ТОП 5 на най-добрата безплатна архивираща програма

Файл архиватора е компютърна програма, която обединява няколко файла заедно в един архивен файл или серия от архивни файлове за по-лесно транспортиране и съхранение.

Файл архиваторите използват компресия без загуба на данни в техните архивни формати, за да се намали размера на архива.

Най-добрата безплатна архивираща програма

Процесът на създаване на архивен файл се нарича архивиране или пакетиране. Възстановяването на оригиналните файлове от архива се нарича деархивиране, разархивиране или разопаковане.

Архивиращите програми са много удобни и полезни, когато се налага да изпращате множество файлове чрез електронната поща или да спестите място на вашия твърд диск.

В тази статия сме ви предложили няколко безплатни архивиращи програми, с които можете да обединявате няколко файла в един архивен файл и са достойна алтернатива на платените лидери в сферата WinRar и WinZip.

  1. 7-Zip Archiver – (На български)
  2. PeaZip Free Zip files utility
  3. B1 Free Archiver – (На български)
  4. Hamster Free ZipArchiver – (На български)
  5. ZipWare

 1  7-Zip Archiver

7-Zip най-добрата архивираща програма

7-Zip Archiver е безплатна архивираща програма, която наистина впечатлява. 7-Zip е с изцяло български интерфейс и може да се използва на всеки компютър включително и в търговска организация, като не е нужно да се регистрирате или да плащате.

Най-голямото предимство на програмата е голямата компресия във формат 7z с LZMA и LZMA2 стандарт. 7-Zip е лесна за използване архивираща програма, интегрира се в контекстното меню на Windows Explorer, поддържа криптиране при създаване на нови архиви.

С програмата можете да защитите с парола 7Z и Zip архивни формати с 256-битово AES криптиране. Както споменахме 7-Zip се интегрира с контекстното меню на Windows Explorer, което позволява бързо с един клик на десния бутон на мишката върху файл да го архивирате или разархивирате.

Поддържани формати:

Архивиране / Разархивиране: 7Z, ZIP, GZIP, XZ, BZIP2, TAR и WIM
Само разархивиране: RAR, XAR, UDF, ISO, DMG, LZH, WIM, CAB, ARJ, HFS, DEB, RPM, SquashFS, CramFS, NTFS, NSIS, LZMA, CHM и др.


 2  PeaZip Free Zip files utility

PeaZip лесна и безплатна архивираща програма

PeaZip Archiver е гъвкава и лесна безплатна архивираща програма, която е в състояние да се справи с повечето архивни формати.

Софтуера е напълно функционален, без никакви ограничения, не изисква продуктов ключ (сериен номер) парола и няма срок за валидност. PeaZip е софтуер с отворен код, с който можете да компресирате, конвертирате, разделяте и криптирате в различни файлови формати.

Можете да отваряте и извличате повече от 150 файлови архиви с разширения: RAR, ZIP, 7Z, TAR, ZIPX, ISO, LHR, DMG, CAB, ARJ, ACE, R01, UDF и др. С PeaZip Archiver можете да създавате и да конвертирате ZIP, 7Z, BZ2, ARC, PAQ, GZ, SFX, PEA, UPX, TAR, XZ, WIM и др.

PeaZip е безплатна алтернатива на WinRar и WinZip с лесен за използване GUI, функция Drag & Drop и интеграция в контекстното меню на Windows. Програмата се характеризира с висока скорост на работа и степен на компресия, стабилност и сигурност.


 3  B1 Free Archiver

B1 много добра безплатна архивираща програма

B1 Free Archiver е напълно безплатна архивираща програма, може да се ползва на всеки компютър и не е нужно да се регистрирате или да плащате. B1 Free Archiver е едно решение за всяко устройство, софтуера работи на всички платформи – Windows, Linux, Mac и Android.

Програмата е преведена на български език и поддържа повечето популярни формати: B1, ZIP, RAR, 7Z, ISO, XPI, JAR, BZ2, ARJ, DEB, CAB, TGZ, GZIP, IZH, IZMA, IHA, TAR, RPM, Z, XAR, DMG и др.

Работи с разделени и защитени архиви, обслужвани перфектно като файлов мениджър. B1 Free Archiver е лесна за използване архивираща програма, за която не са нужни изчерпателни ръководства или указания.

Програмата работи бързо дори с големи архиви, просто я инсталирайте и използвайте. Компанията е разработила B1 архивен формат с отворен код, който съчетава едни от най-добрите решения и нови оригинални идеи.


 4  Hamster Free Zip Archiver

Hamster архивираща програма на български език

Hamster Free Zip Archiver е безплатна архивираща програма налична на повече от 40 езика включително и български. Hamster Free Zip Archiver е мощна и безплатна алтернатива на WinRar и WinZip с лесен за използване интерфейс и пълна интеграция с операционната система.

Според компанията основното предимство на програмата пред другите архиватори е новия подобрен Zip алгоритъм за архивиране, който намалява времето необходимо за създаване на архив с повече от два пъти и поддръжката за многоядрени процесори.

Hamster Free Zip Archiver използва най-добрите настройки на системата за да постигне оптимална компресия, като извлича най-доброто от възможностите на многоядрените процесори.

Hamster Free Zip Archiver ви дава възможност да разделите архивирания файл на две части за да можете по-лесно да го изпратите, чрез електронната поща.


 5  ZipWare

ZipWare първокласен софтуер за компресиране

ZipWare.org изглежда толкова добре, колкото всеки първокласен софтуер за компресиране на файлове и е толкова лесен за използване. Просто изберете „Ново“ или „Отваряне“, изберете вашия изходен файл или архив, конфигурирайте настройките и сте готови.

Отличителна функция на ZipWare е интегрираното сканиране за вируси. Ако даден архив е под 32 GB, можете да го проверите за заплахи с VirusTotal.

Това едва ли ще представлява интерес за опитни потребители, но е полезно допълнение за всеки, който не е сигурен относно извличането на изтеглени архиви.

ZipWare е безплатен за използване, но ако решите да използвате този архиватор, уебсайтът ви кани да направите дарение в подкрепа на неговото развитие – разумна молба, ако можете да си го позволите.


 -  jZip Free WinZip Aternative

jZipFree беше добра архивираща програма

jZipFree WinZip Alternative беше безплатен и лесен софтуер за компресия, който се базираше на технологията на 7-Zip архиватора, но проекта е прекратен. Със своето бързо ядро за компресия jZip Free WinZip Alternative бе мощен инструмент за разархивиране на Zip архиви, създаване на Zip съвместими файлове и друг архивиращ софтуер.

Интерфейсът на програмата беше максимално изчистен и опростен, което го правеше лесен за създаване, отваряне и извличане на много видове компресирани файлове.

jZip ни позволяваше да отваряме файлове в много варианти на архивни формати, включително популярните RAR, ZIP и 7ZВсички тези видове архивни формати не ви позволяват да ги отворите директно на вашия компютър. Съдържанието на тези архиви трябва да бъде извлечено в папка на вашия твърд диск, преди да може да се използва и тук бе мястото, където jZip Archiver ни помагаше в това.



Публикуване на коментар

2 Коментари

  1. Анонименмай 11, 2017

    RAR И ZIP са най-шибаното нещо, което може да се измисли.
    Това тук пък са топ 5 най-шибаните програми, които допълнително да ви тормозят. Нито една от тези лайнарщини не работи и ползването на RAR ZIP си остава невъзможно!

    ОтговорИзтриване
  2. Няма да коментираме форматите RAR и ZIP, но така или иначе те съществуват и ни трябва програма, с която да ги отваряме. 7-Zip е една от най-добрите разархивиращи програми, която върши точно това за което е създадена. Ако имате проблеми при използването им ще се радваме да ви помогнем.

    ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)