Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google?

Изграждали сте своя бизнес с години и сте оптимизирали вашия уеб сайт, към който трафика от търсещите машини е паднал изведнъж много бързо или сте решили да закупите домейн.

Винаги е разумно да се провери дали домейн името е в черния списък или е де-индексирано от Google.

Проверка дали сайта ми е наказан от Google


Има много причини поради които трафика към сайта може да спадне драстично, така че нищо не ви пречи да проверите дали страниците от сайта ви все още са индексирани от Google.

Ръчна проверка за наказание от Google

Можете ръчно да проверите дали имате индексирани страници в Google, като напишете в търсачката site:именасайт.com и да потърсите.

Ако след като извършите търсенето няма резултати от ваши страници, има голяма вероятност сайта да е премахнат от индекса на Google.

Ако използвате този метод за проверка на нов домейн, най-вероятно няма да получите достоверна информация, защото за да получите резултат трябва да има публикувани статии, които Google да е индексирал.

Автоматична проверка

За да направите автоматична проверка за наказание от Google на вашия сайт, потърсете в интернет за "Checking if website has a ban from Google" и прегледайте онлайн инструментите.

Обикновено след кратка проверка ще получите съобщение за статута на вашето домейн име. Ако всичко е нормално ще получите съобщение Not Bannedза Google AdSenseи Google Search Engine.

Автоматична проверка дали сайт е в черния списък на Google

Най-добрия начин да следите промените или да получавате повече информация за вашия домейн е да използвате инструменти създадени от Google. В този случай Google Search Console Tools е вашия идеален инструмент. Google Search Console Tools ще ви покаже колко връзки има към вашия домейн, вашите заявки за търсене, състоянието на сайта, не намерени страници и друга полезна информация.

Подаването на Sitemap, често публикуване на статии са все фактори, които ускоряват индексирането на вашите страници от Google. Нарушавайки общите условия на Google е най-бързият начин да получите наказание и вашите страници да бъдат де-индексирани.

Автоматична проверка чрез Google

Google също разполага с инструмент, който ви позволява да проверите дали определен сайт е в черния списък заради нарушаване на авторските права.

Участието в някои от следните практики също може да доведе до това да бъдете наказани и вашите страници да бъдат де-индексирани:

Платен линк билдинг

Google се мръщи на всяка форма на платен линк билдинг или неестествени връзки, ако използвате някоя от тези техники е по-добре да спрете, преди да ви хванат.

Google се мръщи на техниките за платен линк билдинг

Нарушаване на авторските права

Google не гледа с добро око на нарушаването на авторското право и насърчава използването на уникални текстове и оригинално съдържание.

Нарушаване на авторското право е бърз начин да получите наказание от Google.

Скриване на ключови думи

Техниката за скриване на ключови думи или фрази с цвета на фона също е много погрешно.

Google знае за тази техника отдавна и това може да доведе до бързото де-индексиране на вашите страници и те да не се показват в резултати от търсенето в търсачката.

Свързване със зловредни страниците

Винаги проверявайте страниците към които сте свързани и препращате потребителите на вашия сайт за зловреден код, дори и това да са външни статии.

Ако сте заразени със зловреден софтуер или вашият сайт препраща към такава страница, вие сте потенциално заплашени да попаднете в черния списък на Google.

Какво е злонамерен софтуер

Ако сайта ви е заразен това е защото е бил уязвим и това е позволило на хакер да поеме контрол над него. Хакерът може да променя съдържанието на сайта (например да добавя спам) или да добавя допълнителни страници, обикновено с цел фишинг (подвеждане на потребителите да добавят лична информация за кредитни карти).

Ако сайта ви е заразен той е потенциално заплашен от наказание

Хакерите също могат да инжектират зловреден код (зловреден софтуер), например Scripts или iFrames, които извличат съдържание от друг сайт, който атакува компютъра на всеки потребител посетил заразената страница.

Можете да разберете дали вашия сайт е идентифициран, като разпространяващ или хостващ зловреден софтуер, чрез проверка в Google Search Console Tools.

Това са само някои от причините заради, които можете да попаднете в черния списък на Google и вашето съдържание да бъде де-индексирано от резултати при търсенето в търсачката. Старайте се винаги да четете и да разбирате общите условия за ползване на Google и да бъдете актуални при всяка промяна на техния алгоритъм.

Някои от техните алгоритми, за които трябва също да прочетете Penguin, Panda, Hummingbird, също биха могли да бъдат отговорни за бързото намаляване на трафика към вашия уеб сайт.

Публикуване на коментар

0 Коментари