Какво е това Google Hummingbird алгоритъм?

Алгоритъм за търсене е технически термин за това, което можем да мислим за рецептата, която Google използва за да сортира милиардите уеб страници и друга информация, за да предложи най-добрите резултати от търсенето.

Какво е това Google Hummingbird?

Google Hummingbird е алгоритъм за търсене използван от Google. Google Hummingbird анализира, както синонимите, така и контекста, като по този начин се опитва да разбере какво се опитва да намери лицето извършващо търсенето, тази концепция се нарича семантично търсене.

Какво означава Google Hummingbird алгоритъм

Google Hummingbird обръща повече внимание на всяка дума в запитването, като се гарантира, че цялата заявка, изречение или смисъл е взето под внимание.

Първия голям ъпдейт на алгоритъма за търсене Google Hummingbird, е ограничен предимно за индексирането на информацията, а не за нейното сортиране.

За разлика от предишните алгоритми за търсене Panda и Penguin, които се съсредоточават върху всяка отделна дума, Hummingbird анализира всяка дума, но също така и как тя съставлява целостта на заявката за търсене, цялото изречение, разговора, или смисъла се вземат под внимание, а не само конкретни думи.

Google Hummingbird се опитва да разбере понятията и отношенията между ключовите думи, като прави по-голям акцент върху съдържанието на страницата и се опитва да гарантира, че предлага на потребителите най-подходящата статия на един сайт, а не само началната страница.

Въпреки, че ключовите думи от заявката от търсенето все още продължават да бъдат важни, Hummingbird дава повече тежест на дългите изречения и фрази.

С увеличаването на броя потребители използващи разговорни заявки, а именно тези, които използват гласово търсене, насочени фрази, които започват с „Кой, къде, как, защо и др.“, ще се окажат от полза в процеса по SEO оптимизация, ако бъдат използвани от уеб мастърите.

Алгоритъма Google PageRank мъртъв ли е?

Не Google PageRank е една от 200-те основни съставки, които се използват в рецептата на Hummingbird.

Алгоритъма PageRank продължава да се използва от Google

Hummingbird поглежда в PageRank за да разбере какъв е броя и важността на линковете към дадена страница, заедно с други фактори, като това дали Google вярва, че страницата е с добро качество, думите използвани в нея, както и много др.

Защо се нарича Hummingbird?

Според информация предоставена от Google, името Hummingbird в превод колибри, идва от определението „точно и бързо“.

Това означава ли, че SEO оптимизацията е мъртва?

Не това не означава, че SEO оптимизацията е мъртва, в действителност докато Google казва, че няма нищо ново и различно SEO оптимизаторите или издателите не трябва да се притесняват.

Ориентирането остава същото, Google всъщност казва: създавайте оригинално и висококачествено съдържание.

Публикуване на коментар

0 Коментари