Какво е това Google Hummingbird алгоритъм

Какво е това алгоритъм за търсене?


Алгоритъм за търсене е технически термин за това, което можем да мислим за рецептата, която Google използва за да сортира милиардите уеб страници и друга информация, за да предложи най-добрите резултати от търсенето.

Какво е това Google Hummingbird?


Google Hummingbird е алгоритъм за търсене използван от Google. Google Hummingbird анализира, както синонимите, така и контекста, като по този начин се опитва да разбере какво се опитва да намери лицето извършващо търсенето, тази концепция се нарича семантично търсене. Google Hummingbird обръща повече внимание на всяка дума в запитването, като се гарантира, че цялата заявка, изречение или смисъл е взето под внимание. Първия голям ъпдейт на алгоритъма за търсене Google Hummingbird, е ограничен предимно за индексирането на информацията, а не за нейното сортиране. За разлика от предишните алгоритми за търсене, които се съсредоточават върху всяка отделна дума, Hummingbird анализира всяка дума, но също така и как тя съставлява цялостта на заявката за търсене – цялото изречение, разговора, или смисъла се вземат под внимание, а не само конкретни думи. Google Hummingbird се опитва да разбере понятията и отношенията между ключовите думи, като прави по-голям акцент върху съдържанието на страницата и се опитва да гарантира, че предлага на потребителите най-подходящата статия на един сайт, а не само началната страница. Въпреки, че ключовите думи от заявката от търсенето все още продължават да бъдат важни, Hummingbird дава повече тежест на дългите изречения и фрази. С увеличаването на броя потребители използващи разговорни заявки, а именно тези, които използват гласово търсене, насочени фрази, които започват с „Кой, къде, как, защо и др.“, ще се окажат от полза в процеса по SEO оптимизация, ако бъдат използвани от уеб мастърите.

Алгоритъма Google PageRank мъртъв ли е?


Не Google PageRank е една от 200-те основни съставки, които се използват в рецептата на Hummingbird. Hummingbird поглежда в PageRank за да разбере какъв е броя и важността на линковете към дадена страница, заедно с други фактори, като това дали Google вярва, че страницата е с добро качество, думите използвани в нея, както и много др.

Защо се нарича Hummingbird?


Според информация предоставена от Google, името Hummingbird в превод колибри, идва от определението „точно и бързо“.

Това означава ли, че SEO оптимизацията е мъртва?


Не това не означава, че SEO оптимизацията е мъртва, в действителност докато Google казва, че няма нищо ново и различно SEO оптимизаторите или издателите не трябва да се притесняват. Ориентирането остава същото, Google всъщност казва: създавайте оригинално и висококачествено съдържание.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google

ТОП 5 безплатен онлайн редактор на снимки 2019

Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook