ТОП 5 на най-добрия безплатен аудио-видео конвертор

Видео клиповете са в различни формати (AVI / MP4 / MPEG / FLV / MOV / MKV и др.). Би било много добре ако всяко приложение или устройство да може да се справи с многобройните варианти на различните файлови формати, но разбира се това не е така. Често откривате, че сте изтеглили филм на вашия компютър, таблет или телефон, но той има сериозни проблеми при възпроизвеждане – липсва звук, картина или изобщо не тръгва. Това не трябва да ви притеснява изобщо, в интернет пространството има изобилие от безплатни програми за конвертиране на видео, които бързо могат да преобразуват филм в почти всеки известен формат. Единствения проблем, е че има толкова много и разнообразни програми за конвертиране на аудио и видео, които могат да ви накарат да се чудите, коя е най-добрата. В тази статия ще ви предложим 5 безплатни аудио-видео конвертори, с които безпроблемно можете да преобразувате вашите файлове.

  1. Any Video Converter Free – (На български език)
  2. Freemake Free Video Converter
  3. iWisoft Free Video Converter
  4. Format Factory Media Converter – (На български език)
  5. Handbrake Free Video Converter

 1  Any Video Converter Free


Any Video Converter Free е един от най-добрите безплатни мултимедийни конвертори изцяло на български език. Програмите за конвертиране понякога могат да изглеждат плашещи, сложни или смущаващи, но не и тази. Ако вашите нужди са основни, просто изберете файл и формат, в който да го преобразувате и натиснете бутон „Конвертирай“. С Any Video Converter Free можете да сваляте също видео файлове директно от Google, YouTube, MetaCafe и др. Програмата има и допълнителни възможности за редакция, които включват изрязване и подреждане на кадри, добавяне на полезни специални ефекти, като изостряне на картината, намаляване на шума, подобряване на яркостта и контраста. След като веднъж сте избрали профил за конвертиране, можете да персонализирате някои негови настройки, избор на нова резолюция, скорост на кадрите, битрейт и така нататък. Като цяло това е един лесен за използване софтуер с полезни функции за редакция на видео, сваляне на клипове от YouTube, поддръжка на огромен брой входно-изходни формати и не на последно място на български език.

 2  Freemake Free Video Converter


Freemake Free Video Converter е много добър безплатен медия конвертор, с който можете да преобразувате вашите аудио и видео файлове в най-разпространените формати. Интерфейсът на програмата е професионално полиран, визията е модерна и интуитивна, а процеса на работа е стабилен, гъвкав и мощен. Програмата има много опции и настройки, които я правят една от най-добрите в класа си. С Freemake Free Video Converter можете да сваляте клипове от Google, YouTube и Vimeo. Визуалните ориентири са лесни за следване и позволяват интуитивно да извършвате всяка задача от началото да края. С този софтуер можете да се възползвате от DXVA и CUDA (два метода за хадруерно ускорение), което дава тласък на скоростите по време на работа за по-бързо конвертиране. Най-важните предимства на програмата са широкия диапазон от поддържани входящи и изходящи формати, видео редактора и разумната производителност.

 3  iWisoft Free Video Converter


iWisoft Free Video Converter е също един много добър безплатен видео конвертор с изключително изчистен интерфейс, добре организиран и лесен за използване. Лошо впечатление прави отварянето на уеб страницата на проекта при всяко стартиране на програмата. Хубавото е че освен този неприятен факт други недостатъци не се забелязват. iWisoft Free Video Converter разполага с пълен и добре организиран набор от инструменти, като ни изненадва приятно с вградения видео редактор с функции за изрязване, разделяне и сливане на кадри, както и добавяне на воден знак и специални ефекти. Накратко тази програма е изключителен избор за начинаещи и напреднали потребители за конвертиране в най-разпространените файлови формати. iWisoft е с лесен за използване интерфейс, всички негови инструменти и възможности са лесно забележими и достъпни от основния прозорец на програмата. 4  Format Factory Media Converter


Format Factory Media Converter е друг отличен избор за вашата колекция от компютърни програми. Видео конвертора има предварително зададени настройки за над 100 устройства, преобразува до десетки видео формати, като дава възможност на напредналите потребители да променят избрания профил. Веднъж като разучите интерфейса ще го намерите за интуитивен, стабилен и лесен да направите нужните настройки. Когато инсталирате Format Factory Media Converter трябва да внимавате да не добавите и допълнителния рекламен софтуер, като махате отметките на различните етапи. За финал можем да обобщим, че Format Factory предлага добър баланс между лекота на използване и стабилност на работа, много разширени опции за конвертиране, изобилие от предварително зададени настройки, възможност за добавяне на воден знак и не на последно място изцяло българско меню.

 5  Handbrake Free Video Converter


Handbrake Free Video Converter е една от най-старите програми за конвертиране на видео, създадена още през далечната 2003 г. Софтуера е изцяло безплатен и поддържа конвертиране в MP4 и MKV формати. Handbrake Free Video Converter ви позволява да персонализирате процеса на конвертиране на видео по много различни начини, които биха могли да бъдат много привлекателни за напредналите потребители. Например след като изберете вашия изходен файл, можете разбира се да изберете разделителната способност, видео и аудио кодеци, брой кадри и така нататък. Също така има опции за изрязване кадри от източника, добавяне на субтитри или допълнително аудио, както и някои допълнителни филтри за почистване (Detelecine, Decomb, Deinterlace, Denoise, Deblock). Можем да обобщим, че това е много добър конвертор с полезни опции за редактиране, видео филтри и подобрено кодиране, но с възможност за преобразуване само в MP4 и MKV формати.

Ако не конвертирате често и не искате да инсталирате софтуер можете да ползвате някои от онлайн конверторите:Коментари

Популярни публикации от този блог

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google

ТОП 5 безплатен онлайн редактор на снимки 2019

Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook