусирате в създаването на ценно и уникално такова.
  • Изграждане на доверие – Често говорим за връзките, но самото съдържание на сайта е решаващия фактор, което ще привлече повече авторитетни връзки.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google

ТОП 5 безплатен онлайн редактор на снимки 2019

Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook